MEN’S HAIR TIPS: Post-vacation hair blues


Tips για τη σωστή φροντίδα και επανόρθωση των μαλλιών σου μετά το καλοκαίρι!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΙΝΑ ΠΑΠΠΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΙΚΗ ΠΑΓΙΑΤΑΚΗ

 

 

Αν υπάρχει ένας κανόνας που οφείλεις να ακολουθήσεις ευλαβικά μετά τις διακοπές προκειμένου να φροντίσεις την εμφάνισή σου είναι η άμεση περιποίηση των μαλλιών σου. Ο ήλιος, το αλάτι της θάλασσας, το χλώριο της πισίνας κι ο ιδρώτας είναι 4 παράγοντες, που ταλαιπωρούν πολύ τα μαλλιά, με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση και την αφυδάτωση τόσο της τρίχας, όσο και του δέρματος του κεφαλιού. Ωστόσο οι διορθωτικές κινήσεις που ακολουθούν αρκούν για να επαναφέρεις την ευρωστία τους και να απολαύσεις ένα super stylish φθινόπωρο!

 

1. Άμεση επίσκεψη στο κομμωτήριο
Ω, ναι! Σε καμία περίπτωση δεν καθυστερείς το κούρεμά σου. Το ότι θέλεις και πάλι τα μαλλιά σου υγιή και λαμπερά είναι αδιαμφισβήτητο και το πρώτο βήμα για να το καταφέρεις είναι να απομακρύνεις τις κατεστραμμένες άκρες τους. Ζήτησε από τον κομμωτή σου να καθαρίσει καλά την ψαλίδα και γιατί όχι δοκίμασε και ένα νέο στυλ κουρέματος. Ο Σεπτέμβρης είναι ιδανικός για να εγκαινιάσεις ένα νέο look.

 

2. Ενίσχυση με σωστά προϊόντα για να διατηρήσεις την υγεία και την υγρασία της τρίχας
Μπορεί η ζημιά να αποκαταστάθηκε μετά την επίσκεψη στο μπαρμπέρικο αλλά να ξέρεις ότι τα μαλλιά σου δεν έχουν διαφύγει εντελώς τον κίνδυνο. Η αφυδάτωση παραμονεύει στο επόμενο λούσιμο και για να μην προχωρήσει πέρα από το σημείο όπου έκοψες τις άκρες των μαλλιών σου, μπορείς να κάνεις μια θεραπεία θρέψης και βαθιάς ενυδάτωσης. Υπάρχουν πολλές επιλογές σε προϊόντα που με σταθερή χρήση μπορούν να εξαλείψουν τελείως το πρόβλημα.

 

3. Απόφυγε το καθημερινό λούσιμο.
Κι ενώ στη διάρκεια των διακοπών το καθημερινό λούσιμο ήταν απαραίτητο προκειμένου να προστατεύεις τα μαλλιά σου από την αφυδάτωση, στην πόλη αυτή η συχνότητα ισοδυναμεί με ξηρότητα! Το καθημερινό λούσιμο αφαιρεί τα έλαια που παράγει ο ίδιος ο οργανισμός για να τρέφουν το τριχωτό της κεφαλής, με αποτέλεσμα η τρίχα να εξασθενεί και να σπάει ευκολότερα. Μπορείς πλέον να λούζεσαι ανά δύο μέρες, με ένα ήπιο –χωρίς οινόπνευμα και χημικές ουσίες- σαμπουάν που θα περιέχει και conditioner/μαλακτική κρέμα.

Προσοχή: από τη στιγμή που θα κόψεις το καθημερινό λούσιμο, για ένα διάστημα δέκα ημερών τα μαλλιά σου θα εκκρίνουν περισσότερο έλαια από όσο χρειάζονται, με αποτέλεσμα να δείχνουν θαμπά και λαδωμένα, ωστόσο με την πάροδο αυτού του διαστήματος η ισορροπία θα αποκατασταθεί και δεν θα «λαδώνουν» πλέον τόσο γρήγορα. Οπότε, η συμβουλή είναι να κάνεις λίγη υπομονή και… άσε τη φύση να κάνει τη δουλειά της!

 

4. Προσοχή στο στέγνωμα

Απαγορεύεται ρητά το δυνατό τρίψιμο με πετσέτα για να στεγνώσεις τα μαλλιά σου. Όταν είναι βρεγμένα τα μαλλιά είναι πολύ πιο ευάλωτα, κι η πίεση που τους ασκείται καταστρέφει τους θύλακες της τρίχας. Ο σωστός τρόπος να στεγνώνεις τα μαλλιά σου χωρίς να τα ταλαιπωρείς είναι να απομακρύνεις απαλά το νερό με τα χέρια σου προς την κατεύθυνση που μεγαλώνουν τα μαλλιά σου και, αφού στεγνώσουν λίγο, να τα τρίψεις απαλά με πετσέτα. Το ίδιο ισχύει και για το χτένισμα. Η σωστή στιγμή να χτενίσεις τα μαλλιά σου μετά το λούσιμο είναι αφού οι θύλακες της τρίχας στεγνώσουν εντελώς.

 

5. Θρέψε τα μαλλιά σου με σωστή διατροφή
Είναι αλήθεια. Η διατροφή επηρεάζει την ποιότητα των μαλλιών σου και οι μικρές ή μεγάλες παρασπονδίες των διακοπών συνέβαλλαν κι αυτές στην εξασθένισή τους. Είναι σημαντικό να εντάξεις στη διατροφή σου πηγές πρωτεΐνης, βιταμίνη B και λιπαρά Omega 3. Η συχνή κατανάλωση αλκοόλ, να το πούμε κι αυτό και ας «πονάει», επηρεάζει επίσης αρνητικά τα μαλλιά, αλλά ένας καλός τρόπος να ισορροπήσεις τη φθορά, είναι να πίνεις πολύ νερό και φυσικά να τρως λαχανικά και φρούτα.

 

 

 

 

Written by The B.Mag