MAN WITH PET: Heavy Metal love

Ο Γιώργος Σταυρακάκης, επιχειρηματίας και μουσικός, μας μιλάει για την σχέση του με την Μπαλού, το μαλλιαρό υπέροχο πλάσμα που τον συνοδεύει συχνά στις εξόδους του και έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του.

 ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

 

Συναντήσαμε τον Γιώργο και την Μπαλού στο νέο μαγαζί τους Monster Burgers & Beers στου Ψυρρή. Από την πρώτη στιγμή, καταλάβαμε ποιος έχει το πρώτο χέρι στη σχέση τους, αφού η Μπαλού διεκδικούσε και κέρδιζε την προσοχή και τα χάδια του με τον τρόπο της και το γάβγισμά της. Εννοείται πως ζητήσαμε να ακούσουμε το love story τους. Εξάλλου, έχουμε ιδιαίτερη αδυναμία στα αγόρια με τα μακριά μούσια αλλά και στα τετράποδα κορίτσια που έχουν αντίστοιχα μακριά γένια και είναι περήφανα γι’ αυτά:

Γιώργο, ποιος είσαι και τι κάνεις σ αυτή την πόλη;
Είμαι ο Γιώργος Σταυρακάκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και έχω καταγωγή απ’ τα Ανώγεια της Κρήτης. Είμαι επιχειρηματίας και ερασιτέχνης μουσικός. Αυτή τη στιγμή έχω ένα Κρητικό εστιατόριο στον Χολαργό το «Μπιφτεκάτσι» και μόλις ανοίξαμε το “Monster Burgers & Beers” στην Πρωτογένους στου Ψυρρή.

Είχες πάντα σκυλιά στη ζωή σου;
Το πρώτο μου pet ήταν μια μαϊμού, ο Κούκης. Μετά τον Κούκη το χάος. Συνεχίσαμε μεγαλώνοντας τη Ρόξυ (πομεράνιαν) με τα παιδιά και τα εγγόνια της και τη Βανίλ (ελβετικό ποιμενικό) που είναι και η μάνα της Μπαλού, που έχουμε τώρα.

Γνωρίσαμε την Μπαλού και ανακαλύψαμε ότι έχει απαιτητική προσωπικότητα. Πόσο εύκολο σου είναι να κακομάθεις ένα σκυλί; Ή τελικά μόνο αυτή σου έχει πάρει τον αέρα;
Την Μπαλού την είχαμε τάξει στους γείτονες, μετά τη γέννα της Βανίλ, παρόλο που την είχαμε ξεχωρίσει απ’ όλα τα κουτάβια, και έτσι και έγινε. Τα βράδια, όμως, το έσκαγε και ερχόταν να μας βρει. Όπως καταλαβαίνεις, λοιπόν, μας ήταν πολύ εύκολο να την κακομάθουμε, αφού η Μπαλού μας διάλεξε και όχι εμείς εκείνην. Ξεκάθαρα μας έχει πάρει τον αέρα.

Θεωρείς ότι τα σκυλιά μοιάζουν με τους ανθρώπους που συγκατοικούν μαζί, και τούμπαλιν; Παίρνεις ο ένας χαρακτηριστικά από τον άλλον;
Εκτός του ότι με την Μπαλού είμαστε ολόιδιοι εμφανισιακά, θεωρώ ότι τα σκυλιά διαμορφώνουν το χαρακτήρα τους με βάση τον δικό μας, αλλά και εμείς επηρεαζόμαστε πολύ απ’ αυτά.

Είσαι πολύ δραστήριος καθημερινά, τόσο με τις δουλειές, όσο και με τα χόμπι σου. Βρίσκεις χρόνο για εκείνη; Έχετε κάποιες διαδρομές που κάνετε παρέα;
Έχουμε πρόσφατα μετακομίσει στο κέντρο και η Μπαλού είναι σε περίοδο προσαρμογής ακόμα. Κάθε πρωί ερχόμαστε μαζί στο μαγαζί στην Πρωτογένους μέχρι το απόγευμα, μετά ξεκουραζόμαστε στο σπίτι και το βράδυ κάνουμε πριβέ βόλτες στα σοκάκια της Πλάκας για πούπινγκ.

Τι νομίζεις ότι πρέπει να ξέρει κάποιος που θέλει να μοιραστεί τη ζωή του μ’ ένα σκυλί;
Πιο πολύ απ’ όλα πρέπει να ξέρει τον εαυτό του.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο μάθημα που έχεις πάρει από τα ζώα;
Ότι δεν χρειάζεσαι πολλά για να είσαι ευτυχισμένος, αλλά μόνο απλά, καθαρά συναισθήματα.

Είσαι κιθαρίστας των Automaton. Είναι μουσικόφιλη η Μπαλού; Της αρέσει η μουσική σας;
Όχι, παρόλο το μούσι, στην Μπαλού δεν αρέσει το heavy metal, κρύβεται αμέσως στο crate της.

Πιστεύεις ότι η Μπαλού θα μπορούσε να σε προδώσει για ένα από τα μπέργκερ του Monster Burgers & Beers;
Όχι, δεν θα μπορούσε να με προδώσει για τίποτα, αλλά και το να φάει ένα μπέργκερ δεν θα το έπαιρνα σαν προδοσία!

Είμαστε ένα περιοδικό για μπαρμπέρηδες και ταιριάζεις ιδανικά στις σελίδες μας. Επισκέπτεσαι κάποιο μπαρμπέρικο της πόλης; Την Μπαλού την παίρνεις μαζί σου;
Πηγαίνω για κούρεμα στο “LEMON POPPY SEED” στην Πρωτογένους, όπου προμηθεύομαι και τα προϊόντα περιποίησης για το μούσι μου, το οποίο όμως δεν θέλω να το ακουμπάει κανείς! Την Μπαλού την αφήνω απέναντι. Εκείνη όμως με παίρνει μαζί της για το καλύτερο pet grooming στο “THE CREATURES” στον Χολαργό, όπου βλέπει και τα φιλαράκια της τα ινδικά χοιρίδια και τον Μάιλο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Written by The B.Mag