MEN’S HAIR TIPS: Long hair lovers

10+1 συμβουλές για να διατηρούνται υγιή κι εντυπωσιακά τα μακριά σου μαλλιά!

Από την Τίνα Παππά

 

Το δρόμο άνοιξε το Hollywood και το σινεμά, όταν ultra-stars όπως ο Brad Bitt, o Timothée Chalamet, ο Christian Bale ή ο Jason Momoa (ο καθηλωτικός βασιλιάς των Ντοθράκι στο Game Of Thrones) επέλεξαν τα μακρύτερα μήκη, άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο. Για τον κόσμο της μουσικής, ούτε λόγος, εκεί οι άνεμοι της αλλαγής είχαν φυσήξει πολύ νωρίτερα.

Αργά αλλά σταθερά, και τα τελευταία κάστρα που κρατούσαν το status των κοντοκουρεμένων ως το απόλυτο σύμβολο «ανδρισμού» έπεσαν, και μακριά ανδρικά μαλλιά άρχισαν να ανεμίζουν ολούθε γύρω μας, ανέμελα και λαμπερά. Τέλεια, λέμε εμείς, και γιατί όχι, άλλωστε; Στην αρχαιότητα, η μακριά κόμη για το αρσενικό φύλο ήταν δείγμα πνευματικής υπεροχής και δύναμης. Αγαπήστε τα, λοιπόν, και διαβάστε παρακάτω συγκεντρωμένα κάποια βασικά tips περιποίησης, να τα έχετε πρόχειρα για τους πελάτες σας:

 

1. Ο ΣΩΣΤΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΣΑΜΠΟΥΑΝ & CONDITIONER ΕΧΕΙ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ

Αν ο πελάτης σας θέλει μαλλιά α λα Easy Rider, είναι σημαντικό να επιλέξει τα κατάλληλα προϊόντα, ανάμεσα στα δεκάδες που υπάρχουν στην αγορά, κυρίως προσέχοντας να μην περιέχουν σιλικόνη που κρατάει μακριά από την τρίχα την υγρασία αλλά και τα διάφορα θρεπτικά συστατικά, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει την ανάπτυξή τους. Μια καλή εναλλακτική είναι τα προϊόντα με φυσικά/φυτικά συστατικά.

NIOXINSCALP RELIEF SHAMPOO & CONDITIONER
Ειδικά για όσους έχουν ευαίσθητο δέρμα στο τριχωτό της κεφαλής, με αλόη, Soothex & γλυκερίνη, για συχνή εφαρμογή και πυκνά, λαμπερά μαλλιά!

 

2. ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΕΝΑ CONDITIONER ΓΙΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΘΡΕΨΗ

Τα κατεστραμμένα μαλλιά προφανώς και δεν μακραίνουν όσο τα υγιή. Για να δυναμώσουν τους θύλακες των τριχών τους, οι πελάτες σας χρειάζονται τη βαθιά θρέψη που χαρίζει ένα ειδικά σχεδιασμένο conditioner.

 

3. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΗ ΜΑΣΚΑ

Μια μάσκα θεραπείας, που εφαρμόζεται για 15-20’ μετά το σαμπουάν βοηθά την αναδόμηση και τη θρέψη των ταλαιπωρημένων μαλλιών, αλλά και του δέρματος στο τριχωτό της κεφαλής.

AVEDAINVATI MEN SCALP REVITALIZER 125 ml
Καθημερινή leave-in θεραπεία με φυτικά ενεργά συστατικά για άμεση πύκνωση της τρίχας από τη ρίζα. Με μασάζ, αυξάνει την μικροκυκλοφορία και αναζωογονεί.

 

4. ΞΕΒΓΑΛΜΑ ΜΕ ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΠΙΟ ΕΝΥΔΑΤΩΜΕΝΑ ΜΑΛΛΙΑ

Να προτιμάτε πάντα, εκτός από τις πολύ κρύες μέρες του χειμώνα, το ξέβγαλμα με κρύο αντί για ζεστό νερό, που αφήνει τα μαλλιά πιο θαμπά και την τρίχα πιο εκτεθειμένη στο σπάσιμο. Αντιθέτως, το κρύο νερό βοηθάει το μαλλί να συγκρατήσει την απαιτούμενη υγρασία, κρατώντας το πιο υγιές, και πιο λαμπερό.

