10 BARBERS ΜΑΣ ΜΙΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕΡΑΦΕΤΙΝΙΔΗΣ

Ο Βασίλης Σεραφετινίδης του Joy’s Birth προτείνει σε όλους να κάνουν υπομονή και να ετοιμαστούν για την δυναμική επιστροφή τους με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Ημέρες διαφορετικές, ημέρες καραντίνας. Φοβάσαι;

Δε θα έλεγα ότι φοβάμαι, είναι λίγο περίεργη κατάσταση αλλά είναι κάτι που πρέπει να αποδεχτούμε όλοι. Έτσι, θα τελειώσει πιο σύντομα όλο αυτό και θα επιστρέψουμε στην κανονική μας ροή.

 

Το μπαρμπέρικο σου παραμένει κλειστό, ήδη, για πολλές μέρες. Ποιο ήταν το πρώτο συναίσθημα που σου δημιουργήθηκε όταν ανακοινώθηκε αυτή η απόφαση;

Λόγω του ότι ήταν κάτι πολύ ξαφνικό, νομίζω όλοι χρειαστήκαμε κάποιες μέρες να το συνειδητοποιήσουμε. Eίναι κάτι πρωτόγνωρο για όλους. Θα έλεγα ότι το πρώτο πράγμα που ένιωσα ήταν αγωνία και άγχος για το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα τις επόμενες ημέρες.

 

Πώς σκέφτεσαι να διατηρήσεις ζωντανή την σχέση με τους πελάτες/ καλεσμένους σου;

Δεν θεωρώ ότι πρέπει να προσπαθήσω για να κρατήσω κάποια σχέση. Είναι μια κατάσταση που την περνάμε όλοι μαζί και επίσης μέσω των social media του Joy’s Birth υπάρχει μια καθημερινή έμμεση επικοινωνία με τους πελάτες και φίλους μας.

 

Σκέφτεσαι να εκμεταλλευτείς τον χρόνο της καραντίνας για να κάνεις κάποιες αλλαγές στο μπαρμπέρικο, να ενημερωθείς για κάποια πράγματα ή ακόμα και να εκπαιδευτείς σε κάτι άλλο;

Η αλήθεια είναι ότι πριν ξεκινήσει όλο αυτό, ήμασταν ήδη στη διαδικασία να αλλάξουμε κάποια πράγματα ως προς την εμφάνιση του καταστήματος. Eίναι τεχνικές δουλειές οι οποίες συνεχίζονται κανονικά. Από τη μεριά μου, το θέμα της ενημέρωσης και της εκπαίδευσης είναι η ρουτίνα μου οπότε δεν θα μπορούσα να πω ότι με επηρέασε κάπου η όλη κατάσταση.

 

Έμαθες για τα οικονομικά μέτρα που έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα από την κυβέρνηση. Πώς σου φαίνονται;

Όπως προείπα είναι μια κατάσταση στην οποία πρέπει όλοι να συμβιβαστούμε εφόσον δεν περνάει από το χέρι μας. Θεωρώ ότι η οικονομική βοήθεια είναι πάντα καλή ασχέτως με το πόσο μεγάλη ή μικρή είναι. Σίγουρα, όμως, δε μπορεί να αναπληρώσει κάποια πράγματα. Συνεπώς είναι κάτι που δεν μπορεί να απαντηθεί καθώς είναι πολύ προσωπικό για τον καθένα και εξαρτάται από τις ανάγκες που έχει.

Περνάει από το μυαλό σου η σκέψη ότι μετά την καραντίνα θα είναι όλα διαφορετικά;

Μιλώντας για το επάγγελμα μας και πιο συγκεκριμένα τα κομμωτήρια-κουρεία, θεωρώ ότι δεν θα επηρεαστούν λόγω της κατάστασης. Αντιθέτως, η δουλειά θα αυξηθεί λόγω της ανάγκης του κόσμου για περιποίηση, αλλά και για βελτίωση της ψυχολογίας. Παρόλα αυτά, σίγουρα θα υπάρξουν προβλήματα σε πολλά είδη επιχειρήσεων και ελπίζω όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα!

 

Θεωρείς ότι απ’ όλο αυτό μπορεί να βγει κάτι καλό; Υπάρχει περίπτωση να επανέλθουν κάποιες αξίες και να βρεθούν κάποιες ισορροπίες που είχαν χαθεί στον χρόνο;

Όχι, δε θεωρώ ότι θα βγει κάτι καλό. Όταν μιλάμε για θέματα υγείας δεν μπορεί παρά να είναι ένα μεγάλο πλήγμα για πολλούς ανθρώπους και μια κατάσταση που όλοι θέλουμε να τελειώσει για να επανέλθουμε υγιείς και δυνατοί στη καθημερινότητα μας.

 

Τι κάνεις για να περνάει η ώρα; Τι είναι αυτό που ποτέ δεν είχες χρόνο για να το κάνεις και τώρα επιτέλους μπορείς να του αφοσιωθείς;

Αν μιλούσαμε για διακοπές θα σου έλεγα ότι είναι πολλά πράγματα τα οποία όλοι θέλουμε να κάνουμε και δεν βρίσκουμε το χρόνο. Τώρα που τα πράγματα είναι πιο περιοριστικά θα σου απαντήσω με 4 λέξεις:  Νetflix, gaming, κιθάρα και “χαλάρωση” με τους πολύ δικούς μου ανθρώπους!

 

Τι είναι το πρώτο πράγμα που θα ήθελες να κάνεις όταν επανέλθει η κανονικότητα;

Το Joy’s Birth ήταν και θα είναι ένα μαγαζί που καθημερινά αναπτύσσεται και τρέχει σε πολλούς τομείς. Συνεπώς, προτεραιότητα μας είναι να επανέλθουμε ως barbershop στην καθημερινότητα μας καθώς, όπως προανέφερα, είμαστε στη διαδικασία ανακαίνισης του καταστήματος. Ως Joy’s Birth Education αναμένονται πολλά σεμινάρια που πρέπει να πραγματοποιηθούν ή να συνεχιστούν καθώς και πολλά ταξίδια που είναι προγραμματισμένα σε άλλες χώρες για masterclass!

 

Στείλε το δικό σου μήνυμα στους συναδέρφους σου.

Το πρώτο πράγμα που μου περνάει από το μυαλό, και είναι αυτό που κάνω και εγώ, είναι να κάνετε όλοι υπομονή και να εκμεταλλευτείτε αυτό το χρονικό διάστημα για να οργανώσετε κάποια πράγματα και να σκεφτείτε νέες ιδέες που θα μπορείτε να πραγματοποιήσετε όταν όλο αυτό θα τελειώσει. Προετοιμαστείτε για να επιστρέψετε δυναμικά!

Stay Home, Stay safe, Stay positive! “Classics Never Die”

10 BARBERS ΜΑΣ ΜΙΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Written by The B.Mag