TRIVIA: Fun facts & info

Αξιοπερίεργα από τον κόσμο των μαλλιών, πρωτάκουστες ιστορίες, αλλοπρόσαλλες στατιστικές και πολλά ακόμη που θα σε κάνουν να τραβάς τα μαλλιά σου!

 

 

MEXICAN HAIR

Οι αρχαίοι λαοί του Μεξικό πίστευαν ότι η mollera (το πάνω μέρος του κεφαλιού) σχετίζεται με τη σκέψη και τον τρόπο ζωής ενός ατόμου, με αποτέλεσμα να διατηρούν μακριά μαλλιά για να προστατεύουν αυτό το σημαντικό μέρος της σώματος. Οι Μάγιας ειδικά, θεωρούσαν ότι τα μαλλιά είναι ένα από τα κεντρικά στοιχεία του ανθρώπου, οπότε το κόψιμό τους ήταν ένα είδος τιμωρίας.

 

THE CAESAR’S CUT

Μέχρι την εισβολή τους στη Γαλατία, όλοι οι Ρωμαίοι άνδρες είχαν μακριά μαλλιά. Ο Ιούλιος Καίσαρας, όμως, δίνοντας αυτός πρώτος το παράδειγμα, κούρεψε τα μαλλιά του κοντά και διέταξε τους στρατιώτες του να κάνουν το ίδιο. Για δύο λόγους: Πρώτον για να διαφέρουν από τους μακρυμάλληδες Γαλάτες και δεύτερον για να μην μπορούν οι συμπολεμιστές του Αστερίξ να αρπάζουν τους Ρωμαίους από τα μαλλιά.

 

CSI ΜΑΛΛΙΑ

Η ανάλυση DNA σε μία και μόνο τρίχα μας, μπορεί να αποκαλύψει τι φάγαμε, τι ήπιαμε και σε τι περιβάλλον βρεθήκαμε τις τελευταίες 7 ημέρες.

 

ΗΡΘΕ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Τα μαλλιά είναι ο δεύτερος ταχύτερα αναπτυσσόμενος ιστός στο ανθρώπινο σώμα, μετά τον μυελό των οστών.

 

ΣΙΧΑΜΕΡΟ ΕΛΙΞΗΡΙΟ

Ένας περίφημος Γάλλος ιατρός του 16ου αιώνα, πρότεινε ως φάρμακο για τη φαλάκρα ένα ελιξίριο φτιαγμένο από βρασμένα σαλιγκάρια (!), ελαιόλαδο, κύμινο, σαπούνι και μέλι. Η εν λόγω θεραπεία (ευτυχώς για τους γυμνοσάλιαγκες) απέτυχε παταγωδώς.

 

Ο ΙΕΖΕΚΙΗΛ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΙ ΤΟΥ

Οι φαλτσέτες αναφέρονται και στην Παλαιά Διαθήκη! Συγκεκριμένα, στο βιβλίο της Γένεσης διαβάζουμε ότι ο Θεός συμβουλεύει τον προφήτη Ιεζεκιήλ να πάρει ένα αιχμηρό σπαθί και να το χρησιμοποιήσει σαν φαλτσέτα κουρέα για να ξυρίσει το κεφάλι και τα γένια του. Προφανώς, το στυλ του Ιεζεκιήλ δεν είχε τον θεό του…

 

ΜΑΛΛΙΑ-ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΑ

Τα μαλλιά είναι το καλύτερο υλικό για να καθαριστεί το νερό από το λάδι, καθώς έχουν την ιδιότητα να απορροφούν κάθε είδους έλαια. Πολλές περιβαλλοντικές οργανώσεις χρησιμοποιούν γιγαντιαία σφουγγάρια φτιαγμένα από ανθρώπινα μαλλιά για να καθαρίσουν πετρελαιοκηλίδες που μολύνουν θαλάσσιες περιοχές.

 

ΜΑΚΒΡΙΑ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ

Κατά τη Βικτωριανή Εποχή στην Αγγλία, τα μαλλιά χρησιμοποιήθηκαν ως κοσμήματα! Οι άνθρωποι είχαν καρφίτσες, μενταγιόν και φυλαχτά φτιαγμένα από τα μαλλιά αγαπημένων τους προσώπων που είχαν φύγει από τη ζωή. Ήταν ένας (μακάβριος) τρόπος για να θυμούνται τις εκλιπόντες.

 

 

 

 

 

Written by The B.Mag