BARBER’S WORLD: Walk on the Wild Side

Ένα φωτογραφικό αφιέρωμα με μπαρμπέρικα από όλο τον κόσμο είναι ικανό να εξάψει τη φαντασία σου; Ξεφύλλισε τις σελίδες που ακολουθούν και ανακάλυψε μόνος σου την απάντηση…

Από τον Πάνο Μπόμπολα

 

ΒΕΛΓΙΟ / photo by Danny De Vylder

Πρέπει να παραδεχτούμε ότι το barbering δεν είναι απλά μια δουλειά, αλλά είναι πάθος. Είναι η άνευ όρων προσήλωση στην φροντίδα και την ομορφιά των καλεσμένων σου. Και όπως αυτό ισχύει για σένα, έτσι ισχύει και για όλους τους μπαρμπέρηδες του κόσμου. Ή, έστω, για τους περισσότερους…

Παρέα με το πάθος για την καλαισθησία των πελατών σου έρχεται και το πάθος για τη ξεχωριστή, εσωτερική ή εξωτερική, εμφάνιση του μαγαζιού σου. Το design είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για το μπαρμπέρικο. Η διακόσμηση δίνει τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη να ενσωματώσει μέσα στο χώρο στοιχεία που αναδεικνύουν την προσωπικότητα και το μεράκι του. Με αυτόν τον τρόπο, ο χώρος γίνεται αμέσως ξεχωριστός και ξεφεύγει από τα βαρετά και συνηθισμένα.

 

ΒΙΕΤΝΑΜ / photo by Ron Cools

 

ΗΠΑ / photo by Jason Leung


Έμπνευση από ολόκληρο τον κόσμο
Μερικές φορές καλό είναι να μην ακολουθείς την πεπατημένη, καθώς το μόνο που χρειάζεται για να δομήσεις τον ξεχωριστό χώρο σου είναι η φαντασία. Η δική σου φαντασία!

Τα μπαρμπέρικα από όλο τον κόσμο που βλέπεις σε αυτό το φωτογραφικό αφιέρωμα, αποτελούν δείγματα της διαφορετικής αυτής προσέγγισης που έχει ο κάθε μπαρμπέρης για το μαγαζί του.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ / photo by Nicolas Weldingh

Χωρίς αμφιβολία, η έννοια του modern-vintage barber shop, όπως έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια, αποτελεί συνέχεια των παραδοσιακών μπαρμπέρικων που υπήρχαν από τα τέλη του 19ου αιώνα στις ΗΠΑ. Όμως, το πάντρεμα της αμερικανικής παράδοσης με την ευρωπαϊκή κουλτούρα δημιούργησε μαγαζιά με δυνατή ενέργεια και ενδιαφέρουσα αισθητική.

ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ / photo by Dasep Irman

Από την άλλη μεριά, τα παραδοσιακά κουρεία που συναντάμε στις χώρες της Ασίας διατηρούν το έντονο τοπικό στυλ και, εναρμονισμένα με τις κλιματικές συνθήκες της περιοχής, συχνά βρίσκονται ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους!

ΧΙΛΗ / photo by Gustavo Santana

Ένα στέκι για όλους
Κοινό σημείο σε όλα τα μπαρμπέρικα του κόσμου, είτε βρίσκονται στην έρημο της Καλιφόρνια είτε κάτω από ένα γιγάντιο δέντρο στην Ινδονησία, είναι η παρέα: Οι δεσμοί που αναπτύσσονται ανάμεσα στους πελάτες και το crew, η αίσθηση ότι εδώ είναι ένα στέκι που πάντα θα βρίσκω ανθρώπους για να πούμε πράγματα που μας ενδιαφέρουν.

ΤΑΫΛΑΝΔΗ / photo by Aunnop Suthumno

Οι συζητήσεις για τα θέματα της επικαιρότητας, την πολιτική, τα αυτοκίνητα, τα σπορ και την οικογένεια, δίνουν και παίρνουν. Και πάνω στην κουβέντα αστειευόμαστε και γελάμε. Και το σημαντικό είναι ότι συμμετέχουν όλοι: το crew, όσοι κουρεύονται εκείνη την ώρα και αυτοί που περιμένουν να έρθει η σειρά τους. Σε αυτήν την ατμόσφαιρα συμβάλλει, επίσης, και η πολυμορφία των ανθρώπων που παίρνουν μέρος στις συζητήσεις: νέοι, ηλικιωμένοι και μεσήλικες γίνονται μια παρέα!

ΙΤΑΛΙΑ / photo by Gabriella Clare Marino

 

ΜΕΞΙΚΟ / photo by Fer Moreno

 

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ / photo by Marcelo Assumpcao

 

 

 

 

 

Written by The B.Mag