10 BARBERS ΜΑΣ ΜΙΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ: ΑΝΤΥΠΑ ΚΑΡΟΥΣΟΥ ΜΑΡΙΑ & ΚΑΡΟΥΣΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Το αγαπημένο ζευγάρι της κομμωτικής, Αντύπα Καρούσου Μαρία και Καρούσος Στέλιος απαντάει στις ερωτήσεις μας σαν ένας άνθρωπος και αυτό ίσως να είναι το πιο τρυφερό μήνυμα καραντίνας από τους συνεργάτες μας.

Ημέρες διαφορετικές, ημέρες καραντίνας. Φοβάσαι;

Πρέπει να κάνεις τον φόβο φίλο σου κάποιες φορές. Έχει πολλά να σου μάθει…

Το μπαρμπέρικο σου παραμένει κλειστό, ήδη, για πολλές μέρες. Ποιο ήταν το πρώτο συναίσθημα που σου δημιουργήθηκε όταν ανακοινώθηκε αυτή η απόφαση;

Έγινε τόσο γρήγορα που το άγχος με έπνιξε για δευτερόλεπτα, αλλά μετά ήρθε η ανακούφιση, γιατί διαφορετικά θα ήμουν εκτεθειμένος σε κάτι άγνωστο και μαζί με εμένα και οι αγαπημένοι μου άνθρωποι. Οφείλω να τους προφυλάξω, όπως και κάθε άλλος. Δεν το χώρας ο νους το πόσο γρήγορα εξαπλώνεται αυτός ο ιός.

Πώς σκέφτεσαι να διατηρήσεις ζωντανή την σχέση με τους πελάτες/ καλεσμένους σου;

Ζούμε στην εποχή των social και όλα γίνονται πιο εύκολα, αλλά το πιο σημαντικό για εμάς είναι ότι έχουμε ξεχωριστή σχέση με τον κόσμο μας, διατηρώντας συνεχή επικοινωνία. Σίγουρα ερχόμαστε σε δύσκολη θέση όταν πρέπει να αρνηθούμε τις υπηρεσίες μας εκτός μαγαζιού, αλλά στο τέλος όλοι καταλαβαίνουν ότι είναι για το κοινό καλό.

Σκέφτεσαι να εκμεταλλευτείς τον χρόνο της καραντίνας για να κάνεις κάποιες αλλαγές στο μπαρμπέρικο, να ενημερωθείς για κάποια πράγματα ή ακόμα και να εκπαιδευτείς σε κάτι άλλο;

Όλα αυτά τα έχουμε στην καθημερινότητα μας, είμαστε ανήσυχα πνεύματα. Αυτές τις στιγμές θέλω απλά να μαζέψω τις σκέψεις μου και να βοηθήσω το κοινό καλό.

 

Έμαθες για τα οικονομικά μέτρα που έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα από την κυβέρνηση. Πώς σου φαίνονται;

Ευχόμαστε απλά να είναι πιο ενθαρρυντικά τις επόμενες μέρες για το καλό όλων. Η αλήθεια είναι ότι τα οικονομικά μέτρα που αφορούν στον κλάδο μας δεν είναι επαρκή, δημιουργώντας μεγάλο πρόβλημα. Αν δεν ανακάμψουμε εμείς γρήγορα τότε θα έχουν πολλοί άνθρωποι οικονομικό πρόβλημα και για άλλη μία φορά θα χαλάσουν οι αλυσίδες της οικονομίας.

Περνάει από το μυαλό σου η σκέψη ότι μετά την καραντίνα θα είναι όλα διαφορετικά;

Δεν θέλουμε να μας καταβάλει η ανασφάλεια. Ευχόμαστε να είναι όλα διαφορετικά, να είμαστε όλοι διαφορετικοί. Να κάνουμε λοιπόν όλοι την αυτοκριτική μας για να έχουμε έναν καλύτερο πλανήτη και να ζούμε ΥΓΙΕΙΣ.

Θεωρείς ότι απ’ όλο αυτό μπορεί να βγει κάτι καλό; Υπάρχει περίπτωση να επανέλθουν κάποιες αξίες και να βρεθούν κάποιες ισορροπίες που είχαν χαθεί στον χρόνο;

Όλοι χρειαζόμαστε μια δεύτερη ευκαιρία αρκεί να την εκμεταλλευτούμε όταν εμφανιστεί. Να η ευκαιρία μας λοιπόν να αφήσουμε κάποιες αξίες και μια σωστή κληρονομιά για τα παιδιά μας.

Τι κάνεις για να περνάει η ώρα; Τι είναι αυτό που ποτέ δεν είχες χρόνο για να το κάνεις και τώρα επιτέλους μπορείς να του αφοσιωθείς;

Πάντα βρίσκεις χρόνο αν το θελήσεις, αλλά σίγουρα ο παραπάνω χρόνος με τα παιδιά μας είναι πολύτιμος. Κάνουμε γυμναστική, χορεύουμε, τραγουδάμε, μαγειρεύουμε ή απλά καθόμαστε αγκαλιά.

Τι είναι το πρώτο πράγμα που θα ήθελες να κάνεις όταν επανέλθει η κανονικότητα;

Σίγουρα να μην χάσουμε ό,τι κερδίσαμε αυτές τις μέρες (όμορφες στιγμές και αναμνήσεις με τα παιδιά μας) και να μπούμε γρήγορα σε μια κανονικότητα.

Στείλε το δικό σου μήνυμα στους συναδέρφους σου.

Η υπομονή είναι αρετή. Πολλοί από εμάς ανήκουμε στις γενιές που έχουμε ζήσει πολλά. Έχουμε μάθει να βγαίνουμε νικητές από κάθε μάχη, ας μην αφήσουμε να μας πάει στον πάτο λοιπόν. Υγεία και καλή τύχη σε όλους μας.

10 BARBERS ΜΑΣ ΜΙΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Written by The B.Mag