MAN WITH PET: Cool Brothers

Έχουμε συνηθίσει να ακούμε για σκύλους άρτια εκπαιδευμένους και αυτό, ίσως, μας κάνει να ξεχνάμε την γοητεία που έχουν οι σκύλοι που δεν υπακούν σε κανόνες, διατηρούν για πάντα την παιδικότητά τους και είναι τόσο τρελοί και αγαπημένοι όσο και ο Ραντανπλάν. Ο Γιώργος Δημόπουλος έχει την τύχη να συμπορεύεται με τον, αιώνια έφηβο, Λίγκο.

 Από τη Δώρα Μάστορα

 

Ο μουσικός και καθηγητής Γιώργος δεν έχει κλείσει καν τα 25 χρόνια του και ο Λίγκο, ο σκύλος του, είναι 9 χρονών. Μαζί τα πάνε περίφημα. Ξέρει ο ένας τα χούγια του άλλου και απολαμβάνουν μια σχέση απλή και αδιαπραγμάτευτη:


Γιώργο ποιος είσαι και τι κάνεις σε αυτή την πόλη;

Είμαι μπασίστας και καθηγητής. Ζω στα βόρεια προάστια μαζί με τον αδελφό μου, τον Λίγκο και τις τρίχες του!


Ο Λίγκο είναι μέλος της οικογένειας σου. Πώς βρέθηκε στο δρόμο σας;

Στην οικογένεια μου πάντα είχαμε σκύλο. Η ανάγκη για την παρέα ενός τετράποδο δημιουργήθηκε όταν μετακόμισε ο μεγαλύτερος αδελφός μου μαζί με τη Λάρρα, ένα καναδέζικο λυκόσκυλο το οποίο σε θέμα εκπαίδευσης και ενέργειας ήταν το αντίθετο από τον Λίγκο. Είδαμε τότε μια αγγελία υιοθεσίας ενός κουταβιού με σπασμένο ποδαράκι και μια πολύ γλυκιά φάτσα και δεν υπήρξε δεύτερη σκέψη.


Έχεις έναν δίδυμο αδερφό ο οποίος έχει την ίδια καλή σχέση με τον Λίγκο. Διεκδικήσατε ποτέ την αγάπη ή την αφοσίωσή του;

Δεν διεκδίκησαμε τίποτα. Τον αγαπάμε και οι δύο πάρα πολύ! Με όποιον θέλει κοιμάται και με όποιον θέλει αράζει. Ο μόνος διαχωρισμός είναι ότι τον βγάζουμε βόλτα εναλλάξ. Είναι μέλος της οικογένειας, ίσο με εμάς.


Όλα δείχνουν πως πρόκειται για ένα από εκείνα τα σκυλιά που μένουν πάντα κουτάβια. Πώς είναι να ζεις με έναν εντελώς ανεκπαίδευτο σκύλο;

Ναι, αυτό είναι αλήθεια. Ξέρει μόνο να κάθεται, να περιμένει όταν του βάζω να φάει και ότι το κρεβάτι είναι απαγορευμένη περιοχή. Αυτό δεν το θυμάται πάντα. Θα έλεγε κανείς ότι ο Λίγκο είναι ελεύθερο πνεύμα. Δεν με ακούει σχεδόν καθόλου αλλά τα βρίσκουμε στο τέλος. Το ότι είναι ανεκπαίδευτος το καταλαβαίνω μόνο όταν είμαι με παρέα γιατί δεν μπορεί να συγκεντρωθεί. Όταν είμαστε οι δύο μας είναι χαλαρός. Και στις 2 περιπτώσεις είναι πάντα χαρούμενος. Το να ζεις με τον Λίγκο είναι υπέροχο.


