MEN SERVICES: Κερατίνη και υαλουρονικό στα ανδρικά μαλλιά; Yes, sir!

Νέες υπηρεσίες και ενδιαφέρουσες τεχνικές για εκείνους που τολμούν!

Από την Κρίστι Βλάχου

 

Η κερατίνη εμφανίζεται μέσα στην τρίχα σε μορφή σπιράλ / αλυσίδας και συγκρατεί το σχήμα της με τους δεσμούς. Όσο περισσότερες τεχνικές εργασίες, κάνουμε τόσο πιο πολλούς δεσμούς σπάμε και αδειάζουμε την τρίχα από τα συστατικά της. Εάν θέλουμε να αναφέρουμε την σειρά απώλειας: ενυδάτωση, λιπίδια, κερατίνη.

Η εσωτερική έκχυση κερατίνης, σε μαλλιά τα οποία την έχουν χάσει είναι πολύ σημαντική! Όμως… Ευτυχώς, μετά από αρκετά χρόνια όπου ακούγεται στο κομμωτήριο η υπηρεσία της θεραπείας κερατίνης, αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε οι κομμωτές ότι είναι πολύ σημαντικό, να αποσαφηνίζουμε στους καταναλωτές τα διαφορετικά προϊόντα σε σχέση με την χημική τους σύσταση και φυσικά τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Ίσιωμα ή λείανση; Χημική ή οργανική φόρμουλα; Χημική VS οργανική

Απλά και απόλυτα, δεν μπορούμε να έχουμε απόλυτο ίσιωμα με μία οργανική κερατίνη και δεν γίνεται να μην ταλαιπωρήσουμε τα μαλλιά εφαρμόζοντας μία χημική. Άρα καταλήγουμε: χημική + ίσιωμα ή οργανική & λείανση (ίσια μαλλιά με 5’ χτένισμα). Οι υπηρεσίες που πραγματικά υπάρχουν είναι: θεραπευτικά προϊόντα περιποίησης, θεραπείες κερατίνης λείανσης και θεραπείες κερατίνης που ισιώνουν τα μαλλιά. Ας εξαιρέσουμε τα προϊόντα περιποίησης και ας αποσαφηνίσουμε την ισιωτική από την λείανση.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι υπάρχει μία μεγάλη παραπληροφόρηση του καταναλωτή διότι του πουλάμε μία «θεραπεία» η οποία τελικά, είναι θεραπεία ή είναι μία τεχνική εργασία; Τι αντιλαμβανόμαστε εμείς σαν κομμωτές όταν ακούμε ότι υπάρχει μία θεραπεία η οποία έχει την ικανότητα να ισιώσει τα μαλλιά; Όλα τα προϊόντα παγκοσμίως που έχουν την δυνατότητα να ισιώσουν τα μαλλιά δεν είναι θεραπείες, είναι υπηρεσίες ισιωτικής. Δεν θεραπεύουν τα μαλλιά, τα ισιώνουν αλλά τα επιβαρύνουν σαν μία τεχνική εργασία. Η πραγματική υπηρεσία είναι μια οργανική θεραπεία κερατίνης, όπως η i-Keratin της Clarite Professional, ή οποία έχει τη δυνατότητα εσωτερικής έκχυσης κερατίνης και αναδομεί την τρίχα. Η θεραπεία αυτή αν συνδυαστεί με θερμοκρασία εκτός από την αναδόμηση μπορεί να προσφέρει τρία διαφορετικά αποτελέσματα: μείωση φριζαρίσματος, μείωση όγκου και λείανση.

Τα προϊόντα για την θεραπεία κερατίνης λείανσης είναι premium και η διαδικασία απαιτεί αρκετό χρόνο, γι’ αυτό και δεν πρέπει να είναι μία φθηνή υπηρεσία.

 

Τι πρέπει να περιμένουμε σαν αποτέλεσμα από μία οργανική θεραπεία κερατίνης;

Ανάλογα την ποσότητα των περασμάτων που θα κάνουμε με την πρέσα και την θερμοκρασία που θα χρησιμοποιήσουμε, μπορούμε να έχουμε σαν αποτέλεσμα: πιο πλούσια δομή τρίχας, πιο απαλά μαλλιά, Πιο λαμπερά μαλλιά, ίσια μαλλιά σε κάποιες δομές ή σχεδόν ίσια μαλλιά. Πιο εύκολο και πιο γρήγορο styling.

