Όλα όσα πρέπει να γνωρίσεις πριν αγοράσεις ψαλίδι για τα γένια

Πέντε tips για να επιλέξεις το κατάλληλο κοπτικό εργαλείο…

Υπάρχουν, άραγε, πολλοί άντρες που χρησιμοποιούν κουρευτική μηχανή για να τριμάρουν τα γένια τους; Εικάζουμε ότι η απάντηση μάλλον είναι «ναι». Αυτή η ομάδα αντρών αξίζει να γνωρίζει ότι υπάρχει ένα καλύτερο εργαλείο για το τριμάρισμα της γενειάδας και αυτό δεν είναι άλλο από το ψαλίδι. Ο πιο σημαντικός λόγος για να κάνεις την αλλαγή από μηχανή σε ψαλίδι είναι ο εξής: Μπορεί η μηχανή να είναι πιο γρήγορη για την δουλειά, άρα και πιο βολική, ωστόσο το ψαλίδι παρέχει πιο φυσικό αποτέλεσμα, σε σχέση με τις μονοκόμματες γραμμές της μηχανής.

Στην αγορά θα βρεις πολλά και διαφορετικά είδη ψαλιδιών και ανάμεσά τους υπάρχουν και εκείνα που είναι σχεδιασμένα για τα γένια. Μέγεθος, λεπίδα, βολική λαβή και μερικά ακόμη χαρακτηριστικά που θα διαβάσεις παρακάτω, αποτελούν τα 5 must-know για την αγορά του σωστού ψαλιδιού για τα γένια.

ΤΟ ΥΛΙΚΟ

Ξεκινάμε από το βασικό, δηλαδή το υλικό το ψαλιδιού. Τα ποιοτικά ψαλίδια είναι φτιαγμένα από ανοξείδωτο ατσάλι υψηλής ποιότητας. Το υλικό αποδεικνύεται ιδανικό για την χρήση στα γένια, καθώς είναι ελαφρύ και παράλληλα δεν οξειδώνεται. Το γερμανικό καθώς και το ιαπωνικό ατσάλι είναι τα καλύτερα της αγοράς, ωστόσο το ιαπωνικό χαρακτηρίζεται για την ακρίβεια, ενώ το γερμανικό για την ανθεκτικότητα του στον χρόνο. Η επιλογή δική σου!

 

Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

Τα γερμανικά ψαλίδια εγγυώνται ότι θα μείνουν δίπλα σου για πολλά χρόνια, ειδικά αν τα συντηρείς με τον σωστό τρόπο. Σε σύγκριση με άλλα ψαλίδια, τα γερμανικά δεν χρειάζονται συστηματικό τρόχισμα. Ένα ποιοτικό ψαλίδι είναι βέβαιο ότι θα έρθει με μια καλή θήκη αποθήκευσης, έτσι ώστε να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ακόμα κι όταν το παίρνεις μαζί σου σε ταξίδια.

 

ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ

Χρειάζεσαι συγκεκριμένο μέγεθος ψαλιδιού για τα γένια; Βεβαίως. Τα ψαλίδια κουρέματος είναι εκτός συζήτησης, διότι συνήθως είναι πολύ μακριά και φτάνουν μέχρι τις 7 ίντσες. Το ιδανικό ψαλίδι γενιών πρέπει να είναι από 5 μέχρι 5.5 ίντσες. Το μήκος τους είναι βολικό για τον χρήστη και επίσης πολύ πιο ασφαλές σε σχέση με ένα μεγάλο ψαλίδι. Σκέψου απλώς ότι με ένα μικρό ψαλίδι μπορείς να καθαρίσεις κι άλλες περιοχές, όπως τις τρίχες του μουστακιού πάνω από το στόμα.

 

Η ΛΑΒΗ

Ας μην ξεχνάμε την λαβή, η οποία αποδεικνύεται ιδιαίτερα σημαντική στην αγορά ενός σωστού ψαλιδιού. Αν θες να πετύχεις το πιο ακριβές φυσικό κόψιμο, αυτό σημαίνει ότι το ψαλίδι που κρατάς πρέπει να είναι ελαφρύ και βολικό στην χρήση. Η λαβή του δεν πρέπει να σε δυσκολεύει, ενώ τα δάχτυλα σου πρέπει να κάθονται άνετα γύρω από αυτή έτσι ώστε να κάνεις σωστά το τριμάρισμα. Για αυτό λοιπόν, σιγουρέψου ότι το ψαλίδι που θα αγοράσεις θα είναι άνετο στην χρήση.

 

Η ΛΕΠΙΔΑ

Το πιο σημαντικό κομμάτι της αγοράς ενός ψαλιδιού, δεν είναι άλλο από την λεπίδα. Εμείς θα σου προτείναμε να διαλέξεις μια ελαφρώς οδοντωτή λεπίδα, η οποία αποδεικνύεται ιδανική για χρήση στην γενειάδα. Το θετικό της οδοντωτής λεπίδας είναι ότι κόβει τα γένια χωρίς να προκαλεί σπάσιμο, ενώ παράλληλα παρέχει και πιο φυσικό τελείωμα.

 

ΣΤΟ ΤΡΙΜΑΡΙΣΜΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ:

  • Ποτέ μα ποτέ μην προσπαθείς να τριμάρεις τα γένια σου όταν είναι λιπαρά, βρεγμένα ή όταν έχεις χρησιμοποιήσει κάποιο προϊόν. Φρόντισε να είναι καθαρά και στεγνά, ώστε να έχεις ακριβή εικόνα του σχήματος που έχεις να “αντιμετωπίσεις”, αλλά και του αποτελέσματος που επιθυμείς να διαμορφώσεις.
  • Ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου, πρέπει να δίνεις και το σωστό σχήμα στο μούσι σου. Δηλαδή, αν έχεις στρογγυλό πρόσωπο προτίμησε ένα τετράγωνο σβήσιμο, ενώ στην περίπτωση που έχεις έντονες γωνίες, καλό θα ήταν να δώσεις ψήφο εμπιστοσύνης σε ένα πιο στρογγυλεμένο σβήσιμο.
  • Προκειμένου να είναι οι τρίχες σου απαλές και όχι άγριες και ατίθασες, θα χρειαστείς τα κατάλληλα προϊόντα: ένα σαμπουάν για γένια και ένα ειδικό λάδι, το οποίο θα εφαρμόζεις κάθε φορά μετά το τριμάρισμα και το λούσιμο.

 

 

Written by The B.Mag