HAIR TRIVIA: Fun facts & Info

10 ενδιαφέρουσες, μικρές και καμιά φορά αστείες πληροφορίες σχετικά με τα μαλλιά, τα γένια και όλους αυτούς που τα χαίρονται!

 

 

1. Η ΓΕΝΕΙAΔΑ ΑΠΟΤΕΛΕI ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ
Τα γένια προστατεύουν το δέρμα από τις ακτίνες UV, οι οποίες είναι γνωστό ότι ευθύνονται για τον καρκίνο του δέρματος. Μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στο γνωστό ιατρικό περιοδικό Lancet, έδειξε ότι τα γένια προσφέρουν έως και 95% προστασία από τις ακτίνες UV. Αυτό, πάντως, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να βάζεις αντηλιακό και στα υπόλοιπα σημεία του προσώπου σου.

 

2. ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ “THE BEARDS”
Το αυστραλιανό pop-rock συγκρότημα ‘’Τhe Beards’’ αποτελείται, προφανώς, από μουσάτους. Επιπλέον, έχουν γράψει γύρω στα 40 τραγούδια, τα οποία, όπως φαντάζεσαι, περιστρέφονται γύρω από ένα θέμα: την γενειάδα.

 

3. Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΤΕΛΟ!
Η ινδικής καταγωγής Βρετανίδα Harnaam Kaur είναι κάτοχος του “τίτλου” της γυναίκας με τη μακρύτερη γενειάδα, με μήκος που φτάνει τα 30 εκατοστά. Η ίδια δηλώνει ακτιβίστρια για τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα των γυναικών και εργάζεται τόσο ως μοντέλο όσο και ως life coach στο Λονδίνο.

 

4. ΒΑΖΕΙΣ ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΣΤΑ ΓΕΝΙΑ ΣΟΥ;
Σίγουρα έχει τύχει, ενώ κάνεις μπάνιο, το σαμπουάν για τα γένια να είναι μακριά και μια σκέψη όπως «δεν πειράζει μωρέ, θα τα κάνω με το σαμπουάν μαλλιών», να περνάει από το μυαλό σου. Αν συμβαίνει μια φορά στο τόσο δεν υπάρχει θέμα. Το πρόβλημα προκύπτει όταν το κάνεις συνέχεια. Τα σαμπουάν μαλλιών περιέχουν χημικά τα οποία κάνουν κακό στην επιδερμίδα του προσώπου, καθώς είναι σχεδιασμένα για να καθαρίζουν καλά το κεφάλι. Για την ευαίσθητη περιοχή του προσώπου υπάρχουν εξειδικευμένες λοσιόν με το σωστό pH, τις οποίες σίγουρα γνωρίζεις για να διαβάζεις αυτό το περιοδικό…

 

5. ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ!
Σύμφωνα με το λεξικό της Οξφόρδης, η λέξη «lotium» (από την οποία προήλθε η λέξη “lotion”) σήμαινε μπαγιάτικα ούρα, τα οποία χρησιμοποιούνταν από τους μεσαιωνικούς κουρείς ως σαμπουάν και ως αντισηπτικό προϊόν. Ευτυχώς, τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ από τότε και σήμερα τα σαμπουάν είναι μεταξένια και μοσχοβολούν!

 

6. ΚΟΥΡΕΜΑ ΜΕ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΝΥΧΙΑ
Ο κουρέας Valentino LoSauro από την Florida, χρησιμοποιεί μια παράξενη μέθοδο κουρέματος, αφού πάνω στα δάχτυλα του φοράει ειδικά μεταλλικά νύχια, με τα οποία κόβει τα μαλλιά των πελατών του. Τα χέρια του «τρέχουν» μέσα στις τρίχες, ακολουθώντας ζιγκ-ζαγκ διαδρομές. Πόσες φορές, άραγε, να έχει δει την ταινία “Ψαλιδοχέρης”, ο μεσιέ Valentino;

 

7. ΤΟ ΜΠΑΡΜΠΕΡΙΚΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΑ Ο DAVID BECKHAM
Αν ποτέ βρεθείς στην Πορτογαλία, αξίζει να επισκεφθείς το “Figaro’s Barbershop”, καθώς ο ιδιοκτήτης του, Fabio Marquez, έχει δημιουργήσει πολλά από τα θρυλικά κουρέματα του πρώην ποδοσφαιριστή David Beckham. Το old school κουρείο βρίσκεται στη συνοικία Chiado, στην πρωτεύουσα Λισαβόνα.

 

8. H ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΣΙΚΟΥ
Το πιο παλαιό και ιστορικό κουρείο στον κόσμο ονομάζεται “Truefitt & Hill” και βρίσκεται στην καρδιά του Λονδίνου από το 1805. Από τις πόρτες του έχουν περάσει όλα σχεδόν τα αρσενικά της βασιλικής οικογένειας, συγγραφείς όπως ο Τσάρλς Ντίκενς, αλλά και celebrities όπως ο Φράνκ Σινάτρα.

 

9. ΟΙ ZZ TOP ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΝΕΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΊΟΥ
Οι ZZ Top είναι τόσο γνωστοί για τα rock τραγούδια τους, όσο και για τα γένια τους. Ο κιθαρίστας και τραγουδιστής Billy Gibbons αποκάλυψε ότι πίσω στα 1984, η Gillette πρόσφερε σε αυτόν και στον μπασίστα Dusty Hill ένα εκατομμύριο δολάρια για να αποχωριστούν τις τέλειες γενειάδες τους και να εμφανιστούν σε διαφήμιση της εταιρίας. Φυσικά, αρνήθηκαν!

 

10. ΜΗΝ ΤΗ ΧΑΪΔΕΥΕΙΣ!
Την γενειάδα ντε. Μπορεί το συναίσθημα όταν χαϊδεύεις και τραβολογάς τα γένια σου με τις ώρες να είναι απολαυστικό, όμως δεν αποτελεί και την πιο υγιεινή συνήθεια. Όλα τα μικρόβια από τα χέρια σου μεταφέρονται στις τρίχες και στην συνέχεια στο πρόσωπο σου. Εκτός από τον πρόσφατο κίνδυνο του Covid-19 καιροφυλακτεί δερματικός ερεθισμός, ξηρότητα, ακόμη και ακμή.

 

 

 

 

Written by The B.Mag