Μεγάλωσες με τον Λίγκο. Τι πράγματα έμαθες από εκείνον; Πιστεύεις ότι όταν έχεις την ευθύνη ενός κατοικιδίου, ωριμάζεις πιο γρήγορα;

Μεγαλώσαμε μαζί. Βασικά εγώ μεγάλωσα, αυτός παραμένει το ίδιο κουτάβι όπως είπες. Ο Χοντρός μού έχει μάθει να την ανιδιοτελή αγάπη. Με κάνει να ξεχνιέμαι οπότε είμαι στα κάτω μου. Σίγουρα ωρίμασα πιο γρήγορα μαζί του γιατί δεν ζω μόνο για την πάρτη μου. Θέλει χρόνο και διάθεση να μεγαλώνεις ένα σκυλί.


Ποια είναι η πιο δικιά σας στιγμή; Τι αγαπάτε να μοιράζεστε μεταξύ σας;

Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό είναι όταν μπαίνω σπίτι και τρέχει πάνω μου να με χαιρετήσει ατσούμπαλα. Η δικιά μας στιγμή, νομίζω πως είναι το φαγητό το βράδυ. Τρώμε και οι δύο λαίμαργα και γρήγορα. Νομίζω πως μοιάζουμε σε αρκετά πράγματα με τον Λίγκο. Μας αρέσει πολύ να παίζουμε και σίγουρα η αγαπημένη του στιγμή είναι όταν θα ξαπλώσουμε για να κοιμηθούμε.


Έχεις μπάντα, κάνεις μαθήματα, τριγυρνάς στην πόλη. Καταφέρνεις να εξασφαλίζεις κάποια ώρα για τον Λίγκο; Έχεις κάνει θυσίες για να τον χωρέσεις στο πρόγραμμά σου;

Η αλήθεια είναι ότι έχω πολύ γεμάτο πρόγραμμα αλλά πάντα βρίσκω χρόνο για να παίξουμε, να κάτσουμε ή να τον πάω βόλτα. Έχω αργήσει σε μαθήματα για να τον βγάλω βόλτα. Επίσης έχω χάσει αρκετές ώρες ύπνου επειδή ροχαλίζει. Είναι ένας γλύκας όμως και δεν τα βλέπω σαν θυσίες.


Ο Λίγκο σού κρατάει συντροφιά όταν παίζεις μουσική ή πιστεύεις ότι δεν τον συγκινεί το είδος μουσικής που παίζεις; Στις πρόβες θα τον έπαιρνες μαζί σου;

Ναι όταν παίζω κάθεται μαζί μου και με χαζεύει. Σίγουρα του αρέσει η μουσική που παίζω. Νομίζω πως μας έχει εμπνεύσει λίγο σχετικά με την τρέλα που κουβαλάει ο δίσκος μας. Επίσης τον χαρακτηρίζει το όνομα της μπάντας, η οποία λέγεται The Naked Man. Δηλαδή, ένα άτομο καθαρό που δεν έχει τίποτα να κρύψει.


Έχεις μούσια. Έχεις και αγαπημένο μπαρμπέρικο στην πόλη; Επισκέπτεσαι κάποιο;

Πάω σε μπαρμπέρικο καθώς αλλάζω ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα μούσια μου. Εδώ και 2 χρόνια περίπου πηγαίνω στο Togias Barbershop. Τα έχω βρει με τα παιδιά εκεί και είμαι πολύ ευχαριστημένος.


Τι συμβουλή θα έδινες σε κάποιον που θέλει να συγκατοικήσει με ένα τετράποδο φίλο;

Όπως το βλέπω, το βασικό που χρειάζεται ένα σκυλάκι είναι αγάπη. Όσο χρόνο μπορείς να διαθέσεις πρέπει να φροντίσεις να είναι γεμάτος από αυτήν. Θέλει υπομονή και όρεξη. Οπότε, πριν πάρεις την απόφαση για τη συγκατοίκηση πρέπει να σκεφτείς αν μπορείς να διαθέσεις τον κατάλληλο χρόνο.


Σύμφωνα με ευρωπαϊκά στατιστικά στοιχεία του 2019, μόλις το 7% των ιδιοκτητών σκύλων επιλέγουν να εκπαιδεύσουν τους τετράποδους φίλους τους.

 

 

 

Written by The B.Mag