BEARDMANIA: Μεξικανικό μουστάκι!

Το Mexican mustache είναι διαολεμένα της μόδας αυτό το καλοκαίρι και αποφασίσαμε να ασχοληθούμε μαζί του. Εσύ;

 

Από τον Πάνο Μπόμπολα

 

Ας ξεκινήσουμε με μια ειλικρινή παραδοχή: Δεν υπάρχει σαφής ορισμός για το μεξικανικό μουστάκι. Ωστόσο, όλοι γνωρίζουμε ότι πρέπει να είναι αρρενωπό και θαμνώδες. Οι περισσότεροι το συνδυάζουν με τον γνωστό ηθοποιό Danny Trejo, ενώ είναι κι αυτοί που έχουν στο μυαλό τους την εικόνα του Μεξικανού επαναστάτη Emiliano Zapata.

Φυσικά, έχουν περάσει περισσότερα από 100 χρόνια από τη μεξικανική επανάσταση και οι ζυμώσεις στον χώρο της μόδας και της εξωτερικής εμφάνισης των ανδρών είναι πολλές από τότε. Τη σήμερον ημέρα, το Mexican mustache μπορεί να πάρει τη μορφή handlebar, να είναι horseshoe ή ακόμη και walrus mustache.Σε κάθε περίπτωση, το μουστάκι αυτού του στυλ καλύπτει πλήρως το πάνω χείλος, ενώ τα άκρα πρέπει να συνεχίζουν και πέρα από τη νοητή γραμμή των χειλιών. Όσο πιο παχύ είναι το μουστάκι, τόσο πιο «μεξικανικό» θα φαίνεται.

Αυτά τα θαμνώδη μουστάκια φαίνονται πολύ εντυπωσιακά, αλλά είναι δύσκολο να συντηρηθούν και μπορεί να είναι άβολα στην καθημερινότητά σου. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι σύγχρονοι άνδρες βρήκαν κάποιες παραλλαγές που διευκολύνουν στην συντήρησή του. Ας δούμε μαζί μερικές κλασικές αλλά και πιο νέες εκδοχές του Mexican mustache…

 

1. Modern Mexican Mustache


O ηθοποιός Henry Cavill μοστράρει ένα εξαιρετικό παράδειγμα μοντέρνου μεξικανικού μουστακιού, καθώς το συνδυάζει αριστοτεχνικά με γένια τεσσάρων ημερών. Πρόσεξε ότι παρά το γενικότερα μοντέρνο στυλ, το μουστάκι είναι ψηλό, καταλαμβάνοντας σχεδόν όλον τον χώρο από το επάνω χείλος μέχρι τη μύτη.

 

2. The Classic Tex Mex


O Kurt Russell έχει “φορέσει” κάθε λογής μουστάκια στην τεράστια χολιγουντιανή καριέρα του, αλλά υποδυόμενος τον Wyatt Earp στην ταινία “Tombstone” (1993), δίνει το απόλυτο παράδειγμα της αμερικανικής εκδοχής του κλασικού μεξικανικού μουστακιού. Όσο γοητευτικό και αν φαίνεται, πρέπει να ξέρεις ότι αυτό το μουστάκι (όπως και όλα σε τούτο το αφιέρωμα) χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση για να κρατάει τη φόρμα του και ότι πρέπει να το φροντίζει ο μπαρμπέρης σου!

 

3. The Traditional Zapata Style


Πιο παραδοσιακό από αυτό δεν υπάρχει. Στη φωτογραφία μπορεί να δεσπόζουν τα θλιμμένα μάτια του ατρόμητου επαναστάτη Emiliano Zapata, αλλά δες και το μουστάκι. Μόνο ο μπαρμπέρης σου θα σου πει πόσο δύσκολο είναι να φτιαχτεί και να συντηρηθεί αυτό το πράγμα. Επίσης, σκέψου με τι ρούχα και γενικότερα το styling με το οποίο θα το συνοδέψεις.

 

 

 

Written by The B.Mag