WE CREATE: Global online event by Wella Company

Ο Απρίλιος που μας πέρασε ανήκε στη νέο-ιδρυθείσα Wella Company και στο WeCreate, μια εντυπωσιακή γιορτή της κομμωτικής τέχνης που, για πρώτη φορά φέτος στην ιστορία της Wella, πραγματοποιήθηκε ψηφιακά, με τεράστια επιτυχία!

Από την Τίνα Παππά

 

Την Κυριακή 25 Απριλίου 2021, περισσότεροι από 70 χιλιάδες επαγγελματίες από όλο τον πλανήτη, από το Τόκυο μέχρι το Λονδίνο, και από τη Νέα Υόρκη μέχρι την Αθήνα, βρέθηκαν μπροστά σε οθόνες υπολογιστών και tablet, προκειμένου να παρακολουθήσουν μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική και καλλιτεχνική εμπειρία, που ως στόχο είχε να εμπνεύσει, να εκπαιδεύσει και να φέρει σε επαφή την παγκόσμια κοινότητα των κομμωτών.

‘Ένα εξαιρετικό διεθνές line up από 26 top hair artists παρουσίασαν όλες τις νέες τάσεις και μοιράστηκαν με τους συναδέλφους τους μοναδικές τεχνικές, εμπνευσμένα look και πολύτιμες επιχειρηματικές συμβουλές, σε ένα πλούσιο πρόγραμμα με “οικοδεσπότη” τον (αγαπημένο και πολλών Ελλήνων κομμωτών) Patrick Cameron, που αποτελούνταν από 4 ώρες εκπομπών, σεμιναρίων και συζητήσεων, σε δύο online κανάλια ταυτόχρονα: τα WE Inspire και WE Transform. Όλη η αφρόκρεμα ήταν εκεί! Αναφέρουμε ενδεικτικά (και αλφαβητικά) μερικά από τα μεγάλα ονόματα που μοιράστηκαν με το κοινό τη γνώση και το δημιουργικό τους όραμα: Darren Ambrose, Shay Dempsey, Sonya Dove, Robert Eaton, Romeu Felipe, Rossano Ferretti, Mark Hayes, Zak Mesquit, Patricia Nikole, Diane Cole Stevens και η Renya Xydis.

Sebastian Dempsey

Patrick Cameron

Και μπορεί να έλειπε από τη φετινή διοργάνωση η φυσική επαφή, ωστόσο η Wella ισοφάρισε αυτή την απώλεια που επέβαλλε η συνθήκη της πανδημίας, κάνοντας την πρόσβαση στο WeCreate δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες. Μετά από μια χρονιά με τα περισσότερα κομμωτήρια και nail salons του πλανήτη κλειστά, και με τον κλάδο να αρχίζει μόλις τώρα να συνέρχεται από τις συνέπειες του lockdown, η κίνηση αυτή εξασφάλισε πρόσβαση σε ένα από τα σημαντικότερα event του είδους, σε χιλιάδες επαγγελματίες που τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαν τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν – κυρίως τους νεότερους, που αποτελούν πολύτιμη δεξαμενή για τη ζητούμενη διαρκή ανανέωση του κλάδου.

Σε νούμερα, η Wella, με αυτήν της την απόφαση παραιτήθηκε από ένα έσοδο της τάξης των 15 εκατομμυρίων δολλαρίων, δηλώνοντας έτσι εμπράκτως τη στήριξή της στην κοινότητα των επαγγελματιών της ομορφιάς, σε αυτήν την τόσο δύσκολη συγκυρία.

Με περισσότερες από 70.000 συμμετοχές από 139 χώρες, ο ενθουσιασμός είναι δικαιολογημένος, με την CMO της Wella Company, Laura Simpson να σχολιάζει: “Το WeCreate αποδεικνύει τη δέσμευσή μας να στηρίξουμε την κοινότητα των επαγγελματιών σε μια στιγμή που το χρειάζονται όσο ποτέ.

Για το λόγο αυτό, το event θα είναι δωρεάν και ανοικτό σε όλους, ανεξαρτήτως του αν είναι πελάτες της Wella ή όχι. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, οι κομμωτές έχουν ανάγκη από έμπνευση, ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν στα κομμωτήρια με ακόμη περισσότερo σθένος και πάθος. ‘Εχει φυσικά συμβολική σημασία το ότι η εκδήλωση πραγματοποιείται στις 25 Απριλίου – την Παγκόσμια Ημέρα Hairstylist Appreciation. Κι εμείς, όπως πάντα, είμαστε εδώ για να ενισχύσουμε, εκπαιδεύσουμε και εμπνεύσουμε, ως μια παγκόσμια #WellaFamily!”.

