The Original Hairfest Experience

Το HAIRFEST EXPERIENCE powered by FARCOM PROFESSIONAL ήταν χωρίς αμφιβολία, το καλύτερο φεστιβάλ κομμωτικής και barbering που έχει πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα. Το The B. Mag ήμασταν παρόν και σας μεταφέρουμε όλα όσα είδαμε, μάθαμε και ζήσαμε.

Τρεις μέρες γεμάτες  λάμψη μας περιμέναν στο 5 αστέρων ξενοδοχείο «Porto Palace Hotel Thessaloniki», λίγο πιο έξω από το κέντρο της συμπρωτεύουσας, τις οποίες θα θυμόμαστε για πολύ καιρό ακόμα. Είδαμε τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής και, όχι μόνο, βιομηχανίας της κομμωτικής και του barbering, να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό στη σκηνή, ενώ η γνώση που είχαν τη δυνατότητα να αποκομίσουν όλοι οι παρευρισκόμενοι είναι ανεκτίμητη. 29 κορυφαίοι καλλιτέχνες κομμωτές και barbers από την Ελλάδα και το εξωτερικό περίμεναν τη δική τους στιγμή ν’ ανέβουν στην εντυπωσιακή σκηνή, που στήθηκε από όλη την ομάδα του HAIRFEST και προσέφεραν ένα αξέχαστο θέαμα, γεμάτο τεχνική, δημιουργία και φυσικά έμπνευση σε εκατοντάδες κόσμο.

Πίσω από ένα τόσο μεγάλο event, δεν θα μπορούσε να λείπει μια δυναμική και γεμάτη όρεξη ομάδα ανθρώπων. Ο Γιώργος Χιντασέλι, ιδρυτής  και διοργανωτής του HAIRFEST EXPERIENCE, βρισκόταν παντού και για όλους, όπως και η Ευαγγελία Τσορίγα, συνιδρύτρια του HAIRFEST EXPERIENCE. Η Αλεξία Καραγιαννοπούλου, μας παρουσίαζε έναν – έναν ξεχωριστά τους καλλιτέχνες επί σκηνής. Ο Χρήστος Παπαγεωργίου στηρίζει επικοινωνιακά, από την οργάνωση μέχρι και την υλοποίηση του σπουδαίου event, ενώ ο Βασίλης Αραμπατζής
έκανε τις μεταφράσεις για τους καλλιτέχνες του εξωτερικού. Αυτοί οι άνθρωποι και όχι μόνο, στήριξαν και υλοποίησαντο μεγαλύτερο φεστιβάλ κομμωτικής και barbering που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ την Ελλάδα.

Πίσω από ένα τόσο μεγάλο event, δεν θα μπορούσε να λείπει μια δυναμική και γεμάτη όρεξη ομάδα ανθρώπων. Ο Γιώργος Χιντασέλι, ιδρυτής και διοργανωτής του HAIRFEST EXPERIENCE, βρισκόταν παντού και για όλους, όπως και η Ευαγγελία Τσορίγα, συνιδρύτρια του HAIRFEST EXPERIENCE. Η Αλεξία Καραγιαννοπούλου, μας παρουσίαζε έναν έναν ξεχωριστά τους καλλιτέχνες επί σκηνής. Ο Χρήστος Παπαγεωργίου στηρίζει επικοινωνιακά, από την οργάνωση μέχρι και την υλοποίηση του του σπουδαίου event, ενώ ο Βασίλης Αραμπατζής έκανε τις μεταφράσεις για τους καλλιτέχνες του εξωτερικού. Αυτοί οι άνθρωποι και όχι μόνο, στήριξαν και υλοποίησαν το μεγαλύτερο φεστιβάλ κομμωτικής και barbering που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα.

ΘΕΜΗΣ ΣΑΡΑΣΙΔΗΣ:
FARCOM PROFESSIONAL

Το HAIRFEST EXPERIENCE powered by FARCOM PROFESSIONAL, αποτέλεσε το μεγαλύτερο γεγονός του κλάδου της κομμωτικής τα τελευταία χρόνια. Ένα εκπαιδευτικό φεστιβάλ κομμωτικής & barber με υψηλές προδιαγραφές, μια μοναδική διοργάνωση που προσέφερε στους παρευρισκόμενους έμπνευση, γνώση και κορυφαία αισθητική. Είμαστε
δίπλα σε κάθε προσπάθεια προβολής της τέχνης της κομμωτικής. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το επόμενο μεγάλο event.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΧΑΤΟΥΡΗΣ:

VMONDO – VITALITY’S

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που γίνονται ξανά τέτοια events, μετά από δύο χρόνια απουσίας και είναι τιμή μας που βρισκόμαστε εδώ. Η προσπάθεια που έχει γίνει από όλες τις εταιρείες είναι αξιόλογη, όπως όλων των επαγγελματιών που συμμετέχουν στο show και φυσικά από την ομάδα του HAIRFEST  EXPERIENCE. Αποφασίσαμε να συμμετέχουμε και εμείς σε αυτό, διότι είναι κάτι καινούργιο, μοντέρνο, φρέσκο φρέσκο, κρύβει πίσω του πολλή δουλειά, αγάπη και μεράκι και έχουν να κερδίσουν όλοι από αυτό.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ:
KYANA
Φέτος το HAIRFEST EXPERIENCE ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Πραγματικά ο κόσμος ήταν πάρα πολύς, με μεγάλη δίψα και όρεξη για να μάθει πράγματα. Ο Γιώργος Χιντασέλι, ο διοργανωτής, έδωσε την ευκαιρία σε πάρα πολλούς κομμωτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό να δείξουν τη δουλειά τους και ταυτόχρονα σε άλλους εκατοντάδες επαγγελματίες να έρθουν να παρακολουθήσουν από κοντά όλα όσα το HAIRFEST EXPERIENCE προσέφερε απλόχερα. Φέτος, η διοργάνωση απευθύνθηκε και σε κομμωτές, εκτός από μπαρμπέρηδες και η KYANA είχε την ευκαιρία ως ένα brand κομμωτικού κλάδου να συμμετέχει σε αυτό.

 

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΟΛΥΖΟΣ:
KIRIOS BARBER LUXURY

Η εμπειρία του HAIRFEST EXPERIENCE στηρίζεται στις αξίες της νιότης. Όταν βλέπεις τόση νεολαία μαζεμένη, η ενέργεια που παίρνεις, σου δίνει ώθηση για καινούρια, δημιουργικά πράγματα. Στο χώρο της ομορφιάς η νεολαία είναι επιβεβλημένη. Είναι το μέλλον.

 

ΘΕΜΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ:
NDM PUBLICATIONS

To Hairfest ήταν πράγματι μια εξαιρετική εμπειρία, για όλους όσους είχαμε την τύχη να το παρακολουθήσουμε. Ένα τριήμερο που γέμισε έμπνευση κομμωτές, barbers, χορηγούς και επισκέ πτες, και σίγουρα θα μείνει σε όλους μας αξέχαστο. Ο Γιώργος, η Ευαγγελία, η Αλεξία και όλη η ομάδα πίσω από αυτή την σπουδαία διοργάνωση, έθεσαν ψηλά τον πήχη των φεστιβάλ σε Ελλάδα και Ευρώπη, και τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια. Η ομάδα των περιοδικών μας, MY EXTENSION και THE B.MAG, στήριξε και θα συνεχίσει να στηρίζει τον θεσμό του HAIRFEST EXPERIENCE, αλλά και κάθε καλλιτέχνη, που προάγει με τη δουλειά του το χώρο της κομμωτικής και του barbering.

 

VADIM LASTOCHKIN

Το HAIRFEST EXPERIENCE είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για μένα στη καριέρα μου. Μια τόσο μεγάλη σκηνή, ανάμεσα σε τόσο μεγάλες εταιρείες και ένα κοινό που με περιμένει, για μένα είναι ακόμα μια ευκαιρία για περισσότερη εμπειρία, και μια ώθηση για να εκπαιδεύω καλύτερα στο μέλλον.

 

ΚΥΡΙΑΚΟΣ BΑΛΣΑΜΗΣ:
NIKOS AMARANTOS

Από το HAIRFEST EXPERIENCE μόνο θετικά έχω να θυμάμαι. Άρτια οργανωμένο, με εξαιρετικό line up, που μας καθήλωσε να παρακολουθούμε γεμάτοι ενδιαφέρον, καθόλη την διάρκειά του. Μόνο συγχαρητήρια αξίζουν στους διοργανωτές και όσους δούλεψαν
γι’ αυτό! Όσοι παρευρεθήκαμε στη Θεσσαλονίκη και ζήσαμε την εμπειρία του HAIRFEST EXPERIENCE, περιμένουμε ήδη το επόμενο, για το οποίο είμαι βέβαιος πως θα αποτελέσει μια πραγματική γιορτή του κομμωτηριακού κλάδου, που με αγάπη υπηρετούμε όλοι μας.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

