MEN SERVICES: What a man really needs

Μερικά «θέλω» και άλλα τόσα «πρέπει» στη διαδικασία περιποίησης του σύγχρονου άνδρα.

Από την Κρίστι Βλάχου

 

Θα ήθελα ο σύντροφος μου να είναι καλό παιδί, να έχει σταθερή δουλειά, να του αρέσουν οι βόλτες και τα ταξίδια, αλλά να μην είναι ανεύθυνος στα οικονομικά του σε σχέση με το μέλλον. Δεν αντέχω να είναι τσιγκούνης και ζηλιάρης. Να έχει ωραίο αυτοκίνητο, να με αγαπάει και να με προσέχει. Είναι τόσο σημαντική η βραδιά με τους φίλους του και το ποδόσφαιρο; Θα πρέπει να είναι πιο ψηλός από μένα και με ωραίο σώμα. Δίνω μεγάλη προσοχή στο τι φοράει και πρέπει να είναι πάντα καθαρός και περιποιημένος. Να έχει ωραία μαλλιά και να μην υπάρχουν τρίχες στο σβέρκο και στα αυτιά του. Θέλω, θέλω, θέλω…

Περίπου αυτά είναι όλα όσα έχω ακούσει από γυναίκες πελάτισσες για το μελλοντικό σύντροφό τους. Αυτός ο «φανταστικός» άνδρας δεν υπάρχει και στην πραγματικότητα δεν τον ψάχνει κανείς. Αντίστοιχα το ίδιο συμβαίνει και στο αντίθετο φύλο. Μην ακούτε μύθους, τάσεις και τα θέλω άλλων. Να είστε ο εαυτός σας και να προσφέρετε στον εαυτό σας, αυτό που επιθυμεί! Στην εποχή μας, οι ανδρικές υπηρεσίες, έχουν εξελιχθεί στον τομέα της κομμωτικής και της αισθητικής. Ο άνδρας ασχολείται όλο και περισσότερο με τα μαλλιά του και το σώμα του. Αφιερώνει χρόνο και εμπιστεύεται τον κομμωτή του, είναι πιο αποφασιστικός και υπάκουος στις συμβουλές του ειδικού σε σχέση με τις γυναίκες και ακολουθεί πιστά τις διαδικασίες, που πρέπει να γίνουν στο σπίτι.

Πως επικοινωνούμε μαζί του

• Είναι πάντα καλό να ρωτάτε. Κάποιες φορές οι άνδρες χρειάζονται ενθάρρυνση.

• Συμβουλευτική σε μορφή συζήτησης.

• Μην φλυαρείτε με λεπτομέρειες, επικεντρωθείτε στο στόχο.

• Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας, για να γίνετε εύκολα αντιληπτός.

• Κάντε προτάσεις.

• Μιλήστε ανοικτά για τα θέματα μαλλιών και του δέρματος.

• Να είστε πάντα σε οπτική επαφή.

• Να χρησιμοποιείτε «αρρενωπές» εκφράσεις (να δημιουργήσουμε κάτι αρρενωπό, να μειώσουμε τα γκρι, να γυρίσουμε το χρόνο πίσω, να δώσουμε έμφαση στις γωνίες του προσώπου, κ.λπ.).

 

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟN ΑΝΔΡΑ

1 ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΔΕΡΜΑΤΟΣ
Η πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι το 64% των ανδρών υποφέρουν από προβλήματα του τριχωτού της κεφαλής. Οι πελάτες με προβλήματα στο τριχωτό της κεφαλής είναι ένα αναπτυσσόμενο κοινό λόγω των περιβαλλοντικών συνθηκών, του άγχους, των αλλεργιών ή της γήρανσης, που διαταράσσουν την ισορροπία στο τριχωτό της κεφαλής. Ευαίσθητο δέρμα, ξηροδερμία, πιτυρίδα, λιπαρό δέρμα και τριχόπτωση είναι τα πιο συνήθη θέματα. Τα προβλήματα του τριχωτού της κεφαλής είναι υψηλής σημασίας και πρέπει να βρίσκουν άμεση λύση διότι επηρεάζουν την κατάσταση των μαλλιών. Τέσσερις βασικές διαταραχές, για τις οποίες είμαστε οι ειδικοί:

• Τριχόπτωση

• Πιτυρίδα

• Ξηροδερμία

• Λιπαρότητα

Κερδίστε αυτόν το χαμένο τζίρο πίσω από τα φαρμακεία. Αυξήστε τις πωλήσεις σας, λύστε το πρόβλημα των πελατών σας, δίνοντας την κατάλληλη συμβουλή και αποδεικνύοντας έτσι την επαγγελματική σας εξειδίκευση.

2 ΚΟΥΡΕΜΑ
Τι να πω εγώ για το ανδρικό κούρεμα; Τα εκπληκτικά χέρια των συναδέλφων, μας προσφέρουν εντυπωσιακά αποτελέσματα. Το μόνο που προτείνω είναι να εκπαιδεύσετε τους πελάτες σας να έρχονται για ένα γρήγορο trimming (αυχένα, αυτιά) ενδιάμεσα στα κουρέματα. Ένας μη φροντισμένος αυχένας, αδικεί το κούρεμα.

3 ΜΟΥΣΙ
Περιποιούμαστε συχνά το μούσι. Ναι είναι στην μόδα, ναι μας αρέσει, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να χαθεί το πρόσωπο μας. Σωστό σχήμα, ενυδάτωση της τρίχας και ιδιαίτερη φροντίδα στο δέρμα του προσώπου.

4 STYLING
Εκπαιδεύουμε τον άνδρα πώς να χρησιμοποιήσει το προϊόν που του διαλέξαμε και πώς να στυλιζάρει το κούρεμα του.

5 ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΧΡΩΜΑΤΟΣ
Ως Master Colorist θα πρότεινα να μην βάφουμε με κανονική οξειδωτική βαφή όλα τα μαλλιά ενός άνδρα. Όλοι έχουμε δει στο δρόμο πολλές προσπάθειες ανδρών με καφέ-πορτοκαλί αποτελέσματα στο ξεθώριασμα, ή κατάμαυρα που φαίνονται σαν περούκα. Υπάρχουν τεχνικές και χημικές κατηγορίες, οι οποίες προσφέρουν στον πελάτη μας το αποτέλεσμα που επιθυμεί και διατηρεί το φυσικό look ταυτόχρονα.

Μασκάρισμα λευκών semi permanent: Εξειδικευμένη κατηγορία προϊόντων τα οποία μας δίνουν την δυνατότητα να μασκάρουμε τα λευκά μαλλιά, χωρίς να επηρεάσουν τα φυσικά. Τι σημαίνει αυτό. Φανταστείτε να τα «μουτζουρώνει», να τα θαμπώνει. Δεν τα εξαφανίζει, τα βλέπουμε αλλά δεν έχουν την ένταση, που έχουν τα λευκά μαλλιά. Θα θυμάστε: όσο αυξάνονται τα λευκά μαλλιά, τόσο πιο ανοικτό χρώμα θα χρησιμοποιείτε!

Low lights: Αφού κουρέψουμε και στυλιζάρουμε τα μαλλιά του άνδρα, χωρίς να βάλουμε κάποιο προϊόν, χρησιμοποιούμε μόνιμη βαφή σε ψυχρές αποχρώσεις (συνήθως μπλε χρωστικά στο ύψος του 6-7) και με ένα μικρό πινέλο «ζωγραφίζουμε» εξωτερικά κάποιες τούφες με την τεχνική Blending.

High lights: Ανάλογα με το κούρεμα και το μήκος των μαλλιών μπορούμε να δημιουργήσουμε με αποχρωματισμό λίγα και διακριτικά ξανοίγματα, έτσι ώστε τα μαλλιά να φαίνονται σαν να τα ξάνοιξε ο ήλιος.