Renya Xydis

Ποιό ήταν όμως ακριβώς το περιεχόμενο που εξέπεμπαν τα 2 κανάλια ταυτόχρονα, επί 2 ώρες τη μέρα της εκδήλωσης; Εκτός από το καθαρά τεχνικό/καλλιτεχνικό κομμάτι, όπου οι hair artists παρουσίασαν όλες τις νέες τάσεις αλλά και τα νέα προϊόντα των διαφόρων brands της εταιρείας (Wella Professionals, Sebastian, Nioxin, Opi, Ghd κλπ.), γίναμε οι αποδέκτες ενός προσεκτικά επιλεγμένου μπουκέτου από γνώσεις που προέκυψαν κατά τη διάρκεια του lockdown, ως το προϊόν της επικοινωνίας μεταξύ της Wella και των επαγγελματιών του χώρου. ‘Ετσι, ακούσαμε ιδέες και προτάσεις για το πώς μπορείς να διευρύνεις το πελατολόγιό σου μέσω των social media, να αυξήσεις τις πωλήσεις στο χώρο του κομμωτηρίου μέσω νέων υπηρεσιών μετά το lockdown, να παραμείνεις σε επαφή με τους πελάτες και την ομάδα σου, αλλά και τι απαιτείται για να κάνεις την επιχείρησή σου βιώσιμη.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα θέματα που αποτέλεσαν το business περιεχόμενο του WeCreate. Ειδικά σε ό,τι αφορά στη βιωσιμότητα, το event ήταν η ιδανική στιγμή για να αναδείξει η Wella τη δημιουργική της δράση σε αυτόν τον τομέα. Στο πλαίσιο μιας διαρκούς προσπάθειας να γίνει ένα ολοένα και πιο sustainable brand, η Wella Professionals ανακοίνωσε, ανάμεσα σε άλλες ενέργειες, ό,τι στο εξής η παραγωγή των σωληναρίων βαφής θα γίνεται από 100% ανακυκλωμένο αλουμίνιο, αφαιρώντας έτσι από το περιβάλλον 700 τόνους επιβλαβούς αλουμινίου το χρόνο!
Τέλος, εκτός των μεγάλων ονομάτων της κομμωτικής τέχνης, βήμα έδωσε το WeCreate και σε νέους καλλιτέχνες, νέα ανερχόμενα ταλέντα από τον κόσμο της Wella, που παρουσίασαν τους πειραματισμούς τους πάνω στο “playful blonde” look, δίνοντάς τους παράλληλα την ευκαιρία να μιλήσουν για αυτά που τους εμπνέουν, τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους.

 

Πάμε να δούμε όμως τι παρουσιάστηκε από το κάθε κανάλι, αναλυτικότερα:

We Inspire – εδώ προβλήθηκαν κορυφαίοι καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, και πιο συγκεκριμένα η διαδικασία της δημιουργίας των shows, από την ιδέα μέχρι την τελική εκτέλεση. Στο τέλος του προγράμματος του συγκεκριμένου καναλιού, ανακοινώθηκαν και οι νικητές όλων των κατηγοριών του διεθνούς διαγωνισμού TrendVision.


World-Class  Color Collection

6 headliners (Sonya Dove, Robert Eaton, Renya Xydis, Hidetoshi Saiga, Abby smith, Michal Bielecki) παρουσίασαν ο καθένας το προσωπικό του τεχνικολόρ όραμα , αξιοποιώντας τη γκάμα και τις δυνατότητες της εμβληματικής σειράς βαφών της Wella, Koleston Perfect ME+.


Blonde Ambition Collection

7 headliners (Nicole Revish, Briana Cisneros, Darren Ambrose, Kim Sang Hee, Jayson Gray, Jordanna Cobella, Dmitry Vinokurov) παρουσίασαν τη δική τους εκδοχή για το απόλυτο ξανθό, εμπνεόμενοι από την ευρεία χρωματική παλέττα των βαφών της Wella, ενώ πρωταγωνιστής αναδείχθηκε το προϊόν Blondorplex.


Artist Showcase Sessions

3 Wella Company Ambassadors παρουσίασαν τα πιο πρόσφατα προϊόντα αλλά και τεχνικές όλων των brands της Wella. Ειδικότερα ο Shay Dempsey, Global Ambassador της Sebastian (του οποίου συνέντευξη θα διαβάσετε στις αμέσως επόμενες σελίδες), παρουσίασε τις απίστευτες δυνατότητες του “No Breaker”, ενώ παράλληλα μοιράστηκε με το κοινό tips σχετικά με την τεχνική του blading για την οποία είναι διάσημος.

