WOMAN: Cherry Pink & Apple Blossom

H Μαρία Ένεζλη, που μας σερβίρει καθημερινά Breakfast στα FM μαζί με τον Μιχάλη Τσαουσόπουλο, είναι η ήρεμη δύναμη που θα ήθελες να έχεις κοντά σου κάθε φορά που βρίσκεσαι μπροστά σε ένα μικρό ή μεγαλύτερο προβληματισμό.

Από τη Δώρα Μάστορα

 

Η Μαρία κάθε μέρα που ξυπνάει έχει και κάτι νέο να κάνει. Αγαπάει τα super foods, περνάει ώρες στην παραλία, έχει γαλήνη και είναι η γυναίκα που κάθε άντρας θα ήθελε για φίλη:

Μαρία ποια είσαι και τι κάνεις σε αυτή την πόλη;
Ποια είμαι.. Είμαι ένας άνθρωπος που όσο περνάει ο καιρός έρχεται πιο κοντά στον πραγματικό του εαυτό. Τουλάχιστον, έτσι θέλω να πιστεύω. Όσο λοιπόν ανακαλύπτω εμένα, τόσο περιφέρομαι στην πόλη και μου συστήνεται διαφορετικά. Με εμπνέει το αστικό τοπίο και με γεμίζει εικόνες, σκέψεις, ιδέες..

Πόσο εύκολο είναι να κάνεις τόσα χρόνια ραδιοφωνική εκπομπή με έναν άντρα; Ποιο είναι το μυστικό αυτής της συνεργασίας που κρατάει χρόνια;
Με τον συγκεκριμένο άντρα είναι ευλογία. Είμαι πολύ τυχερή γιατί εκτός του ότι κάνω εκπομπή με τον «γκουρού» του ραδιοφώνου, ο επαγγελματισμός που τον διακρίνει, τα κάνει όλα πιο εύκολα. Η αλήθεια είναι οτι και μετά από τόσα χρόνια, όχι μόνο με τον Μιχάλη αλλά και με τα παιδιά της εκπομπής, Erwin, Γιώργο Σκιαδά και Γιώργο Κυπαρίσση, είμαστε σαν οικογένεια. Τη χημεία που είχαμε από την αρχή της συνεργασίας μας σπάνια την συναντάς. Αρκεί να σου πω οτι 12 σχεδόν χρόνια που συνεργαζόμαστε δεν έχουμε ανταλλάξει μεταξύ μας ούτε μία κουβέντα. Είμαστε πολύ καλά και η εκπομπή λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά και για εμάς.

Πώς τους βλέπεις τους άντρες τριγύρω σου; Πιστεύεις ότι οι Έλληνες προσέχουν την εμφάνισή τους;
Τους βλέπω μια χαρά. Φυσικά και την προσέχουν την εμφάνισή τους και μάλιστα κάποιες φορές νομίζω ότι το παρακάνουν, για τα δικά μου δεδομένα, αλλά ο καθένας όπως νιώθει. Μου αρέσει ο περιποιημένος άνδρας, αυτός που είναι χαλαρός με την εμφάνισή του και αντιπαθώ ωστόσο οτιδήποτε επιτηδευμένο.

Τα μπαρμπέρικα είναι ναοί grooming και χαλάρωσης. Ως άνθρωπος που ασχολείται με τις εναλλακτικές θεραπείες, τι θα πρότεινες στους μπαρμπέρηδες να μάθουν για να χαλαρώνουν πιο εύκολα τους πελάτες τους;
Νομίζω ότι εκείνοι πρέπει να μας πουν το μυστικό γιατί αν κάτσεις και το σκεφτείς, σε οποιοδήποτε mood και να είναι, αντιμετωπίζουν και περιπτώσεις κατά τις οποίες υπομένουν νεύρα, κακοκεφιά, πολύ μπλα- μπλα και όχι μόνο, από κάποιους πελάτες. Το γεγονός, λοιπόν, ότι ανταπεξέρχονται με χαμόγελο και βρίσκουν τρόπο φεύγοντας ο πελάτης από το μαγαζί να έχει ηρεμήσει, έστω και λίγο, νομίζω τους κάνει να αξίζουν τα εύσημα.

