BEARDMANIA: Ποιο μούσι γοητεύει τις γυναίκες;

Η απάντηση έρχεται από την επιστήμη της στατιστικής και από έρευνα που έγινε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 10 χιλιάδων γυναικών!

Από τον Πάνο Μπόμπολα

 

Το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου του Queensland στην Αυστραλία, ζήτησε από 10 χιλιάδες γυναίκες να παρατηρήσουν προσεκτικά 16 φωτογραφίες ανδρών με διαφορετικά είδη facial hair –από την τεράστια γενειάδα, μέχρι το goatee ή το απόλυτα ξυρισμένο πρόσωπο. Παράλληλα, στο ερωτηματολόγιο πρόσθεσαν και την ερώτηση «Με ποιο από αυτά τα πρόσωπα θα ήθελες να κάνεις σχέση».
Με συντριπτική πλειοψηφία, την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των γυναικών κατέκτησε το stubble beard.

Πρόκειται για τα γένια των τριών με πέντε ημερών, αυτά, δηλαδή, που σχηματίζονται όταν, ουσιαστικά, ξεχνάς ή δεν χρειάζεται να ξυριστείς. Εκτός από το γεγονός ότι το λατρεύουν οι γυναίκες, το stubble beard έχει δύο ακόμη θετικά: μπορεί να το υιοθετήσει ο καθένας (ανεξάρτητα από το αν έχει πυκνές ή αραιές τρίχες) και φυσικά, είναι σχετικά εύκολο στη φροντίδα του.

Ας δούμε μαζί 5 tips που θα βοηθήσουν τον επαγγελματία να οικοδομήσει το τέλειο stubble στους πελάτες του…

 1. ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ «ΟΠΛΟ»
  Ο χρυσός κανόνας του stubble beard λέει ότι όσο πιο φυσικό είναι το αποτέλεσμα, τόσο το καλύτερο. Κάποιος με πυκνά γένια χρειάζεται περιποίηση με τη μηχανή, ενώ αυτός με τα πιο αραιά, χρειάζεται φροντίδα με ένα trimmer ρυθμισμένο στο σωστό μήκος. Μια συμβουλή που μπορείς να δώσεις σε αυτόν που βλέπει τα γένια του να μεγαλώνουν πολύ γρήγορα, είναι να τα πάρει στο μήκος χιλιοστών που θα του υποδείξεις το βράδυ και το επόμενο πρωί θα έχει ένα υπέροχο stubble look.
 2. ΒΡΕΣ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΜΗΚΟΣ
  Δεν θέλουν όλοι το ίδιο μήκος στο stubble τους και φυσικά, δεν ταιριάζει το ίδιο stubble σε όλα τα σχήματα προσώπου. Μια λύση για να βρεις αυτό που αρμόζει σε κάθε πελάτη σου είναι το τεστ με το trimmer. Κόβεις μισό χιλιοστό κάθε φορά και κοιτάζεις την αντίδρασή του. Εάν είναι ικανοποιημένος και αυτός και εσύ, σημαίνει ότι έχεις τελειώσει. Εάν χρειάζεται κι άλλο, κόβεις άλλο μισό χιλιοστό. Μην ξεχνάς ότι μέσα σε ένα 24ωρο, τα γένια πιθανώς να έχουν ανακτήσει αυτό το μισό χιλιοστό.
 3. ΓΙΝΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ
  Ένα «παιχνίδι» που μπορεί να αλλάξει σημαντικά την εμφάνιση του stubble είναι η μικρή ανισορροπία σε σχέση με το μουστάκι. Σε μερικά πρόσωπα, ταιριάζει το μουστάκι να είναι λίγα χιλιοστά μεγαλύτερο σε σχέση με το 5 ημερών μούσι. Σε άλλα, το αντίθετο. Δηλαδή, τα γένια να είναι 1-2 χιλιοστά μακρύτερα από το μουστάκι. Πειραματίσου και ρώτα τη γνώμη του καλεσμένου σου. Εξάλλου και «λάθος» να γίνει, το διορθώνει η Φύση μέσα σε λίγες ώρες.
 4. ΒΑΛΕ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΟΡΙΑ
  Δεν ζούμε στα 80s που το πετσοκομμένο stubble των συγχωρεμένων Prince και George Michael καθόριζε τη μόδα. Το 2021, η τάση απαιτεί τα 5 ημερών γένια να δείχνουν απόλυτα φυσικά, χωρίς διαχωριστικές γραμμές, και να είναι ομαλά «σβησμένα» στον λαιμό και κάτω από τα αυτιά. Προσοχή στις τρίχες που ενδεχομένως να πετάγονται στα ζυγωματικά!
 5. «ΤΑΪΣΕ» ΤΟ STUBBLE
  Ακόμη και οι πιο κοντές τρίχες χρειάζονται φροντίδα και «τροφή». Ειδικά σε αυτήν την περίπτωση, έχουμε τρίχες που τσιμπάνε ή που γδέρνουν σαν γυαλόχαρτο. Η εφαρμογή ενός beard oil ή/και μιας ενυδατικής λοσιόν θα μαλακώσει τις μικροσκοπικές τρίχες του stubble, κάνοντας πιο ευχάριστη τη συνολική εμπειρία.

 

 

 

 

 

 

 

 

Written by The B.Mag