 

We Transform – το δεύτερο κανάλι του event ήταν αφιερωμένο στη διαδικασία του makeover διαφόρων καθημερινών προσώπων-προσωπικοτήτων και τη δύναμη της μεταμόρφωσης των μαλλιών. Επίσης παρουσιάστηκαν πολλές, έξυπνες ιδέες για το πώς να προσελκύσετε και να διατηρήσετε τους πελάτες σας, με ένα μεγάλο μενού προτάσεων για διαφορετικά look αλλά και υπηρεσίες, αφού μέρος του περιεχομένου του καναλιού ήταν αφιερωμένο στο καθαρά business κομμάτι, που αναφέραμε και προηγουμένως.


Transformations episodes

Σε αυτά τα επεισόδια το WeCreate έριξε τον προβολέα στη δημιουργικότητα 6 Top καλλιτεχνών και Ambassadors, που on camera μεταμόρφωσαν με τρόπο αξέχαστο τα μοντέλα τους.

Business Session Collective

Την ενότητα αυτή, που εστίασε στην επόμενη μέρα μετά την πανδημία, την παρουσιάσαμε νωρίτερα

Αναλυτικά, οι θεματικές:

The Virtual Consultation (Robert Eaton)

The Sustainable Salon (Christophe Nicolas Biot) |

Gain More Clients Through Social Media (Matthias Herzberg)

Keeping Your Clients Close Post-Pandemic (Briana Cisneros)

Insights on our changing services post-pandemic (Renya Xydis)

 

 

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ

 

WELLA INTERNATIONAL TRENDVISION AWARDS (ITVA) 2021

Όπως γράψαμε και παραπάνω, στο πλαίσιο του WeCreate ανακοινώθηκαν και οι νικητές των 18ων ITV Awards, του περίφημου θεσμού της Wella που φέτος φιλοξενήθηκε σε 28 χώρες σε όλο τον κόσμο, προσελκύοντας περίπου 5.000 συμμετοχές, για συνολικά 21 βραβεία σε 7 διαφορετικές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των: color, styling, editorial focus και nail art.

Οι πλέον ταλαντούχοι και δεξιοτέχνες σε μαλλιά και νύχια, οι top artists του μέλλοντος, διαγωνίστηκαν μεταξύ τους σε όλες τις βασικές τεχνικές και δεξιότητες του industry της ομορφιάς.

 

Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ

 

International Color Artist of the Year 2021

Kati Suokas @kati.kampaaja

Glohair, Finland

 

Silver Color Artist of the Year 2021

Alexandru Pruteanu @alex.pruteanu88

Donna Carina, Romania

 

Bronze Color Artist of the Year 2021
Živilė Krisiūnaitė @zivile_truputi.galiukus

Grožio namai “Žirklės”, Lithuania

 

International Color Specialist of the Year 2021

Svetlana Teryaeva @teryaeva_svetlana

De Luxe, Russia

 

Silver Color Specialist of the Year 2021

Rodrigo Sánchez @bravincreative

Bravin Creative, Spain

 

Bronze Color Specialist of the Year 2021

Mikey Forster @mikeyforstercolourist

Horse Meat Disco Salon, Australia

 

International Craft Artist of the Year 2021

Cicera Rolim @cicera_hairstyle

SanJam, Portugal

 

Silver Craft Artist of the Year 2021

Veronika Chudakova @veronka123

Privat Stylist, Ukraine

 

Bronze Craft Artist of the Year 2021

Salli Timlin @sallitimlin

A.K.A Luova, Finland

 

Men’s Hair of the Year 2021

Viktoria Elistratova @elistratova_v

TONI&GUY RUSSIA EKATERINBURG, Russia

 

Silver Men’s Hair of the Year 2021

Damian Witkowski @justhairdamianwitkowski

JUST HAIR, Poland

 

Bronze Men’s Hair of the Year 2021

George Smith @georgexsmith

TONI&GUY Salisbury, United Kingdom

 

Editorial Look of the Year 2021

Rita Tuska @hairbyritatuska

Joseph Ferraro Hair, United Kingdom

 

Silver Editorial Look of the Year 2021

Paulina Wiśniewska @wisniewska6884

MODERN DESIGN, Poland

 

Bronze Editorial Look of the Year 2021

Matei Hunor @hunor_matei_hair

BebeVeja Hairstyling, Romania

 

Style Master of the Year 2021

Aoife Pomphrett @aoife_pomphrett

Wonderland, United Kingdom

 

Silver Style Master of the Year 2021

Aicha Amalie Hissaoui @aichaamalie

Nikita Byporten 2, Norway

 

Bronze Style Master of the Year 2021

Kristian Varjonen @kristianvarjonenhair

A.K.A Luova , Finland

 

Nail Artist of the Year 2021

Ashton Harlan  @misashton

Scratch Nail Spa, North America

 

Silver Nail Artist of the Year 2021

Anjelika Smolnikova @likanailstudio27

LikaNailsStudio, Russia

 

Bronze Nail Artist of the Year 2021

Marta Nagorska @furiousfiler

Freelancer, United Kingdom

 

 

 

 

 

 

Written by The B.Mag