MAN WITH PET: Ο Μάκης και η τυχερή Μπανάνα

Ο Μάκης Παναγόπουλος ξεκίνησε πρόσφατα και για πρώτη φορά, μια δυνατή σχέση με ένα τετράποδο υπέροχο πλάσμα. Η Μπανάνα, Γερμανικό Λυκόσκυλο, ούτε που φανταζόταν, εγκαταλελειμμένη και φιλοξενούμενη σε ένα καταφύγιο ζώων, πως θα έβρισκε τόση αγάπη κοντά σε εκείνον και στην σύντροφό του Μαρούλα.

ΑΠO ΤΗ ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ

 

Συναντηθήκαμε στο Ετερόκλητο. Τους είδα από μακριά. Ο Μάκης και η Μπανάνα καθόντουσαν ήρεμα και απολάμβαναν το κρασί τους. Έδιναν την εντύπωση ότι είναι από πάντα μαζί. Η αλήθεια είναι, όμως, πως αυτό συμβαίνει στις σχέσεις που υπάρχει μια όμορφη σπίθα από την αρχή. Φαίνονται αυτοί που είναι φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον:

Μάκη ποιος είσαι και τι κάνεις σε αυτή την πόλη;
Είμαι ο Μάκης και είμαι Head of Marketing σε μια εταιρεία τεχνολογίας και wine blogger στο notanexpert.gr, όπου μαζί με τη σύντροφό μου μιλάμε για κρασί, φαγητό και ταξίδια από την πλευρά του ερασιτέχνη οινόφιλου και ταξιδιώτη.

Ήσουν από τα παιδιά που μεγάλωσαν με κατοικίδια;
Είχες κάποιο ζώο με το οποίο θυμάσαι να είσαι δεμένος; Ήμουν από τα παιδιά που ποτέ δεν είχαν ζώο στο σπίτι. Η οικογένειά μου, αν και τα αγαπάει, είχε πάντα την εντύπωση πως τα ζώα είναι μόνο για κήπο. Λόγω αυτής της έλλειψης εξοικείωσης μάλιστα, μικρός είχα και αρκετό φόβο για τους μεγαλόσωμους σκύλους, κάτι που ευτυχώς δεν κράτησε πολύ. Πάντα, όμως, έβρισκα τον δεσμό που δημιουργείς με ένα ζώο συναρπαστικό και επιτέλους έχω την τύχη να το βιώνω.

Πως ήρθε η Μπανάνα στη ζωή σου; Σκεφτόσασταν με την σύντροφό σου, Μαρούλα, να συγκατοικήσετε με έναν σκύλο ή προέκυψε ξαφνικά;
Με την Μαρούλα ζούμε 5 χρόνια μαζί και ειλικρινά είναι απορίας άξιο πως δεν είχαμε υιοθετήσει ένα σκυλάκι νωρίτερα. Ήταν κάτι που το θέλαμε από την πρώτη στιγμή, αλλά κάποιες φορές που το προσπαθήσαμε δεν ολοκληρώθηκε. Το Dogs Voice και οι σελίδες των φιλοζωικών οργανώσεων ήταν πάντα στην καθημερινότητα μας και έτσι κάποια στιγμή είδαμε την Μπανάνα (τότε Σάντρα). Έρωτας με την πρώτη ματιά.

Η Μπανάνα βρέθηκε σε καταφύγιο ζώων. Αυτό έχει επηρεάσει την συμπεριφορά της;
Η Μπανάνα πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της μέχρι σήμερα στο καταφύγιο. Την περισυνέλεξαν όσο ήταν μικρότερη του ενός έτους και εμείς την πήραμε περίπου στα 2,5 με 3 χρόνια της. Η ηλικία και το μέγεθός της δεν την έκαναν εύκολη επιλογή για τους περισσοτέρους. Το πρώτο πράγμα που μας είπαν οι εθελοντές για την Μπανάνα είναι πως πρόκειται για ένα φοβικό πλάσμα. Ο φόβος της βέβαια εκδηλώνεται ως εσωστρέφεια και όχι ως επιθετικότητα. Από την πρώτη μέρα που ήρθε στο σπίτι της, έδειξε δείγματα του χαρακτήρα της. Βρήκε αμέσως το αγαπημένο της σημείο, που ακόμα και σήμερα διαλέγει για να κοιμάται και να απομονώνεται όταν θέλει την ησυχία της, ενώ από τις πρώτες βόλτες έδειξε πόσο φιλική και παιχνιδιάρα είναι με τα άλλα σκυλάκια. Αρχικά της δώσαμε χώρο και χρόνο να ξεπεράσει τους αρχικούς δισταγμούς και πλέον είναι μέλος της συμμορίας μας. Βλέπουμε ήδη ένα εξαιρετικά κοινωνικό και χαρούμενο πλάσμα και πιστεύω με το πέρασμα του χρόνου θα γίνει πρώτης τάξεως αγκαλίτσας.

