TRENG GUIDE: SUPER CURLS

Τα σγουρά μαλλιά και οι κυματισμοί επανέρχονται δυναμικά. Διάβασε όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για πιο καυτό καλοκαιρινό trend.

Οι μπούκλες έχουν πάψει να αποτελούν το χτένισμα του περιθωρίου, καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν μπει δυναμικά στις τάσεις. Οι άντρες με φυσικά σγουρά μαλλιά μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα τους πειραματισμούς μέχρι να βρουν το κούρεμα που τους ταιριάζει, ενώ οι υπόλοιποι… μπορείτε να κλείσετε ένα ραντεβού για περμανάντ. Μην σας φαίνεται παράξενο. Μετά από την επιτυχία της τηλεοπτικής σειράς Game of Thrones δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν στον μπαρμπέρη τους με στόχο να αποκτήσουν τις αξιοζήλευτες μπούκλες του Jon Snow. Κι όμως! Το ανεπιτήδευτο και παράλληλα cool χτένισμα του χαρακτήρα έκανε τους επαγγελματίες της κομμωτικής να δουν τις μπούκλες με άλλο μάτι. Και το ίδιο ακριβώς έκαναν και οι άντρες, αλλά και οι γυναίκες…

Αν έπρεπε να διαχωρίσουμε τα χτενίσματα με μπούκλες σε κάποιες κατηγορίες, αυτές θα μπορούσαν να είναι τρεις. Τo πρώτο στυλ θα μπορούσε να είναι ένα αφράτο, φουλ look με μπούκλες. Είναι εύκολο στη δημιουργία, αλλά χρειάζεται αρκετές επισκέψεις για συντήρηση. Το δεύτερο χτένισμα θα μπορούσε να είναι κάλλιστα ένα μεσαίου μήκους κούρεμα ιδανικό για σπαστά ή σγουρά μαλλιά. Σε αυτή την περίπτωση μπαρμπέρης και πελάτης πρέπει να αποφασίσουν ποιο είναι το στυλ που ταιριάζει καλύτερα στο πρόσωπο. Το τρίτο look είναι ένας συνδυασμός fade και μπουκλών, με αυτές να κυριαρχούν στο άνω μέρος. Φυσικά, οι τρεις κατηγορίες που αναφέραμε δεν αντιπροσωπεύουν την πληθώρα συνδυασμών και κουρεμάτων που υπάρχουν εκεί έξω, ωστόσο μας βοηθάνε να αντιληφθούμε καλύτερα τους τρόπους μεταχείρισης αυτού του είδους μαλλιών. Σε συννενοήση με τον μπαρμπέρη, ένας άντρας μπορεί να αποκτήσει ένα πλήρως εξατομικευμένο κούρεμα το οποίο θα αναδεικνύει τους κυματισμούς των μαλλιών του.

Αν είσαι άντρας και όχι μπαρμπέρης, τότε αυτό που πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι το κούρεμα είναι αυτό που πραγματικά αναδεικνύει τα σγουρά μαλλιά, καθώς εξασφαλίζει ότι οι μπούκλες στέκονται σωστά και πέφτουν ωραία. Τα λεπτά μαλλιά δεν θα πρέπει να ξεπερνούν το μήκος των ώμων, ενώ οι άνδρες που έχουν πιο πυκνά μαλλιά μπορούν να αφήσουν τις μπούκλες τους μακριές.

Επίσης, τα σγουρά μαλλιά έχουν την τάση να είναι ξηρά. Επειδή οι μπούκλες δεν ακουμπούν στην επιδερμίδα του κεφαλιού όπως τα ίσια μαλλιά, παρέχεται λιγότερο σμήγμα στους θύλακες. Για να αποφύγετε το σπάσιμο της τρίχας, χρησιμοποιήστε μάσκα μαλλιών περίπου δύο φορές την εβδομάδα (ορισμένα προϊόντα χρειάζονται μόλις ένα λεπτό για να κάνουν θαύματα!), σε συνδυασμό με ενυδατικό σαμπουάν και μαλακτική.

Το φιλάρισμα είναι ιδανικό, γιατί βοηθάει ώστε οι μπούκλες να είναι σαφώς καθορισμένες και να έχουν ελευθερία στην κίνηση. Ωστόσο, μην επιλέξετε ένα κούρεμα με πολύ έντονο φιλάρισμα, γιατί μπορεί να κάνει τα μαλλιά σας να φαίνονται λεπτά.

 

STYLING TIPS

  • Μετά το λούσιμο, στεγνώστε τα μαλλιά σκουπίζοντάς τα απαλά με μια πετσέτα και ξεμπερδέψτε τα προσεχτικά. Ιδανικά χρησιμοποιήστε μια χτένα με αραιά δόντια.
  • Χρησιμοποιήστε κρέμα για σγουρά μαλλιά και γυρίστε τις μπούκλες απαλά. Για ατημέλητο φινίρισμα, στεγνώστε με πιστολάκι από την ανάποδη πλευρά.
  • Ολοκληρώστε με πηλό για ματ αποτέλεσμα. Απλώς απλώστε μια μικρή ποσότητα ανάμεσα στις παλάμες σας και περάστε την στα μαλλιά σας, αποφεύγοντας τις ρίζες για να μην δείχνουν τα μαλλιά σας λαδωμένα.
  • Ολοκληρώστε με λακ για να διατηρηθεί το αποτέλεσμα.

 

-PRODUCT INSPIRATION-

 

WAHL MAGIC METAL EDITION

Η MAGIC cordless σε νέα συλλεκτική έκδοση με κορμό all metal για «δυνατούς» κομμωτές. Εργονομικά σχεδιασμένη ώστε να είναι ευκολόχρηστη και με κοπτικό staggertooth που επιτρέπει αρμονικά σβησίματα και γρήγορη αλλά απαλότερη κοπή. MADE IN USA. www.tsomparis.gr

 

DEAR BARBER HAIR MATTIFIER

Το Dear Barber Mattifier είναι ένα clay που δίνει στα μαλλιά φυσικό look, ματ και στεγνό χωρίς λάμψη. Προσφέρει δυνατό κράτημα, χωρίς λάμψη. www.eidikommotiriou.com

 

AVEDA PURE FORMANCE SHAMPOO

Κλινικά αποδεδειγμένο ότι αφήνει το τριχωτό της κεφαλής πιο ήρεμο, πιο υγιές, με λιγότερο ερεθισμό και λιγότερη αίσθηση κνησμού. Καθαρίζει, μαλακώνει, ενυδατώνει και προσθέτει λάμψη και υγεία στα ανδρικά μαλλιά. Με πλούσιο, πικάντικο και δροσιστικό άρωμα από kunzea, εσπεριδοειδή και πιστοποιημένα βιολογικά αιθέρια έλαια δυόσμου, vetiver και λεβάντας. www.aveda.gr

 

BARBER MIND FLASH SUPER GEL

Το ιδανικό gel για μπούκλες. Παρέχει δυνατό κράτημα και χαρίζει wet look. Χωρίς παραφίνη, σιλικόνη και παράγωγα πετρελαίου. www.hallofbeauty.gr

 

Written by The B.Mag