Το HAIRFEST EXPERIENCE μας χάρισε μοναδικές στιγμές, δημιουργώντας μία ξεχωριστή εμπειρία για όλους. Το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό φεστιβάλ στην Ελλάδα, έδωσε την ευκαιρία σε μας στη σκηνή, αλλά και σε αυτούς που βρέθηκαν εκεί, να μοιραστούν τη γνώση και να πάνε ένα βήμα μπροστά την τέχνη της κομμωτικής. Συγχαρητήρια σε όλους.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΣΙΑ
Λίγους μήνες μετά τη μεγαλύτερη εκπαιδευτική γιορτή του λάδου μας το 2022, η οποία χάρισε χαμόγελα και πολύ όμορφες στιγμές, όχι μόνο σε μας που βρεθήκαμε on stage, αλλά και σε όσους το παρακολούθησαν, το HAIRFEST EXPERIENCE κατάφερε να προσφέρει μία μοναδική εμπειρία, γεμάτη ποιοτική εκπαίδευση στους επαγγελματίες του κλάδου μας. Συγχαρητήρια σε όσους συμμετείχαν!

ΣΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ
Το HAIRFEST EXPERIENCE ήταν μοναδική εμπειρία. Παρόλο που είχαμε μια εικόνα για το τι ακριβώς θα συμβεί, αυτό που ζήσαμε ήταν πολύ παραπάνω από τις προσδοκίες μας. Ευχαριστούμε τον Γιώργο, την Ευαγγελία και όλους όσους είναι στη διοργάνωση για αυτή την εμπειρία. Η τέχνη μας ανέβηκε ένα level παραπάνω και ήταν τιμή να ήμαστε κι εμείς ένα μικρό κομμάτι του HAIRFEST EXPERIENCE, ζώντας το από το όραμα, μέχρι την υλοποίηση. Όπως είπε η Ορνέλα Νάσιου την τελευταία μέρα «όταν αγαπάς αυτό που κανείς, θα το κανείς καλά». Το HAIRFEST EXPERIENCE είναι ένα φεστιβάλ φτιαγμένο από κομμωτές για κομμωτές και φάνηκε πόσο αγαπούν όλοι αυτό που κάνουν.

ΟΡΝΕΛΑ ΝΑΣΙΟΥ
Το HAIRFEST EXPERIENCE είναι ένα ξεχωριστό φεστιβάλ, πραγματικά μοναδικό, με πολύ ανεβασμένο επίπεδο. Πρώτη φορά στην Ελλάδα βλέπουμε και ζούμε μια τέτοια άρτια διοργάνωση. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την πρόσκληση να ζήσουμε αυτή την εμπειρία.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΙΩΤΟΓΛΑΚΗΣ – KEVIN IOANNOU
HUE ACADEMY

Είναι η πρώτη χρονιά που είμαστε από κοντά, δεν πιστεύαμε ότι έχει τόσο μεγάλη έκταση και οργάνωση το HAIRFEST EXPERIENCE. Nομίζω ότι ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει, είναι ότι στηρίζεται στην εκπαίδευση, κάτι που ο κομμωτής αγαπάει και διψάει συνέχεια γι’αυτό. Tο σημαντικότερο είναι ότι έχει κρατηθεί μια ισορροπία ανάμεσα στην κομμωτική και το barbering, οπότε έχουμε μια ευρύτερη εικόνα για όλαειρία, δίνοντας κι εμείς τη δίκη μας νότα στο φεστιβάλ.

GIO BARBER
Δεν είναι δυνατόν να λείπει από το HAIRFEST EXPERIENCE κανένας μπαρμπέρης, ένα αμιγώς εκπαιδευτικό φεστιβάλ που απευθύνεται πλέον σε όλους. Το κλίμα είναι υπέροχο, το επίπεδο έχει ανέβει και σίγουρα όλοι πρέπει να παρακολουθήσουν κάποια στιγμή ένα τέτοιο φεστιβάλ, εάν θέλουν να είναι «παρόντες στην τέχνη τους». Η καλύτερη συμβουλή που μου έδωσαν ποτέ και την κρατάω μέχρι σήμερα, είναι μη σταματάς να εκπαιδεύεσαι.

 

DAY 1 :

Η πρώτη μέρα του HAIRFEST EXPERIENCE powered by FARCOM PROFESSIONAL, μας βρήκε να παρακολουθούμε τη διαδικασία των
διαγωνισμών που έτρεχαν στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, δίπλα από το live stage. Επίδοξοι και φιλόδοξοι κομμωτές και barbers, έβα-
λαν τα δυνατά τους και διαγωνίστηκαν για να κατακτήσουν τον τίτλο του «Rising Hairdresser of the Year» και «Rising Barber of the Year».
Λίγο αργότερα ανέβηκαν στη σκηνή οι πρώτοι καλεσμένοι κομμωτές και barbers για να δείξουν την τέχνη τους. Οι Παναγιώτης Μετανάστης, Rio, Αλέξης Μπογέας, Νίνα Γρηγοριάδου, Αναστάσιος Τσαρούχας, Λεωνίδας Μαρτίνος και Γιάννης Καργάκης, ήταν οι πρώτοι που μοιράστηκαν τα δικά τους μυστικά, και έδωσαν τον παλμό για όσα ακολούθησαν τις επόμενες μέρες.

