TOMORROW’S TECH: PlayStation 5 και ξερό ψωμί!

Η επόμενη γενιά της πιο δημοφιλούς παιχνιδοκονσόλας στον κόσμο, βρίσκεται προ των πυλών. Ακολουθούν όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα για το PS5.

Από τον Πάνο Μπόμπολα

 

Πέρασαν 7 ολόκληρα χρόνια από την κυκλοφορία του PS4 και -όπως θα έλεγαν και οι πολιτικοί μας- οι συνθήκες ωρίμασαν για τον ερχομό της επόμενης γενιάς. Η Sony ποντάρει τα ρέστα της στο PS5, καθώς το εξοπλίζει με όλες τις τεχνολογικές πολυτέλειες που απαιτεί η εποχή μας…

 

Η Sony ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσουν δύο εκδοχές της κονσόλας. Η πρώτη, η παραδοσιακή, θα έχει οπτικό drive και θα παίζει τα παιχνίδια που θα αγοράζεις σε φυσική μορφή από τα καταστήματα. Η δεύτερη εκδοχή θα ονομάζεται PS5 Digital και θα είναι συμβατή μόνο με τα ψηφιακά παιχνίδια που μπορείς να κατεβάσεις από το PlayStation Network.

ΕΜΦΑΝΙΣΗ
Σίγουρα είναι διαφορετικό. Κάπως διαστημικό το design του, έτσι δεν είναι; Κάποιες κακές γλώσσες στο Twitter έσπευσαν να το παρομοιάσουν με “αφυγραντήρα υψηλής τεχνολογίας”, αλλά αυτά είναι κακοήθειες. Γεγονός είναι ότι το επερχόμενο PS5 είναι ένα gadget που διεκδικεί μια περίοπτη θέση στο μπαρμπέρικο ή στο σαλόνι σου. Δεν είναι για να κρύβεται κάτω από τον πάγκο ή μέσα στο έπιπλο της τηλεόρασης. Παρέα με το φουτουριστικό χειριστήριο και τη βάση φόρτισής του, δημιουργεί ένα sexy συνολάκι που θα δώσει ενδιαφέρον σε οποιονδήποτε χώρο.
Η Sony δεν έχει δώσει τις ακριβείς διαστάσεις της κονσόλας στη δημοσιότητα, αλλά όλα δείχνουν ότι θα είναι κάπως παχύτερη και λίγο πιο βαριά σε σχέση με το PS4. To σίγουρο είναι ότι θα κυκλοφορήσει σε λευκό και σε μαύρο χρώμα.

ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑ
Όταν η Sony ανακοίνωσε ότι το PS5 θα είναι πλήρως συμβατό με τα παιχνίδια του PS4, η καρδιά μας πήγε στη θέση της. Όταν, μάλιστα, μάθαμε ότι λόγω της αυξημένης “ιπποδύναμης” τα παλιά παιχνίδια θα φορτώνουν 20 φορές πιο γρήγορα, κάναμε τούμπες από τη χαρά μας. Το μόνο αρνητικό της υπόθεσης είναι ότι κάποια games που θα κυκλοφορήσουν αποκλειστικά για το PS5, δεν θα κυκλοφορήσουν και για το PS4. Χμμμ…

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ

Η μόνη απάντηση της Sony στην επίμονη ερώτηση “και πότε θα κυκλοφορήσει;” ήταν “στο τέταρτο τρίμηνο του 2020”. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό; Ότι στα τέλη Νοέμβρη θα είναι διαθέσιμο στην Αμερική και 1-2 εβδομάδες αργότερα στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη. Μάγοι δεν είμαστε, αλλά αυτή είναι η πάγια τακτική των μεγάλων εταιρειών, οι οποίες θέλουν να προλάβουν τη χριστουγεννιάτικη αγορά με τα νέα τους gadgets. 
Φυσικά και δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή, αλλά το The B.Mag βρίσκεται πολύ κοντά στο να τη μάθει και να σου τη σερβίρει πολύ σύντομα. Μείνε συντονισμένος!

HOT SPECS

Βλέποντας τα χαρακτηριστικά, αντιλαμβανόμαστε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα θηρίο. Συγκεκριμένα:
-Επεξεργαστής: AMD 8πύρηνος στα 3.5GHz 
-Γραφικά: Custom AMD RDNA 2, έως τα 2.23GHz
-Μνήμη: 16GB GDDR6/256-bit
-Ήχος: Tempest Engine 3D Audio
-Αποθηκευτικός χώρος: 825GB SSD 
-Επέκταση αποθηκευτικού χώρου: NVMe SSD Slot
-Οπτικός δίσκος: 4K UHD Blu-ray
-Ανάλυση video: Έως και 8Κ UHD

 

 

Written by The B.Mag