 

Υαλουρονικό οξύ

Το βασικό συστατικό της i-Keratin είναι το υαλουρονικό. Διάσημο πλέον συστατικό στην κοσμετολογία. Είναι ένα φυσικό υδρόφιλο συστατικό που υπάρχει στο δέρμα μας. Είναι ένας πολυσακχαρίτης που είναι κύριο συστατικό του δέρματος. Συνήθως είναι προϊόν βιοτεχνολογίας ή λαμβάνεται ως εκχύλισμα φυσικών ουσιών.

 

Στόχος: ενυδάτωση, αντι- γήρανση, ανθεκτικότητα

Το υαλουρονικό οξύ βοηθά στο να ενισχυθεί και να διατηρηθεί η φυσική υγρασία. Με αυτή την λειτουργία η τρίχα είναι πολύ ενυδατωμένη, πιο γεμάτη και πιο ανθεκτική στο σπάσιμο.

• Είναι εξαιρετικό συστατικό στην βοήθεια της αντιγήρανσης της τρίχας.

• Στην αισθητική ιατρική, το χρησιμοποιούμε ενέσιμα ώστε να γεμίσει τυχόν ρυτίδες, αυξητική χειλιών και ενυδάτωσης μέσω της εκπληκτικής μεσοθεραπείας.

• Στον κλάδο της κομμωτικής, λειτουργεί ως filler στα άδεια σημεία της τρίχας, προσφέρει βαθιά ενυδάτωση και βοηθά στην ελαστικότητα της τρίχας.

• Γενικά λοιπόν μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για ένα απόλυτα ασφαλές, δοκιμασμένο και αξιόπιστο υλικό για την βελτίωση της ποιότητας της τρίχας.

• Το υαλουρονικό οξύ στα προϊόντα κομμωτηρίου το βρίσκουμε σε εταιρείες με καινοτόμες φόρμουλες, οι οποίες σέβονται την υγεία των μαλλιών.

 

Μπορεί το υαλουρονικό να βοηθήσει το τριχωτό του κεφαλιού;

Ένα από τα πιο στρεσογόνα προβλήματα στο τριχωτό είναι η τριχόπτωση. Μπορεί το υαλουρονικό να είναι η λύση; Το υαλουρονικό οξύ θρέφει το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά. Βελτιώνοντας την δομή θα μπορούσε να θεωρηθεί ένα φυσικό συστατικό που θα βοηθήσει στην καθυστέρηση της τριχόπτωσης. Οι δερματολόγοι γνωρίζουν ότι το συστατικό αυτό έχει την ικανότητα να διατηρήσει την ενυδάτωση στο τριχωτό του κεφαλιού. Επίσης μπορεί να βοηθήσει σε περιπτώσεις δερματίτιδας.

 

Συμπέρασμα

Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να μην είναι το μαγικό ραβδάκι που θα διατηρήσει εμάς και τα μαλλιά μας σε άριστη και νεανική κατάσταση, αλλά θα βοηθήσει με φυσικό τρόπο στη βελτίωση του δέρματος του τριχωτού και της τρίχας.

 

Styling

Αφού δώσουμε το κατάλληλο σχήμα στα σγουρά μας μαλλιά: anti – frizz, λιγότερο σγουρό, ίσιο, μπορούμε με τα κατάλληλα προϊόντα styling να δημιουργήσουμε όποιο style επιθυμούμε. Όταν δείχνουμε καλύτερα και φροντίζουμε τον εαυτό μας νιώθουμε καλύτερα.

 

 

 

Η Κρίστι Βλάχου, Education Manager της εταιρίας CLARITE PROFESSIONAL, mastercolorist & Blonde Expert με εξειδίκευση σε σεμινάρια εκπαίδευσης. Για επικοινωνία μαζί της μπορείτε να την βρείτε στο: facebook ως Christy Vlachou, στο Instagram ως Christyhaireducator & στο web:www.christyvlachou.gr

 

 

 

 

Written by The B.Mag