Fashion addicted: Αποχρωματίζουμε τα μαλλιά και εφαρμόζουμε όποιο χρώμα και τεχνική θέλουμε. Συνήθως ένα σκούρο στο κοντό τμήμα και μία τεχνική shadow roots μας προσφέρει ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

6 ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΙΣΙΩΤΙΚΗΣ
Αν ισιώνεις τα μαλλιά σου κάθε φορά που λούζεσαι, τότε σίγουρα θα έχεις ευχηθεί να υπήρχε αυτό το μαγικό ραβδάκι που θα τα άγγιζε, ενώ ήταν ακόμη σπαστά, ή φριζαρισμένα θα τα έκανε ίσια και απαλά με μία κίνηση. Ονειρεύεσαι να μακρύνεις την φράντζα σου και είναι σγουρή; Ο κομμωτής σου είναι ο ειδικός και έχει πάντοτε τον τρόπο να βρει τη λύση στο πρόβλημά σου. Μόνιμη ισιωτική ακόμη και για τους άνδρες!

7 ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΕΡΜΑΝΑΝΤ
Τα κυματιστά μαλλιά έχουν γράψει τη δική τους ιστορία. Μαλλιά με κίνηση, ιδιαίτερα μοναδικά, τέλεια προσαρμοσμένα σε κάθε πρόσωπο. Μετά από την πολυετή τους απουσία επιστρέφουν δυναμικά, εμφανιζόμενα παντού: fashion weeks, runways, περιοδικά, social media. Ας φρεσκάρουμε τις γνώσεις μας, με στόχο μπούκλες με άψογη φόρμα, αλλά και μαλλιά σε άριστη κατάσταση, υγιή και λαμπερά στο ανδρικό κεφάλι.

8 ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΕΡΑΤΙΝΗΣ
Μεγάλη τάση στα κομμωτήρια τα τελευταία χρόνια. Ακούγονται πολλά, διαφημίζονται περισσότερα, και οι τιμές ποικίλουν από οικονομικές έως εξωφρενικά χαμηλές. Γιατί όμως συμβαίνουν αυτά; Η προσωπική μου άποψη είναι ότι υπάρχει μία μεγάλη παραπληροφόρηση του καταναλωτή διότι του πουλάμε μία «θεραπεία» η οποία τελικά, είναι θεραπεία, ή είναι μία απόλυτα τεχνική εργασία. Τι αντιλαμβανόμαστε εμείς σαν κομμωτές όταν ακούμε ότι υπάρχει μία θεραπεία η οποία έχει την ικανότητα να ισιώσει τα μαλλιά; Οι υπηρεσίες που πραγματικά υπάρχουν είναι: θεραπευτικά προϊόντα περιποίησης, θεραπείες κερατίνης λείανσης και θεραπείες κερατίνης που ισιώνουν τα μαλλιά. Ας εξαιρέσουμε τα προϊόντα περιποίησης και ας αποσαφηνίσουμε την ισιωτική από την λείανση. Όλα τα προϊόντα παγκοσμίως, που έχουν τη δυνατότητα να ισιώσουν τα μαλλιά δεν είναι θεραπείες, είναι υπηρεσίες ισιωτικής. Δεν θεραπεύουν τα μαλλιά, αλλά τα επιβαρύνουν σαν μία τεχνική εργασία. Εάν ο άνδρας έχει μακριά σγουρά μαλλιά, η πραγματική υπηρεσία είναι η θεραπεία κερατίνης λείανσης, η οποία έχει τη δυνατότητα εσωτερικής έκχυσης κερατίνης και αναδομεί την τρίχα. Η θεραπεία αυτή αν συνδυαστεί με θερμοκρασία εκτός από την αναδόμηση μπορεί να προσφέρει τρία διαφορετικά αποτελέσματα: μείωση φριζαρίσματος, μείωση όγκου και λείανση.

 

Η Κρίστι Βλάχου, Education Manager της εταιρίας Vitality’s,
mastercolorist & Blonde Expert με εξειδίκευση σε σεμινάρια
εκπαίδευσης. Για επικοινωνία μαζί της μπορείτε να τη βρείτε στο: facebook ως Christy Vlachou, στο Instagram ως Christyhaireducator & στο Web: www.christyvlachou.gr

 

 

 

 

 

Written by The B.Mag