Η ενασχόλησή σου με το κρασί απαιτεί πολλά ταξίδια. Πώς θα τα καταφέρνεις τώρα πια με το νέο μέλος της οικογένειας;
Η αλήθεια είναι πως ο μόνος προβληματισμός που είχαμε πριν την υιοθεσία της Μπανάνας ήταν τα ταξίδια μας. Όχι μόνο τα οινικά, αλλά κυρίως τα πάσης φύσεως αεροπορικά. Αυτό που διαπιστώσαμε είναι πως υπάρχουν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα. Πλέον μπορείς να βρεις πολλά pet friendly καταλύματα παντού και οι αεροπορικές εταιρείες έχουν προβλέψεις για κατοικίδια. Όσο για τα οδικά ταξίδια, ίσως είμαι τυχερός, αλλά η Μπανάνα απολαμβάνει το αυτοκίνητο.

Συνήθως τα ζωάκια που έχουν μείνει για κάποιο διάστημα σε καταφύγιο έχουν μεγάλη ευγνωμοσύνη για τον άνθρωπο που τα παίρνει κοντά τους. Η Μπανάνα έχει προλάβει να σου δείξει την αγάπη και την αφοσίωσή της;
Η Μπανάνα είναι σχετικά νέο μέλος της οικογένειάς μας. Κοντεύουν τρεις μήνες που ζούμε μαζί. Πιστεύω ότι έχει ακόμα δρόμο μπροστά της μέχρι να φτάσει στο σημείο που θα νιώσει ασφαλής και θα εκδηλώσει πλήρως τα αισθήματά της. Για μένα είναι αρκετό αυτή τη στιγμή το γεγονός πως κάθε μέρα βλέπουμε ένα σκυλί διαφορετικό από την προηγούμενη. Η εξέλιξή της είναι εντυπωσιακή και σαν σκυλομπαμπάς δεν χορταίνω να ακούω πόσο καλή είναι.

Ποια είναι η αγαπημένη σας βόλτα; Έχετε βρει διαδρομές στην πόλη που αγαπάτε πιο πολύ; Ξεκάθαρα η βόλτα της στην Φωκίωνος Νέγρη. Μένουμε πολύ κοντά και έτσι η Μπανάνα έχει την τύχη να κάνει καθημερινά τουλάχιστον δύο μεγάλες βόλτες στον ίσως πιο dog friendly πεζόδρομο της Αθήνας. Επίσης, της αρέσει πολύ να είναι μαζί μας στις εξόδους μας στο κέντρο. Πλέον νιώθει το Ετερόκλητο σαν δεύτερο σπίτι της. Γενικά όπου μπορεί να βρει χάδια και να βλέπει κόσμο, είναι χαρούμενη.

Τι πιστεύεις ότι μας ωθεί να ενώνουμε την ζωή μας με τα αγαπημένα τετράποδα; Είναι ένας ακόμα τρόπος να δίνουμε αγάπη;
Πιστεύεις ότι το βασικό κίνητρο είναι το μοίρασμα; Είναι ένας τρόπος να δώσουμε αγάπη αλλά επίσης είναι και μια σίγουρη “επένδυση” για να λάβουμε αγάπη. Είναι συγκλονιστικό πόσα λίγα περιμένει από εσένα ο σκύλος σου για να σου δείξει την αγάπη του και δεν μπορείς να το καταλάβεις αν δε το έχεις ζήσει, πόσο δυνατό αγχολυτικό είναι να βλέπεις μια χαρούμενη ουρά να κουνιέται μέσα στο σπίτι.

Υπάρχουν συνήθειες που άλλαξες λόγω Μπανάνας; Σηκώνεσαι για παράδειγμα πιο νωρίς το πρωί για να την βγάλεις βόλτα;
Το πρόγραμμα άλλαξε φυσικά, αλλά όχι δραματικά. Η πρωινή βόλτα μου έχει κόψει την δυνατότητα για χουζούρι αλλά όταν το έχω ανάγκη, αναλαμβάνει η Μαρούλα και μου δίνει τον χρόνο που χρειάζομαι. Άλλωστε μοιραζόμαστε τις ευθύνες της μικρής, αν και συνήθως προσπαθούμε να κάνουμε βόλτες και παιχνίδια όλοι μαζί παρέα.

Τι θα έλεγες σε κάποιον που θέλει να συγκατοικήσει με έναν σκύλο; Τι θα τον συμβούλευες;
Να σκεφτεί πολύ καλά πριν το κάνει. Ο σκύλος δεν είναι παιχνίδι και δεν πρέπει να έχει κάρτα αλλαγής. Όταν είναι σίγουρος, να το κάνει χωρίς δισταγμό. Α, και να πάρει μια ρομποτική ηλεκτρική σκούπα.

 

 

Product Inspiration

WAHL KM-2
Κάντε το grooming των πιστών σας φίλων με τη επαγγελματική σειρά της WAHL για pets! Η KM-2 έχει μοτέρ 2 ταχυτήτων 2400+3000 rpm, εύκολα αποσπώμενο κοπτικό 1,8mm αλλά και δυνατότητα επιλογής πολλών κοπτικών καθώς και σετ σχαρών για ό,τι μήκος επιθυμείτε να αφήσετε. Εργονομικός σχεδιασμός, πολύ ελαφριά και πολλή «ήσυχη» για μην τους προκαλεί άγχος και φόβο. Κατάλληλη για όλες τις ράτσες. www.tsombaris.gr

 

 

 

 

 

Written by The B.Mag