BE BRAVE: Η μεγάλη επιστροφή

Δεν ήταν κάτι που το περιμέναμε. Ανάλογες καταστάσεις, μόνο σε ταινίες έχουμε ζήσει. Δικαιολογημένο το σοκ και η αγωνία μας. Αλλά, φτάνει έως εδώ. Δεν θα καταφέρουμε τίποτα αν κρυφτούμε στη γωνίτσα μας. Ας βάλουμε τα αρνητικά συναισθήματα στην άκρη και ας βρούμε τρόπο να γίνουμε λίγο καλύτεροι μετά απ’ όλο αυτό.

Η καραντίνα είναι δύσκολη υπόθεση. Σε φέρνει αντιμέτωπο με τον εαυτό σου, σε βάζει να αποκτήσεις νέες συνήθειες, σε περιορίζει και σε θυμώνει. Οι πρώτες μέρες, βέβαια, περνούν όμορφα. Ξεκουράζεσαι, χαίρεσαι την οικογένεια σου, βλέπεις σειρές που ήθελες πάντα, διαβάζεις, μαγειρεύεις και κάνεις ό,τι είχες στερηθεί από το βαρύ, εργασιακό πρόγραμμα. Μετά από δύο εβδομάδες, όμως, ο κανονικός, έξω από την καραντίνα, εαυτός σου, αρχίζει να μη νιώθει πολύ άνετα. Σου λείπει η πραγματική ζωή σου, αναπολείς το μπαρμπέρικό σου, προβληματίζεσαι για το αν θα τα καταφέρεις και αρχίζεις και τρώγεσαι με τα ρούχα σου.

Πριν γίνει όλο αυτό θλίψη και κατάρα πάνω σου, πάρε τα ηνία της κατάστασης και μπες σε πρόγραμμα:

 • Φτιάξε ένα καθημερινό πρόγραμμα που θα ακολουθείς με ιερή ευλάβεια. Μη ξεχάσεις να προβλέψεις χρόνο για άσκηση και προσωπική περιποίηση. Αντίθετα με όσα πολλοί πιστεύουν, το διάστημα παραμονής στο σπίτι είναι μια ευκαιρία να χαλαρώσεις και να κάνεις λίγο παραπάνω pampering στον εαυτό σου.
 • Μίλησε με τον λογιστή σου σχετικά με τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και σχεδιάστε ένα πλάνο δράσης για να τα φέρεις βόλτα με τα νέα δεδομένα.
 • Διατήρησε ζωντανή την επικοινωνία με τους πελάτες σου μέσα από τους λογαριασμούς σου στα social.
 • Ενημερώσου για νέα προϊόντα και δοκίμασε κάποια απ’ αυτά για να ξέρεις αν θα τα εντάξεις στο μπαρμπέρικό σου.
 • Μελέτησε νέες τεχνικές και παρακολούθησε online σεμινάρια που θα σε βοηθήσουν να εξελίξεις την δουλειά σου.
 • Μη σταματάς να μιλάς με τους συναδέρφους σου, να ανταλλάσσετε απόψεις, να μοιραζόσαστε tips επιβίωσης αλλά και πολύτιμες γνώσεις. Η καλή επικοινωνία είναι ό,τι πιο σημαντικό μπορείς να έχεις αυτή την στιγμή.
 • Σκέψου, τι θα κάνεις την πρώτη μέρα που θα ανοίξεις και πάλι το μπαρμπέρικό σου και τι πρέπει να κάνεις για να είσαι καθόλα έτοιμος.
 • Ετοίμασε ένα πακέτο προσφορών για νέους πελάτες. Όταν ανοίξεις, θα χρειαστεί να αναπληρώσεις τον χαμένο χρόνο. Με έξυπνες ιδέες και σωστό marketing, θα τα καταφέρεις με τον καλύτερο τρόπο.
 • Αν δεν έχεις οικονομικό πρόβλημα και μπορείς να υλοποιήσεις μερικά καινούρια πράγματα, μη διστάσεις να το κάνεις. Ένα φρεσκάρισμα στο μπαρμπέρικο, ένα νέο έπιπλο ή ακόμα και καινούριες ποδιές για το προσωπικό σου, θα δώσουν έναν αέρα ανανέωσης στο μαγαζί και θα σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα.
 • Μίλα συχνά με τους συνεργάτες και το προσωπικό σου. Αν εσύ είσαι ο αρχηγός της ομάδας, είναι σίγουρο ότι θα περιμένουν να τους εμψυχώσεις και να τους πεις ιδέες που θα τους ενθαρρύνουν και θα τους κινητοποιήσουν.
 • Απομάκρυνε τοξικούς και καταστροφολόγους από κοντά σου γιατί δεν έχουν να σου προσφέρουν τίποτα. Διατήρησε την ψυχραιμία σου και παρέμεινε πιστός στις θετικές σου σκέψεις. Να θυμάσαι ότι δεν είναι πρώτη φορά που βρίσκεσαι σε δύσκολη κατάσταση.
Written by The B.Mag