TRIVIA: Fun facts & info

Αξιοπερίεργα από τον κόσμο των μαλλιών, πρωτάκουστες ιστορίες, αλλοπρόσαλλες στατιστικές και πολλά ακόμη που θα σε κάνουν να τραβάς τα μαλλιά σου!

 

 

ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΕΛΛΟΝΤΟΣ ΗΛΙΟΥ

Οι Ιάπωνες ξοδεύουν γύρω στα 45 δις δολάρια κάθε χρόνο για προϊόντα περιποίησης μαλλιών και βρίσκονται στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας μετά τους Αμερικανούς.

 

NATURAL MEN

Έρευνα του τμήματος Marketing του Πανεπιστημίου του Harvard, η οποία έλαβε χώρα από το 2019 έως το 2021, έδειξε ότι οι άνδρες που προτιμούν φυσικά ή οργανικά σαμπουάν ανέρχονται σε ποσοστό 52%.

 

ΤΟ ΜΑΚΡΥΤΕΡΟ ΜΟΥΣΤΑΚΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ…

…ανήκει στον Ινδό Ram Singh Chauhan και έχει μετρηθεί στα 4,29 μέτρα. Σύμφωνα με το βιβλίο Guinness, o Chauhan «εκτρέφει» το μουστάκι του από το 1970. Τον ρεκόρ του καταγράφηκε το 2010 και από τότε δεν έχει καταρριφθεί.

 

Η ΓΕΝΕΙAΔΑ ΑΠΟΤΕΛΕI ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ


Τα γένια προστατεύουν το δέρμα από τις ακτίνες UV, οι οποίες είναι γνωστό ότι ευθύνονται για τον καρκίνο του δέρματος. Μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περίφημο ιατρικό περιοδικό Lancet, έδειξε ότι τα γένια προσφέρουν έως και 95% προστασία από τις ακτίνες UV. Επειδή, όμως, έρχεται καλοκαίρι, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να βάζεις αντηλιακό και στα υπόλοιπα σημεία του προσώπου σου.

 

ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΨΑΛΙΔΙ!

Κατά τον Χρυσό Αιώνα του Περικλή (5ος αιώνας π.Χ.) το επάγγελμα του κουρέα από συμβατικό και καθημερινό, αναβαθμίστηκε σε υψηλή τέχνη και οι κουρείς της Αρχαίας Αθήνας αναγνωρίστηκαν ως μεγάλοι καλλιτέχνες.

 

ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΤΟΣΤΑΡΙΚΟ

O μέσος πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης ξοδεύει περίπου 98 ευρώ τον χρόνο για προϊόντα περιποίησης των μαλλιών.

 

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ GINGER

Σύμφωνα με τους ανθρωπολόγους, το γονίδιο που ευθύνεται για τα κόκκινα μαλλιά στους ανθρώπους θα εξαλειφθεί μέσα στα επόμενα 100 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι οι κοκκινομάλληδες του 22ου αιώνα θα προκύπτουν μόνο κατόπιν βαφής. Στενάχωρο.

 

Η ΜΟΪΚΑΝΑ ΠΟΥ ΣΠΑΕΙ ΡΕΚΟΡ

 

Το φθινόπωρο του 2020, όταν ο πλανήτης περνούσε το δεύτερο κύμα της πανδημίας, ο Joseph Grisamore από τη Minnesota των ΗΠΑ είχε άλλα ενδιαφέροντα: Να καταγραφεί στο βιβλίο Guinness για την τεράστια μοϊκάνα του. Και τα κατάφερε ο μπαγάσας, δημιουργώντας αυτό το «θαύμα» μήκους 108,2 εκατοστών!

 

ΜΕ ΤΟ ΤΣΙΜΠΙΔΑΚΙ


Αν βγάζεις τις τρίχες από τα γένια σου με το τσιμπιδάκι, τότε φανταζόμαστε ότι αντιπαθείς τις λευκές/γκρίζες τρίχες. Το τράβηγμα, όμως, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, ο οποίος με την σειρά του κάνει τις τρίχες να γυρνούν ανάποδα και να δημιουργούν πρόβλημα. Κανονικά οι γκρίζες τρίχες δεν θα έπρεπε να σε ενοχλούν, καθώς αποτελούν γοητεία και είναι τάση της εποχής. Αν πάλι δεν τις αντέχεις με τίποτα, υπάρχουν ειδικές βαφές για τα γένια.

 

ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΤΟΥ ΚΟΥΡΕΑ

Σύμφωνα με τον ορισμό, «κουρέας είναι εκείνος που ξυρίζει όλους εκείνους οι οποίοι δεν ξυρίζουν τον εαυτό τους». Επομένως, φιλοσοφικά μιλώντας, ο κουρέας παύει να έχει την ιδιότητα του εάν ξυρίσει τον εαυτό του. Αυτό έθεσε σαν πρόβλημα ο μαθηματικός Bertrand Russell, οποίος, φυσικά, είχε περιπαικτική διάθεση και όχι την πρόθεση να αλλάξει τα standards ενός μπαρμπέρη.

 

 

 

 

 

 

Written by The B.Mag