COVER STORY: Σταμάτης Κανελλόπουλος – The face of SEB MAN

Με εμπειρία 32 ετών στην τέχνη της κομμωτικής, ο Σταμάτης Κανελλόπουλος είναι ο άνθρωπος που κάθε λέξη του έχει σημασία. Ως Brand Ambassador Ελλάδας για το SEB MAN, είναι ο καλός συνάδελφός σου, που γνωρίζει από ποιοτικά προϊόντα περιποίησης και αποτελεί πηγή έμπνευσης…

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΟ ΜΠΟΜΠΟΛΑ
PHOTOS: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΥΛΑΚΟΣ

 

Τι καλύτερο από το να είσαι πρεσβευτής ενός brand που είναι λες και φτιάχτηκε για σένα! Όπως και τα προϊόντα SEB MAN είναι σχεδιασμένα για τον σύγχρονο άντρα που αρνείται να εγκλωβιστεί σε στερεότυπα, έτσι και ο Ambassador τους, ο Σταμάτης Κανελλόπουλος, είναι ο άνθρωπος που ταιριάζει στις λέξεις «ασυμβίβαστος» και «πολυδιάστατος». Απόδειξη; Η συνέντευξη που ακολουθεί!

 

Σταμάτη, ας ξανασυστηθούμε στο κοινό του The B.Mag. Θύμισέ μας πώς ξεκίνησες και που έχεις φτάσει στον χώρο της κομμωτικής τέχνης…
Αρχικά, θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου το The B.Mag για τη σπουδαία δουλειά που κάνει! Από ‘κει και πέρα: Ξεκίνησα πριν 32 χρόνια, το 1990, νιώθω ευλογημένος για αυτό το ταξίδι με τις πάρα πολύ όμορφες στιγμές του, αλλά και τις δύσκολες. Δεν θα το άλλαζα με τίποτα. Πολλά ταξίδια, πολλά σεμινάρια, πολλές επιδείξεις και πολλά ακόμη που δεν είναι της παρούσης, για να μην κουραστεί το κοινό που διαβάζει…
Η αρχή έγινε με τη σχολή του Vidal Sassoon και το σήμερα με βρίσκει στη Wella, ως Ambassador SEB MAN και εκπαιδευτή στο brand Sebastian Professional.

Είσαι ambassador του SEB MAN, λοιπόν. Πώς είναι να εκπροσωπείς ένα brand που αναθεωρεί τα στερεότυπα και εστιάζει στους σύγχρονους, πολυάσχολους άνδρες της γενιάς των Millennials και της Generation Ζ;
Από την πρώτη στιγμή που μου έγινε η πρόταση, ήταν μεγάλη η χαρά μου να αντιπροσωπεύω ένα brand του αύριο, ένα brand που οι λέξεις που το χαρακτηρίζουν είναι «ασυμβίβαστος», «πολύπλευρος», «ευαισθητοποιημένος», «πολυδιάστατος»… τι όμορφες λέξεις και πόσες ακόμα ωραίες λέξεις διαθέτει η ελληνική μας γλώσσα!
Όλες αυτές οι λέξεις ταιριάζουν απόλυτα στο SEB MAN και θεωρώ ότι χαρακτηρίζουν και εμένα!

Πες μας για το SEB MAN Society. Πώς έχει εξελιχθεί και τι σημαίνει για σένα αυτό το men’s club;
Tο SEB MAN Society έχει 10 κανόνες:
1ος κανόνας – το society είναι μόνο για άντρες.
2ος κανόνας – το society είναι μόνο για ασυμβίβαστους άντρες.
3ος κανόνας – μην μπεις σε καλούπια.
4ος κανόνας – μην ακολουθήσεις το ρεύμα.
5ος κανόνας – μην επιλέξεις να κάνεις τίποτε άλλο πέρα από αυτό που σε εκφράζει.
6ος κανόνας – κάθε πρωί να σκέφτεσαι ότι μπορεί να κάνεις τρία πράγματα που είναι αδύνατο να συμβούν.
7ος κανόνας – δέξου κάθε εμπόδιο που έρχεται σαν πρόκληση που θα σε κάνει καλύτερο.
8ος κανόνας – κάθε μέρα είναι κατάλληλη μέρα για να φτιάξεις μαλλιά και μούσι.
9ος κανόνας – κάθε μέρα είναι η κατάλληλη μέρα για να αλλάξεις αυτά που σου τη δίνουν.
10ος κανόνας – έχεις πετύχει πολλά για αυτό και ό,τι κάνεις κάντο όπως πρέπει. Με στυλ! Η δική μου άποψη είναι ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ένα τέτοιου είδους Club για τους άντρες, με πάρα πολλές συμβουλές, με βίντεο που μπορούν να δουν πώς να δημιουργήσουν το δικό τους στυλ και με πολλά δώρα! Είναι κάτι μοναδικό στην ελληνική αγορά και το σημαντικό είναι ότι εξελίσσεται συνεχώς και μεγαλώνει πάρα πολύ.

