10 BARBERS ΜΑΣ ΜΙΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΑΚΗΣ

Ο Γιάννης Σακελλαράκης του DON Barber & Groom διατηρεί την ψυχραιμία του και περιμένει στωικά να επανέλθουμε στην κανονικότητα για να συνεχίσουμε την ζωή μας.

Ημέρες διαφορετικές, ημέρες καραντίνας. Φοβάσαι;

Σίγουρα ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και υπάρχει μια γενική ανησυχία. Τα συναισθήματα μου είναι ανάμεικτα. Αγωνία, ανησυχία, αισιοδοξία, δύναμη. Σίγουρα όμως, δεν αισθάνομαι φόβο.

 

Το μπαρμπέρικο σου παραμένει κλειστό, ήδη, για πολλές μέρες. Ποιο ήταν το πρώτο συναίσθημα που σου δημιουργήθηκε όταν ανακοινώθηκε αυτή η απόφαση;

Έμαθα την απόφαση γύρω στις 18:00 μμ, τηn Παρασκευή 13/03.Το πρώτο συναίσθημα που ένιωσα ήταν ανησυχία για τους συνεργάτες μου, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της ημέρας ήταν ιδιαίτερα αγχωμένοι.

 

Πώς σκέφτεσαι να διατηρήσεις ζωντανή την σχέση με τους πελάτες/ καλεσμένους σου;

Πρώτα από όλα αισθάνομαι σαν «εσωτερικούς πελάτες» τους συνεργάτες μου. Με αυτούς έχουμε δημιουργήσει μια ομάδα, DONS FAMILY, και επικοινωνούμε καθημερινά. Τώρα, όσον αφορά στους πελάτες-καλεσμένους μας, εξακολουθώ να διατηρώ ζωντανές και ενεργές τις διαδικτυακές πλατφόρμες επικοινωνίας του DON Barber & Groom, το Facebook και το Instagram.

 

Σκέφτεσαι να εκμεταλλευτείς τον χρόνο της καραντίνας για να κάνεις κάποιες αλλαγές στο μπαρμπέρικο, να ενημερωθείς για κάποια πράγματα ή ακόμα και να εκπαιδευτείς σε κάτι άλλο;

Κάποιες αλλαγές οι οποίες ήταν σε εξέλιξη, αναγκαστικά σταμάτησαν και θα ολοκληρωθούν αμέσως μόλις επανεκκινήσουμε. Σχετικά με την εκπαίδευση, είναι αδύνατον να συμμετάσχω κάπου αυτό το διάστημα λόγω των περιοριστικών μέτρων επαφής και μετακίνησης. Τέλος, σχετικά με την ενημέρωση, είμαι άνθρωπος που δε σταματάει ποτέ να λαμβάνει πληροφορίες και γνώση. Πόσω μάλλον τώρα που έχω άπειρο ελεύθερο χρόνο!

Έμαθες για τα οικονομικά μέτρα που έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα από την κυβέρνηση. Πώς σου φαίνονται;

Ο πρωθυπουργός της χώρας στο πρώτο διάγγελμα του μίλησε για κατάσταση πολέμου και μάλιστα ενός αόρατου εχθρού. Συνεπώς σε τέτοιες περιόδους, οποιαδήποτε συμπαράσταση και αρωγή, είναι καλοδεχούμενη. Σε καμία περίπτωση δεν θα ασκούσα κριτική εν μέσω κρίσης.

 

Περνάει από το μυαλό σου η σκέψη ότι μετά την καραντίνα θα είναι όλα διαφορετικά;

Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι όλα θα είναι διαφορετικά. Ωστόσο είμαι, επίσης, αισιόδοξος ότι θα είναι προς το καλύτερο.

 

Θεωρείς ότι απ’ όλο αυτό μπορεί να βγει κάτι καλό; Υπάρχει περίπτωση να επανέλθουν κάποιες αξίες και να βρεθούν κάποιες ισορροπίες που είχαν χαθεί στον χρόνο;

Διάβασα κάποια στιγμή εν μέσω της οικονομικής κρίσης των προηγούμενων χρόνων: “Οι καταστάσεις κρίσεων και μεγάλων δυσκολιών προκαλούν σίγουρα, μεγάλο πόνο! Από εμάς εξαρτάται αν θα είναι πόνος θανάτου ή πόνος γέννας”. Αν λοιπόν όλοι μας ή τουλάχιστον οι περισσότεροι βιώσουμε τον πόνο γέννας τότε σίγουρα, η επόμενη κατάσταση θα είναι καλύτερη και πιο ελπιδοφόρα από τη προηγούμενη.

 

Τι κάνεις για να περνάει η ώρα; Τι είναι αυτό που ποτέ δεν είχες χρόνο για να το κάνεις και τώρα επιτέλους μπορείς να του αφοσιωθείς;

Μιλάω καθημερινά με τους φίλους, τους συνεργάτες και την οικογένεια μου και επιτέλους έχω ελεύθερο χρόνο να διαβάσω κάποια βιβλία.

 

Τι είναι το πρώτο πράγμα που θα ήθελες να κάνεις όταν επανέλθει η κανονικότητα;

Θα ήθελα αρχικά, οι άνθρωποι που αγαπώ να έχουν βγει αλώβητοι και υγιείς. Να ξαναρχίσω τη δουλειά μου που τόσο αγαπώ, να πιω τσίπουρα με φίλους στη λιακάδα και, οπωσδήποτε, να πάω για ψάρεμα.

 

Στείλε το δικό σου μήνυμα στους συναδέρφους σου.

Μεγάλη ευκαιρία για όλους μας για ενδοσκόπηση, επαναπροσδιορισμό και κατανόηση των αληθινών αξιών.

10 BARBERS ΜΑΣ ΜΙΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Written by The B.Mag