Πόσο σημαντική είναι η ενέργεια ενός χώρου; Τι πιστεύεις ότι διαφυλάττει την καλή ροή ενέργειας σε έναν χώρο;
Για εμένα είναι το Άλφα και το Ωμέγα. Όλα είναι ενέργεια, συνεπώς με το που θα πατήσεις το πόδι σου σε έναν χώρο αμέσως θα εισπράξεις τα πρώτα vibes. Αν λοιπόν ο χώρος δεν είναι εγκαταλελειμμένος, που και εκεί υπάρχει ενέργεια, παίρνει την ενέργεια από τους ανθρώπους στους οποίους ανήκει. Ακόμα και σε ένα δωμάτιο δίχως έπιπλα να είναι κάποιος, ενέργεια υπάρχει. Συνεπώς, για να υπάρχει καλή ενέργεια, καλό είναι να καθαρίζετε συχνά τον χώρο σας, να κάνετε θετικές σκέψεις και να αποφεύγετε, όσο γίνεται, τη συχνή επαφή με αρνητικούς ανθρώπους.

Τι θα πρότεινες σε έναν άντρα να φορέσει σε ένα πρώτο ραντεβού;
Νομίζω ότι είναι πολύ ικανός ένας άντρας να κρίνει τι θα φορέσει στο πρώτο ραντεβού, το οποίο παρεμπιπτόντως είναι και πολύ άβολο. Ωστόσο, αν θα μπορούσα να προτείνω κάτι θα ήταν να προτιμήσει κάτι απλό, όποια και αν είναι η περίσταση, να έχει αυτοπεποίθηση με την εμφάνισή του και να αποφύγει οτιδήποτε θα «βαρύνει» το γενικό outfit.

Ποιος πιστεύεις ότι είναι ένας ελκυστικός τρόπος προσέγγισης μιας γυναίκας;
Πραγματικά δεν ξέρω και δεν θα ήθελα με τίποτα να ήμουν στη θέση του άντρα. Ούτε για εμένα δεν ξέρω να σου πω τι θα λειτουργούσε καλύτερα. Είναι ίσως η στιγμή, η διάθεση και η διακριτικότητα που παίζουν ρόλο.

Θα ξύριζες τον αγαπημένο σου; Είναι σέξι η φροντίδα;
Η φροντίδα δεν ξέρω αν είναι σέξι, δεν το έχω σκεφτεί έτσι αλλά πιστεύω ότι είναι απαραίτητη. Και χαίρομαι πολύ που βλέπω τους άντρες να περιποιούνται τον εαυτό τους. Όσο για το αν θα ξύριζα τον αγαπημένο μου, όπως λες, αν μου το ζητούσε, γιατί όχι;

Μαλλιά, τατού, γένια. Πως βρίσκεις τα χίπστερ αγόρια; Μήπως παράγινε όλη η φάση;
Μου αρέσουν όλα όσα ανέφερες αλλά θα επιμείνω ότι σιχαίνομαι την υπερβολή. Καλό θα είναι να κρίνουμε λίγο πιο επιτυχημένα τι μας ταιριάζει και τί όχι. Δεν μου αρέσει που γίνεται κάτι μόδα και σπεύδουν όλοι να το ακολουθήσουν, ανεξαρτήτως αν τους κολακεύει ή όχι. Μου κάνει κοπαδοποίηση και κάπως έτσι χάνεται η μοναδικότητα.

Τι θεωρείς ότι είναι ακραία αισθησιακό σε έναν άντρα και τι θεωρείς ακραία απωθητικό;
Ακραία αισθησιακό ή γοητευτικό, θα έλεγα ότι είναι ο σεβασμός, οι τρόποι, το πως χειρίζεται τον λόγο και να αποπνέει θαυμασμό. Από την άλλη, απεχθάνομαι τους κακότροπους που έχουν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους και δεν καταλαβαίνουν πότε γίνονται ενοχλητικοί.

 

 

Written by The B.Mag