Ποια είναι τα αγαπημένα σου προϊόντα SEB MAN και γιατί;
Αγαπάω όλα τα προϊόντα SEB MAN. Το τελευταίο διάστημα χρησιμοποιώ ιδιαίτερα συχνά το The Multitasker, ένα καθαριστικό 3 σε 1 για μαλλιά, γενιά και σώμα και το The Groom, ένα εξαιρετικό έλαιο grooming για απαλότητα και διαμόρφωση στα γένια.

Πες μας τα πάντα για το εξαιρετικό salon σου στην περιοχή του Ζωγράφου, στην Αθήνα…
Ο χώρος μου στην περιοχή του Ζωγράφου, το 5th Avenue, υπάρχει εδώ και 22 χρόνια και είναι ένας industrial χώρος όπου έχω μία καταπληκτική ομάδα ανθρώπων με τις ίδιες ανησυχίες με μένα και έντονη δημιουργικότητα!

Κατά πόσο σε επηρέασε η πανδημία και τα μέτρα που πάρθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια;
Η πανδημία επηρέασε όλο τον κόσμο, πόσο μάλλον όταν ήδη έχουμε περάσει όλοι μία οικονομική κρίση που την ακολούθησε μια υγειονομική κρίση. Φάνηκαν άμεσα οι αδυναμίες μας, αλλά και οι δυνατότητές μας. Το θέμα ήταν κατά πόσο το σπίτι μας το είχαμε έτοιμο να ανταπεξέλθει σε δυνατούς κραδασμούς!
Αυτό έχει σχέση με τους συνεργάτες μας και εμάς τους ίδιους και θέλω να πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα μου που μέχρι τώρα τα έχουμε καταφέρει…

Η online εκπαίδευση είναι μια καλή λύση στην κομμωτική τέχνη ή προτιμάς τη face to face επικοινωνία;
Η online εκπαίδευση ήταν και είναι μία αναγκαστική λύση, όμως σίγουρα προτιμάω το face to face, γιατί το επάγγελμα που έχουμε διαλέξει χρειάζεται επαφή. Είναι συναίσθημα αυτό! Ο Μόραλης, ο μεγάλος Έλληνας ζωγράφος, είχε πει ότι ο εργάτης χρησιμοποιεί τα χέρια του, ο εργοδηγός χρησιμοποιεί τα χέρια του και το μυαλό του, ενώ ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί τα χέρια του, το μυαλό του και την καρδιά του! Αυτό τα λέει όλα.

Το brand SEB MAN απευθύνεται στους πολυάσχολους άνδρες της πόλης, που απαιτούν άνεση, απλότητα και ποιότητα. Περίγραψέ μας τον τρόπο με τον οποίο κάνεις πραγματικότητα αυτήν την απαίτηση…
Το γεγονός είναι ότι οι άντρες του σήμερα δεν επιθυμούν να καθορίζονται μόνο από έναν ρόλο. Ο άνδρας Millennial είναι παιδί της πόλης, δραστήριος, έχοντας πολλές δουλειές και ενασχολήσεις ταυτόχρονα. Αυτό που κάνω εγώ είναι να μπορώ να δείχνω στους σύγχρονους άνδρες πώς μπορούν να χειριστούν στην καθημερινότητά τους τα μαλλιά τους αλλά και το total look τους.

 

Ποιες τάσεις πιστεύεις ότι θα κυριαρχήσουν στο ανδρικό hair look την άνοιξη και το καλοκαίρι που μας έρχεται;
Το έχω ξαναπεί και σε άλλη συνέντευξή μου ότι σιγά-σιγά φεύγει η δεκαετία του ‘20 και μπαίνουμε στη δεκαετία του ’70. Όσον αφορά στο θέμα των hair looks, τα μαλλιά πλέον θέλουν κίνηση, φυσικότητα και ελευθερία!

Εάν έπρεπε να δουλέψεις μόνο με ένα εργαλείο και ένα προϊόν, ποια θα ήταν αυτά;
Φυσικά με το ψαλίδι και για προϊόν θα διάλεγα το The Cooler από τη σειρά του SEB MAN. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό προϊόν που μπαίνει πριν και μετά το κούρεμα και δίνει «σώμα» στην τρίχα.

Πες μας όλα σου τα σχέδια για το μέλλον…
Τα άμεσα σχέδιά μου είναι να βρεθώ στις 20 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη, στο στούντιο της Wella για ένα σεμινάριο SEB MAN. Στις 3-4 Απριλίου στην Αθήνα στο στούντιο της Wella και έπεται συνέχεια με διάφορες φωτογραφίσεις και βίντεο αλλά και κάποια μελλοντικά σχέδια που έχω για το χώρο μου.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, ήταν τιμή μου να φιλοξενηθώ στις σελίδες του περιοδικού σας!

 

INFO

5avenue.gr
INSTAGRAM:@5thavenue_sk
FACEBOOK:@5av.sk
FACEBOOK:@stamatis.kanellopoulos.1
INSTAGRAM:@stamatiskanellopoulos

 

 

 

 

 

Written by The B.Mag