HAIR STORIES: Let it grow!

Αυτό το φθινόπωρο, οι τάσεις στα hair styles κάνουν στροφή 360 μοιρών, στοχεύοντας στην ανατρεπτική δεκαετία των 90’s. Τα νέα trends λατρεύουν το μεγάλο μήκος στα αντρικά μαλλιά και αυτό είναι πολύ ευχάριστο!

 Από τον Πάνο Μπόμπολα

 

Τη δεκαετία του 1990 υπήρχε ένα πολύ ενδιαφέρον ελληνικό συγκρότημα που λεγόταν Ο Κουρέας και οι Χειρότεροι Πελάτες του. Καριέρα μπορεί να μην έκαναν (εξάλλου είναι δύσκολο με τέτοιο όνομα να κάνεις καριέρα), αλλά, τουλάχιστον, έδωσαν το στίγμα μιας εποχής που το μακρύ μαλλί στους άντρες ήταν εκ των ουκ άνευ.

 

ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΜΗΚΟΣ
Φυσικά, όταν λέμε ότι το μεγάλο μήκος στο αντρικό κεφάλι επιστρέφει, δεν εννοούμε τη grunge αναρχία που επικρατούσε πριν 25 και βάλε χρόνια. Εννοούμε ότι το μακρύ μαλλί επιστρέφει μεν, αλλά με τους σημερινούς όρους: Περιποιημένο, φροντισμένο με προϊόντα πολυτελείας και καρατσεκαρισμένο από τον επαγγελματία μπαρμπέρη που εμπιστεύεσαι!
Εν έτει 2020, τα μακριά μαλλιά ταιριάζουν άψογα με μια πλούσια γενειάδα, ίσως και με μερικά καλαίσθητα τατουάζ. Και επειδή οι εποχές άλλαξαν, τα τρία συστατικά που προαναφέρουμε δεν υπονοούν ότι ο άντρας είναι ένα ουγκ πλάσμα που καβαλάει τη Harley και εξαφανίζεται στο ηλιοβασίλεμα. Αντίθετα, είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας που του αρέσει να παρακολουθεί τα trends και να εναρμονίζεται με τις τάσεις της μόδας και των hair styles.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ
Τα μεσαίου μήκους ή και τα εν γένει μακριά μαλλιά δεν αποτελούν αποκλειστικά γυναικείο χαρακτηριστικό και προνόμιο. Αντιθέτως, για πολλούς άντρες αποτελούν βασική αισθητική επιλογή. Βέβαια, όπως δεν πηγαίνουν σε όλα τα θηλυκά τα πολύ μακριά μαλλιά, έτσι συμβαίνει και με τα αρσενικά. Και ποιος είναι αυτός που θα σε συμβουλέψει αν και πoιo long haircut σού ταιριάζει; Μα, φυσικά ο μπαρμπέρης σου.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτή η αποστολή ενός σωστού επαγγελματία: Ο μπαρμπέρης θα σου δείξει τρόπους για να μακρύνεις σωστά τα μαλλιά σου, θα σου προτείνει τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης και θα σου δώσει συμβουλές όπως αυτές που ακολουθούν:

1) Η διαδικασία για να μακρύνουν τα μαλλιά σου, απαιτεί κόψιμο στις άκρες των μαλλιών και φορμάρισμα σε τακτά χρονικά διαστήματα για να μην χάσει το κούρεμα το στιλ του. Επίσης απαιτεί πολλή υπομονή!
2) Πρέπει να διαλέξεις πιο ελαφριά προϊόντα styling, που να έχουν κράτημα χωρίς όμως να βαραίνουν τα μαλλιά. Προτίμησε κρέμες και έλαια που δεν θα χρειαστούν ξέβγαλμα μετά την εφαρμογή τους.
3) Στα μακριά ανδρικά μαλλιά, η εφαρμογή μιας μάσκας είναι απαραίτητη κάθε τόσο, ώστε τα μαλλιά να διατηρούνται ενυδατωμένα και να αποφεύγεται η ψαλίδα.
4) Δεν είναι ντροπή, χρησιμοποίησε λαστιχάκια μαλλιών! Πρέπει να είναι ειδικά λαστιχάκια για τα μαλλιά και όχι αυτά με τα οποία τυλίγουμε τα 400 γρ. φέτα στο σούπερ μάρκετ γιατί θα προκαλούν ζημιά στα μαλλιά σου κάθε φορά που θα τα λύνεις.
5) Μακριά μαλλιά σημαίνει και προσεγμένη διατροφή: Τροφές με βιταµίνη Α, βιταµίνες του συµπλέγµατος Β, βιταµίνη C, σίδηρο, ψευδάργυρο και αμινοξέα, θα φροντίσουν ώστε οι τρίχες σου να έχουν υγιή όψη και τη λαμπρότητα που τους αξίζει.
Προσοχή: Το γεγονός ότι στόχος σου να είναι να μακρύνεις τα μαλλιά σου, δεν σημαίνει ότι πρέπει να βγάλεις από το πρόγραμμά σου τις συχνές επισκέψεις στον μπαρμπέρη. Το νέο μακρύ σου hair style χρειάζεται τακτικό τριμάρισμα για να αποφευχθούν τα σπασίματα και η ψαλίδα. Τα μαλλιά σε τέτοιο μήκος, εάν μάλιστα συνοδεύονται και από μια πλούσια γενειάδα, απαιτούν τακτικό φορμάρισμα και δεν είναι εύκολο για κανέναν να το κάνει μόνος του!

*Είτε το πιστεύεις είτε όχι, το τυπικό χτένισμα για τους άντρες στο μεγαλύτερο μέρος της Ανθρώπινης Ιστορίας δεν ήταν τα κοντά μαλλιά που, κυρίως, βλέπουμε σήμερα. Γύρνα πίσω στα σχολικά βιβλία, θυμήσου τις ιστορικές ταινίες που έχεις δει και θα διαπιστώσεις ότι από τους Αρχαίους Έλληνες μέχρι και τους σαμουράι της Ιαπωνίας, τα μακριά κουρέματα ήταν ο κανόνας για τους ισχυρούς άντρες σε όλες τις ηλικίες.

 

 

 

 

Written by The B.Mag