GROOMING: From past to present

Δεν είναι απλά αρώματα, αλλά τα πιο εμβληματικά αντρικά αρώματα της ιστορίας. Ελιξήρια μεγάλων οίκων που αγαπήθηκαν και εξακολουθούν να αγαπιούνται από τους άντρες, ορίζοντας με την αξία τους το κλασικό, το διαχρονικό και το αξεπέραστο.

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟ

 

 

GUERLAIN, VETIVER Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1961 και μετά ξανά το 2000. Ένα κλασικό, ξυλώδες άρωμα με μια απαλή καρδιά από εσπεριδοειδή, καπνό, βανίλια και πιπέρι, που εξακολουθούν να λατρεύουν άντρες και γυναίκες.

 

RALPH LAUREN, POLO FOR MEN Δεν υπάρχει κάποιος να μην το ξέρει ή να μην το έχει δοκιμάσει. Κυκλοφόρησε το 1978, δημιουργήθηκε από τον Calros Benaim και θεωρείται πικάντικο fougère, με νότες από πευκοβελόνες, καπνό, δέρμα και πατσουλί.

 

FLORIS, LONDON NO 89 Γεννήθηκε το 1951 και έχει μια υπέροχη φρεσκάδα και μια ζεστασιά που σου θυμίζει σαπούνι πολυτελείας. Με νότες από πορτοκάλι και λεβάντα, αποτελεί ένα από τα πιο κλασικά και αγαπημένα αντρικά αρώματα.

 

ARAMIS BY ESTEE LAUDER [RELEASED IN 1964] Γεννήθηκε το 1964 και θεωρείται το πρώτο, premium άρωμα που βρέθηκε στα καταστήματα. Είναι ταυτισμένο με την αρρενωπότητα και έχει νότες από περγαμόντο, γιασεμί, πιπέρι και σανταλόξυλο.

 

PACO RABANNE, PACO RABANNE POUR HOMME Εγκαινίασε την μεγάλη εποχή των Fougères επαναπροσδιορίζοντας τις τάσεις στα αρώματα. Γεννημένο το 1973 και με νότες από θυμάρι, λεβάντα, γεράνι, καπνό και γαρύφαλλο, αποτελεί ορόσημο στην αρωματοποιία.

 

CHRISTIAN DIOR, EAU SAUVAGE Από τo 1966 που δημιουργήθηκε μέχρι σήμερα, έχει κατακτήσει άπειρους άντρες που βρήκαν στο απαλό άρωμα των εσπεριδοειδών, την φρεσκάδα και την προσωπικότητα που αναζητούσαν σε ένα άρωμα.

 

CARON, POUR UN HOMME DE CARON Το πρώτο άρωμα αποκλειστικά για άντρες που δημιουργήθηκε το 1934 και παραμένει ακόμα νεανικό με νότες από περγαμόντο, σανταλόξυλο, δεντρολίβανο, amber και tonka beans.

 

PENHALIGON’S, BLENHEIM BOUQUET Πρωτοεμφανίστηκε το 1902 και αν και θεωρείται ένα unisex άρωμα, έχει αγαπηθεί κατά κύριο λόγο από άντρες, όπως τον Winston Churchill. Με νότες από λεβάντα, περγαμόντο, λεμόνι, πεύκο και κέδρο.

 

CHANEL, POUR MONSIEUR Το ντεμπούτο του μεγάλοι οίκου στα αντρικά αρώματα έγινε το 1955 με το αυτό το άρωμα που μόνο όταν το μυρίσεις, θα καταλάβεις πόσο υπέροχο είναι. Με νότες από εσπεριδοειδή που μπλέκονται ζεστά με ξύλο, βανίλια και γρασίδι.

 

D.R.HARRIS, OLD ENGLISH LAVENDER WATER Αν ψάχνουμε να βρούμε το πιο παλιό, τότε το βρήκαμε. Δημιουργημένο από το 1750 αυτό το αρωματικό νερό, θυμίζει τα κλασικά προϊόντα που χρησιμοποιούνταν μετά το ξύρισμα και έχει γενναίες δόσεις λεβάντας και μόσχου.

 

 

 

 

Written by The B.Mag