 

5. ΜΑΣΑΖ ΜΕ ΖΕΣΤΟ ΛΑΔΙ

Και ερχόμαστε σε μια συνήθεια που θα πρέπει να τηρούν ευγενικά όσοι επιθυμούν υγιή μακριά μαλλιά (κι ας είναι λιγότερο εξοικειωμένοι οι αρσενικοί μας φίλοι με φροντίδα διαρκείας): την περιποίηση της ρίζας αλλά και του δέρματος στο τριχωτό της κεφαλής. Ο ιδανικότερος τρόπος για να το πετύχετε, είναι κάνοντας μασάζ με ζεστό λάδι, το οποίο, πέραν του ότι λειτουργεί ως το απόλυτο φυσικό μαλακτικό, βοηθάει και την ανάπτυξη της τρίχας, αρκεί η εφαρμογή να γίνεται με απαλές κινήσεις. Επιλέξτε και προτείνετε το θαυματουργό (και ελληνικό) λάδι ελιάς, argan oil ή λάδι καρύδας. Ζεστάνετε πριν τη χρήση, κάντε απαλό μασάζ για περίπου 10’ και ξεπλύντε με χλιαρό νερό. Αν ο πελάτης έχει χρόνο, προτείνετε να αφήσει το λάδι στα μαλλιά, για 30 ακόμη λεπτά. Τα αποτελέσματα θα είναι εντυπωσιακά.


6. ΤΟ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΜΗΛΟΞΥΔΟ!

Ναι, και είναι πανεύκολο να το φτιάξει κανείς. Δώστε αυτή τη συνταγή στους πελάτες σας και θα σας ευχαριστούν: Ανακατεύετε 3 μέρη μηλόξυδο με 1 μέρος νερό. Χύνετε το μίγμα σε ένα μπουκάλι με σπρέι και κατά τη διάρκεια του ντους, και ρίχνετε στα μαλλιά σας μετά το σαμπουάν. Το αφήνετε για μερικά λεπτά και μετά ξεβγάζετε με νερό.


7. ΒΟΥΡΤΣΙΖΟΥΜΕ ΣΥΧΝΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΚΡΕΣ

Το συχνό βούρτσισμα ενεργοποιεί τους θύλακες των τριχών και βοηθάει την ανάπτυξη των μαλλιών, αφού απλώνει σε όλη την επιφάνεια του κεφαλιού τα φυσικά έλαια που παράγονται για τη θρέψη τους. Συστήστε τους να τα βουρτσίζουν τουλάχιστον 2 φορές τη μέρα, μία το πρωί και μία πριν τον ύπνο. Επίσης, καλό είναι να αποφεύγουν το βούρτσισμα όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα ή πολύ νωπά, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σπάσουν. Εξίσου σημαντικός είναι και ο συχνός καθαρισμός των ακρών, όχι μόνο για να μην δημιουργείται η αντιαισθητική ψαλίδα αλλά και για να διατηρούνται υγιή.


8. ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΖΕΣΤΗ

Καλό θα είναι να αποφεύγουν τα διάφορα εργαλεία του hair styling, όπως το πιστολάκι. Η υπερβολική θερμότητα καταστρέφει τα μαλλιά. Καλό είναι να στεγνώνουν φυσικά.

ARREN POMADEMEDIUM HOLD
Αντί για styling με πιστολάκι, χρησιμοποιείστε την πομάδα της Arren, για μεσαίο κράτημα με λάμψη και ελαστικότητα, χωρίς να αφήνει υπολείμματα που ταλαιπωρούν τα μαλλιά!


9. ΠΟΥ ΠΑΣ ΧΩΡΙΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ;

Το στρες της καθημερινότητας, η φτωχή σε θρεπτικά συστατικά και πλούσια σε βλαβερά λιπαρά διατροφή και η έλλειψη άσκησης είναι το τρίο της συμφοράς, σε ό,τι αφορά στην όψη και την υγεία των μαλλιών. Όλα τα παραπάνω συμβάλλουν στο να λεπτύνει η τρίχα και να καθυστερεί γενικά η ανάπτυξη των μαλλιών. Για τα επιθυμητά αποτελέσματα, φροντίστε να συστήνετε συχνή γυμναστική και διαλογισμό, κυρίως για την καταπολέμηση του τοξικού στρες.


10. ΔΙΑΤΡΟΦΗ + ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ

Η βιοτίνη και τα ιχθυέλαια (απαλλαγμένα όμως από βαρέα μέταλλα) είναι υπεύθυνα για την ανάπτυξη των μαλλιών και των νυχιών. Είτε τα παίρνουν μέσα από μια ισορροπημένη δίαιτα (σπάνιο) είτε με τη βοήθεια των συμπληρωμάτων διατροφής, φροντίζετε να τους επισημαίνετε τη σημασία της διατροφής. Δεν ξεχνάμε φυσικά και το νερό!


11. ΚΑΙ ΣΑΤΕΝ ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ… ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ!

Και για να κλείσουμε, ένα tip για τους πιο υποψιασμένους! Μπορεί σε κάποιους να ακούγεται υπερβολικά, αλλά πόσοι από μας δεν χάνουμε μαλλιά καθημερινά κατά τη διάρκεια του ύπνου; Ο λόγος πολλές φορές είναι το ύφασμα του μαξιλαριού. Συστήνετε λοιπόν να προτιμούν τα σατέν μαξιλάρια και σεντόνια, που δεν προκαλούν τριβή και επιτρέπουν στα μαλλιά να γλιστράνε πάνω στην επιφάνειά τους, χωρίς να φθείρονται. Σατέν λοιπόν και… enjoy!

 

 

 

 

 

 

 

Written by The B.Mag