Barber’s Music: StarMyan

Η μουσική ξεκουράζει, ταξιδεύει, διασκεδάζει, αποκαλύπτει, επιβάλλει, μαθαίνει, γιορτάζει και απογειώνει όλα τα συναισθήματα. Βρίσκουμε τους dj της πόλης και τους ζητάμε να μας μιλήσουν για το δικό τους μουσικό ταξίδι. 

Από τη Δώρα Μάστορα

 

Ο Τάσος συστήνεται StarMyan, παίζει μουσικές σε γνωστά μαγαζιά της πόλης που ανακαλούν αναμνήσεις και προκαλούν σκέψεις και όνειρα και έχει αγαπημένο μπαρμπέρικο, που επισκέπτεται για καφέ αλλά όχι για κούρεμα. Μιλήσαμε μαζί του:

Τάσο ποιος είσαι και τι κάνεις σε αυτή την πόλη;
Είμαι ο Τάσος, γεννημένος στην Αθήνα, με καταγωγή από τα Τρίκαλα Θεσσαλίας και υπάρχω και εγώ σε αυτή την πόλη προσπαθώντας.

Είσαι πολλά χρόνια DJ. Πώς ξεκίνησε η ενασχόλησή σου και ποιο είναι το πρώτο μαγαζί που έπαιξες μουσική;
Η ενασχόληση ξεκίνησε κάπου το 1993, τυχαία στα Χανιά, σπάζοντας 2 βελόνες από mk2. Ήταν η πρώτη μου φορά και ήμουν άσχετος τεχνικά σαν δισκοθέτης. Εκεί λοιπόν κόλλησα το μικρόβιο, έχοντας διάφορες μουσικές διακυμάνσεις όλα αυτά τα σχεδόν 30 χρόνια.

Ποιο βινύλιο ήταν αυτό που έλιωσες μικρός και ποια μπάντα υπήρξε καθοριστική για τα μετέπειτα, μουσικά σου ακούσματα;
Είχα την τύχη να μεγαλώσω μέσα στην καρδιά των 80’s έχοντας μεγαλύτερο αδερφό κατά πέντε χρόνια που ήταν musicholic και έλιωνα ότι είχε σχέση με Depeche Mode. Η εποχή της indie των 90’s και της ανεξάρτητης σκηνής των 80’s, όπως οι Joy Division και οι Smiths, ήταν για μένα κομβικό σημείο στην πορεία μου. Μπάντες όπως οι Stone Roses, Emf, Charlatans, Soup Dragons, Happy Mondays, με καθόρισαν αρκετά στο ύφος μου.

Ασχολείσαι με κάποιο συγκεκριμένο είδους μουσικής ή αλλάζεις το στιλ σου ανάλογα με το μαγαζί που σε φιλοξενεί;
Βασικά ασχολούμαι με την καλή μουσική γενικά. Ενδεικτικά τα είδη που με απασχολούν ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια έχουν να κάνουν με ήχους από focused on eclectic, organic or electronic, heartfelt sounds, House Music to Disco, Soul, Jazz, Funk, Latin, re-Edits, Alternative Beats, Breakbeats, Dub, Balearic, Psychedelic Funk, Psychedelic Rock, έχοντας πάντα στα σετ μου ήχους που έχω αγαπήσει και έχουν να κάνουν με σαξόφωνα, κρουστά, αρμόνιο, φλάουτο και φυσικά δυνατά beat. Απώτερος σκοπός μου είναι να πλημυρίζει ο χώρος με μουσική και ο κόσμος με χαμόγελα. Βέβαια, δεν ξεχνάω ποτέ την δεκαετία του ερωτισμού των 80’s. Η μουσική φέρνει αναμνήσεις και δημιουργεί σκέψεις και όνειρα. Αν καταφέρεις να το πετύχεις αυτό, τότε είσαι σε καλό δρόμο και μην ξεχνάμε ότι “your heartbeat changes and mimics the music you listen to”.

Είναι ικανή η μουσική να αλλάξει την διάθεσή μας; Νιώθεις πίσω από τα ντεκ ότι μπορείς να κάνεις κάποιους ανθρώπους χαρούμενους ή να τους κάνεις να ξεχάσουν τα προβλήματά τους; Αυτός είναι ο σκοπός. Κατά κάποιο τρόπο είμαστε διασκεδαστές. Τα μαγαζιά που κάνουν focus στην καλή μουσική και στους καλούς dj έχουν και την ανάλογη διάρκεια και γράφουν την δική τους ιστορία.

Έχεις tattoo, έχεις μούσι, έχεις κάθε λόγο να βρίσκεσαι σε αυτό το περιοδικό που αγαπάει και τα δυο αυτά στοιχεία. Η μουσική έχει επηρεάσει το στιλ σου;
Φυσικά και έχει επηρεάσει το στυλ μου η μουσική. Τα ταττού μου, θυμίζουν κάποιες μουσικές καταστάσεις στην ζωή μου. Έχω στίχους από τραγούδια, μουσικά σύμβολα και διάφορα που είναι γεμάτα αναμνήσεις. Τα μούσια τα έχω επειδή βαριέμαι να ξυρίζομαι και μιας και δεν έχω μαλλιά. Έτσι, έχω κάποιες τρίχες να ασχολούμαι.

Σου αρέσουν τα μπαρμπέρικα της πόλης; Έχεις κάποιο αγαπημένο;
Ωραίο το τρεντ με τα μπαρμπέρικα. Έχω ένα, του φίλου μου του Μητσέα στην Καλλιθέα, που είναι λες και μπαίνεις σε μπαρ του Ταραντίνο, αλλά πηγαίνω μόνο για καφέ γιατί όπως είπα τρίχες γιόκ.

Θα έβλεπες ένα dj σε ένα μπαρμπέρικο; Θα πρότεινες κάποιες βραδιές με μουσική και ποτό σε έναν ανάλογο χώρο;
Η αλήθεια είναι ότι έχω παίξει σε μπαρμπέρικο, σε ένα event και ομολογώ πως ταίριαζε. Θα πρότεινα να έχει μουσική παντού. Όχι μόνο στα μπαρμπέρικα.

Ποια μουσική πιστεύεις ότι θα βοηθούσε κάποιον να χαλαρώσει και να απολαύσει ένα ξύρισμα; Ποια κομμάτια δεν θα έλειπαν από μια playlist που θα έφτιαχνες για ένα μπαρμπέρικο;
Πιστεύω ότι κάτι από Roy Ayers. Προσωπικά για μένα θα ήταν ιδανικό. Η playlist θα είχε να κάνει σίγουρα με μουσικές surf, garage, rockabilly, μιας και το μπαρμπέρικο παραπέμπει σε κάτι vintage από την δεκαετία του ‘50 και έπειτα.

Που μπορούμε να σε βρούμε και να σε απολαύσουμε;
Αυτή την εποχή παίζω στο Rodriquez, στο Άρωμα Πλατείας στην νέα Σμύρνη, στον Παλιάτσο στην Πεντέλη και κάνω διάφορα guest σε μπαράκια της πόλης. Τον χειμώνα βρίσκομαι κάθε Σάββατο εδώ και 4 χρόνια στο αγαπημένο μου “μουσικό σχολείο’’ Amorgiano Bar στην Καλλιθέα, το οποίο το αποκαλώ και ψυχοθεραπευτήριο.

 

 

 

Written by The B.Mag