MYTHBUSTED: Truth is in the Hair!

Οι παλιότερες γενιές αποκαλούσαν «μούσια» τα ψέματα. Εμείς τώρα θα σου φανερώσουμε 8 «μούσια» για τα μαλλιά αλλά και για τα μούσια! Μην πιστέψεις ποτέ αυτούς τους μύθους κι ας τους ακούς διαρκώς γύρω σου…

Από τον Αχιλλέα Παπαδήμα

 

ΜΥΘΟΣ #1

Υπάρχουν ειδικά σαμπουάν που κάνουν τα μαλλιά να μεγαλώνουν γρηγορότερα

Υπάρχουν σαμπουάν των οποίων η ειδική σύνθεση κάνει τα μαλλιά πιο λαμπερά, ενώ κάποια σαμπουάν μειώνουν το σπάσιμο της τρίχας. Δεν υπάρχει όμως κανένα τα οποίο να επιφέρει ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης. Αρκετοί ειδικοί ισχυρίζονται ότι το μασάζ στο κεφάλι σε συνδυασμό με λήψη βιταμινών μπορούν να ενισχύσουν την κυκλοφορία του αίματος, η οποία με την σειρά της αυξάνει τον ρυθμό ανάπτυξης της τρίχας. Αυτή η θεωρία όμως δεν είναι επιστημονικά επιβεβαιωμένη. Αυτό που έχει αποδειχθεί είναι ότι τα μαλλιά έχουν μια εποχή κατά την οποία μεγαλώνουν 10% πιο γρήγορα και αυτή είναι το καλοκαίρι. Υπομονή έως τότε!

 

ΜΥΘΟΣ #2

Στις γυναίκες δεν αρέσουν τα γένια

Αυτή η λανθασμένη πεποίθηση προκύπτει από το γεγονός ότι στις γυναίκες δεν αρέσουν τα… απεριποίητα γένια. Σύμφωνα με έρευνες, η πλειοψηφία του γυναικείου πληθυσμού προτιμάει τους άντρες με κοντά και περιποιημένα γένια. Οι ίδιες έρευνες αποκαλύπτουν ότι οι γυναίκες, υποσυνείδητα και δαρβινικά, αντιλαμβάνονται τους άντρες με γένια ως καλύτερους πατέρες και προστάτες.

ΜΥΘΟΣ #3

Όταν τραβάς μια λευκή τρίχα, μετά φυτρώνουν περισσότερες

Τα μαλλιά αντλούν το χρώμα τους από κύτταρα που παράγουν μελανίνη. Όταν τα κύτταρα σταματήσουν την παραγωγή, τότε η τρίχα χάνει το χρώμα της και γίνεται λευκή. Το τράβηγμα μιας λευκής τρίχας δεν στέλνει μήνυμα και στα υπόλοιπα κύτταρα να σταματήσουν την παραγωγή, επομένως η παραπάνω άποψη είναι ένας ακόμη μύθος!

 

ΜΥΘΟΣ #4

Η γενειάδα φυτρώνει μέσα σε 2-3 εβδομάδες

Η γενειάδα είναι σαν το ψάρι: και τα δύο θέλουν υπομονή! Φυσικά και δεν μεγαλώνουν όλες οι γενειάδες με τον ίδιο ρυθμό, αλλά ακόμη και αυτοί που γενετικά έχουν προδιάθεση για γρήγορη ανάπτυξη της τρίχας, θα δουν μια έτοιμη γενειάδα σε 6 με 7 εβδομάδες. Οι υπόλοιποι θα περιμένουμε έως και 9 εβδομάδες.

ΜΥΘΟΣ #5

Το άγχος φέρνει λευκές τρίχες

Η χρονική περίοδος και ο ρυθμός που τα μαλλιά σου θα ξεκινήσουν να μετατρέπονται σε λευκά, εξαρτάται καθαρά από τα γονίδια σου. Αν και οι δυο γονείς δεν είχαν γκριζάρει, π.χ. μέχρι τα 50, τότε οι πιθανότητες να μην γκριζάρεις ούτε εσύ, είναι με το μέρος σου. Το έντονο στρες δεν επηρεάζει το πρόωρο γκριζάρισμα των μαλλιών, έχει όμως αποδειχθεί ότι προκαλεί τριχόπτωση.

 

ΜΥΘΟΣ #6

Τα γένια πρέπει να είναι πυκνά για να είναι ωραία

Υπάρχουν πολλοί άντρες, με «κενά» σημεία στο πρόσωπο, στα οποία δεν φυτρώνουν τρίχες. Ε, και; Κάθε γενειάδα είναι ξεχωριστή. Αν όλοι είχαμε τα ίδια ακριβώς γένια, αυτό θα ήταν ένας εφιάλτης. Εξάλλου, αυτά τα κενά σημεία προσδίδουν ένα μπόνους, το οποίο οι φουλ γενειάδες δεν θα μπορούσαν να δώσουν ποτέ. Τα κενά σημεία δομούν ένα ξεχωριστό σχέδιο στο πρόσωπο σου, βασισμένα στην συμμετρία των κενών αυτών σημείων.  Κι αν ακόμη δεν μας πιστεύεις ρίξε μια ματιά στους Keanu Reeves και Ashton Kutcher για να δεις τι γένια έχουν και αν θεωρούνται ωραίοι…

 

ΜΥΘΟΣ #7

Με το συχνό κούρεμα τα μαλλιά μεγαλώνουν πιο γρήγορα

Μεγάλος μύθος που αφορά όχι μόνο τα μαλλιά, αλλά και τα γένια. Ο ρυθμός που μεγαλώνουν οι τρίχες σε όλο σου το σώμα εξαρτάται από τα γονίδια. Μπορεί μια δίαιτα πλούσια σε πρωτεϊνες και η διακοπή του καπνίσματος να συμβάλλουν στην γρηγορότερη ανάπτυξη της τρίχας, αλλά όχι, το συχνό κούρεμα ή ξύρισμα δεν μεγαλώνει ταχύτερα τις τρίχες.

 

ΜΥΘΟΣ #8

Με τα γένια θα ζεσταίνεσαι το καλοκαίρι 

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ξυρίζουν τα γένια τους μόλις ανέβει ο υδράργυρος, φοβούμενοι την υπερθέρμανση. Όμως, κάνουν λάθος! Η γενειάδα κρατάει τον ήλιο μακριά από το πρόσωπο και μάλιστα θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε και ως «αντηλιακή». Επίσης, προστατεύει από εγκαύματα και κρατάει το πρόσωπο δροσερό.

 

 

 

 

 

Written by The B.Mag