Day 2:

H δεύτερη μέρα του HAIRFEST EXPERIENCE powered by FARCOM PROFESSIONAL ήταν γεμάτη φώτα, λάμψη και shows που μας ενέπνευσαν ακόμα περισσότερο. Από το πρωί έως το βράδυ βρέθηκαν στη σκηνή οι Γιόχαν Μπιπέρογλου, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Μπάμπης Καλαντζής, Γιώργος Χιωτογλάκης, Κέβιν Ιωάννου, Γιώργος Μερκούρης, Dani Nasto, Κωνσταντίνος Ζεκίρης, Κωνσταντίνος Σκλαβενίτης, Γιώργος Δούκας, Ivan Cutter, Dove Palmer, Κωνσταντίνα Κάσια και ο Vadim Lastochkin.

Ο καθένας με τη δική του προσωπικότητα, το δικό του στυλ και τη δική του αύρα, μοιράστηκαν τεχνικές και tips και όλοι περίμεναν τη στιγμή που οι διεθνείς καλλιτέχνες, Dove Palmer και Vadim Lastochkin θα ανέβαιναν στη σκηνή.

Day 3:

Η τρίτη και τελευταία μέρα του HAIRFEST EXPERIENCE  έκλεισε αυτή την εμπειρία με τον ιδανικότερο τρόπο. Λίγο πριν τη μεγάλη
άνοδο στο stage του Josh Lamonaca, οι Ανδρέας Μύρτο, Σάκης Γιαννούλας, Ορνέλα Νάσιου, Vasilis Sera, The Gingerwitch, Μάνος Χατζηανέστης και Lucian Busuioc εξέπληξαν το κοινό του HAIRFEST με εντυπωσιακά χτενίσματα και looks, που θα τα θυμόμαστε για καιρό. Αυτό που σίγουρα δεν θα ξεχάσουμε με τίποτα είναι η είσοδος, το vibe, το στυλ και η προσωπικότητα του Josh Lamonaca
επί σκηνής. Απόλυτη σιγή όση ώρα βρισκόταν στη σκηνή ο πολυβραβευμένος Άγγλος barber, με εξαίρεση τις μικρές δόσεις γέλιου, που με το χιούμορ του μοίρασε απλόχερα. Ο Josh Lamonaca δεν δίστασε να σηκώσει στη σκηνή μερικούς επίδοξους κομμωτές και barbers από το κοινό, για να δοκιμάσουν οι ίδιοι όσα εκείνος δίδασκε live. Η μέρα ολοκληρώθηκε με την βράβευση της Σταματίας Λαμαρίνα ως
«Rising Hairdresser of the Year» και του Στέργιου Λιάτση ως «Rising Barber of the Year».

ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΛΑΜΑΡΙΝΑ
RISING HAIRDRESSER OF THE YEAR

Το ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για εμάς που κάνουμε τα πρώτα βήματα στην καριέρα μας. Έζησα ένα υπέροχο ταξίδι, που με οδήγησε στο να κατακτήσω τα πρώτα μου βραβεία, για τα οποία είμαι πολύ περήφανη. Θεωρώπως το επίπεδο του διαγωνισμού ήταν πολύ ανεβασμένο και αξίζει να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους διοργανωτές, αλλά και σε όλους όσους δούλεψαν για να βγει αυτό το αποτέλεσμα και να αναδείξουμε το ταλέντο μας.

 

 

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΛΙΑΤΣΗΣ
RISING BARBER OF THE YEAR
Πρωτόγνωρη, μοναδική και απίστευτη η εμπειρία από τη συμμετοχή, τη διάκριση και την ανακήρυξή μου ως Rising Barber of the Year 2022. Είναι η πρώτη φορά που πήρα μέρος σε
κάτι τέτοιο. Χρωστάω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους που με στήριξαν, φυσικά στη δασκάλα μου Αλεξία Καραγιαννοπούλου της σχολής Gianneri Academy και
βεβαίως τους γονείς μου που στέκονται πάντα βράχοι στις επιλογές μου. Ένοιωσα χαρά και συγκίνηση. Δεν πίστευα ότι είχε γίνει πραγματικότητα το όνειρό μου και πως έκανα
υπερήφανους τους ανθρώπους που με στήριξαν εξαρχής. Το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους τους νέους συναδέλφους. Κυνηγήστε τους στόχους σας, ζήστε τις στιγμές και πάντα να θυμάστε πως σημασία έχει το ταξίδι και όχι ο προορισμός. HAIRFEST FOR EVER!

 

Written by The B.Mag