10 BARBERS ΜΑΣ ΜΙΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ: ΠΑΥΛΟΣ ΚΕΝΤΡΩΤΑΣ

Ο Παύλος Κεντρωτάς, από το Paul’s Barber Shop, πιστεύει ότι μετά την καραντίνα θα είναι όλα διαφορετικά και στέλνει μήνυμα δύναμης και ψυχραιμίας.

Ημέρες διαφορετικές, ημέρες καραντίνας. Φοβάσαι;

Όχι δε φοβάμαι. Με τον καιρό αποκαλύπτεται ότι ακολουθώντας τις οδηγίες και μένοντας σπίτι, τα κρούσματα είναι χαμηλά.

Το μπαρμπέρικο σου παραμένει κλειστό, ήδη, για πολλές μέρες. Ποιο ήταν το πρώτο συναίσθημα που σου δημιουργήθηκε όταν ανακοινώθηκε αυτή η απόφαση;

Δεν είχα κάποιο περίεργο πρώτο συναίσθημα, όπως φόβο ή πανικό, ήταν κάτι που περίμενα.

 

Πώς σκέφτεσαι να διατηρήσεις ζωντανή την σχέση με τους πελάτες/ καλεσμένους σου;

Αυτό θα αποδειχτεί με τον καιρό. Δηλαδή, το πόσο πιστοί θα είναι οι καλεσμένοι μου. Πάντως υπάρχει επικοινωνία μέσα από τα σόσιαλ.

 

Σκέφτεσαι να εκμεταλλευτείς τον χρόνο της καραντίνας για να κάνεις κάποιες αλλαγές στο μπαρμπέρικο, να ενημερωθείς για κάποια πράγματα ή ακόμα και να εκπαιδευτείς σε κάτι άλλο;

Δυστυχώς με την απαγόρευση κυκλοφορίας που έχουμε, αλλαγές στο μπαρμπέρικο δεν μπορώ να κάνω, αν και θα ήθελα μερικές. Τώρα όσον αφορά στο να εκπαιδεύομαι παράλληλα σε κάτι άλλο, αυτό το έκανα πάντα οπότε δεν έχει αλλάξει κάτι πάνω σε αυτό το κομμάτι της ζωής μου εξαιτίας της καραντίνας.

 

Έμαθες για τα οικονομικά μέτρα που έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα από την κυβέρνηση. Πώς σου φαίνονται;

Έμαθα για τα οικονομικά μέτρα και έχουν γίνει οι διεργασίες με το λογιστή μου. Για εμένα είναι βοήθεια. Λίγη βέβαια γιατί θα είναι ένα τεράστιο, παγκόσμιο, οικονομικό πλήγμα. Πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ πότε θα υπάρξει επάνοδος από όλο αυτό.

 

Περνάει από το μυαλό σου η σκέψη ότι μετά την καραντίνα θα είναι όλα διαφορετικά;

Μετά θα είναι όλα διαφορετικά. Πιστεύω ότι πλέον το καταλαβαίνουμε όλοι μας αυτό. Πιστεύω, ότι ο κόσμος θα έρθει πιο κοντά και η οικονομία θα κάνει χρόνια να ανακάμψει.

 

Θεωρείς ότι απ’ όλο αυτό μπορεί να βγει κάτι καλό; Υπάρχει περίπτωση να επανέλθουν κάποιες αξίες και να βρεθούν κάποιες ισορροπίες που είχαν χαθεί στον χρόνο;

Σίγουρα θα βγει κάτι καλό. Θα έρθουμε πιο κοντά όλοι μας. Στερηθήκαμε την ελευθερία μας μέσα σε μία νύχτα και πιαστήκαμε λίγο αδιάβαστοι σε όλο αυτό. Οπότε ναι, πιστεύω ότι θα έρθουμε πιο κοντά και ελπίζω να μην ξεχαστούμε ποτέ.

 

Τι κάνεις για να περνάει η ώρα; Τι είναι αυτό που ποτέ δεν είχες χρόνο για να το κάνεις και τώρα επιτέλους μπορείς να του αφοσιωθείς;

Η αλήθεια είναι ότι την πρώτη εβδομάδα που κλείσαμε τα μαγαζιά μας και δεν υπήρχε απαγόρευση κυκλοφορίας, κοιμόμουν όλη μέρα σχεδόν. Το είχα τόσο ανάγκη με το μαγαζί, τα ταξίδια και τα σεμινάρια που είχα φτάσει σε σημείο χρόνιας υπερκόπωσης. Τώρα διανύοντας την δεύτερη εβδομάδα διαβάζω πολύ, γυμνάζομαι και εξακολουθώ να διατηρώ επαφή δουλεύοντας σε δυο κούκλες που έχω σπίτι. Επίσης κάνω online σεμινάρια φωτογραφίας τα, οποία ήθελα να κάνω καιρό τώρα.

 

Τι είναι το πρώτο πράγμα που θα ήθελες να κάνεις όταν επανέλθει η κανονικότητα;

Να πάω ένα τριήμερο στο αγαπημένο μου Ναύπλιο.

 

Στείλε το δικό σου μήνυμα στους συναδέρφους σου.

Αυτό που μπορώ να πω σε όλους μας είναι ψηλά το κεφάλι, ψυχική δύναμη και αισιοδοξία.

10 BARBERS ΜΑΣ ΜΙΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Written by The B.Mag