Νέα Μέτρα Στήριξης για Επιχειρήσεις και Εργαζόμενους ανακοινώνονται Άμεσα

Το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 19/3 θα ανακοινωθούν από την κυβέρνηση μέτρα οικονομικής στήριξης για της επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους σε αυτές, που έχουν κλείσει λόγω των μέτρων για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Η κυβέρνηση επεξεργάζεται τις αποφάσεις του Eurogroup που διεξήχθη τη Δευτέρα 16/3 και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εξαγγείλει μέτρα οικονομικής στήριξης για επιχειρήσεις και εργαζόμενους που έχουν αναστείλει τις εργασίες τους λόγω της πανδημίας κορονοϊού. Κάλεσε μάλιστα όλους τους παράγοντες της ελληνικής οικονομίας καθώς και τους πολίτες να επιδείξουν ατομική ευθύνη και συλλογική συνείδηση και αλληλεγγύη για να ξεπεραστεί με το μικρότερο ατομικό και συλλογικό κόστος η δύσκολη αυτή περίοδος.

Στο επίκεντρο των μέτρων που πρόκειται να ανακοινωθούν είναι η παροχή ρευστότητας στις επιχειρήσεις που έχουν κλείσει αναγκαστικά λόγω του ιού ή/και έχουν υποστεί απώλειες τζίρου, καθώς και ο προσδιορισμός σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας του έκτακτου επιδόματος για τους εργαζόμενους που απασχολούνταν σε επιχειρήσεις οι οποίες έβαλαν λουκέτο με εντολή του κράτους για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορονοϊού.  Αυτό σημαίνει ότι κομμωτήρια, μπαρμπέρικα, κέντρα αισθητικής κ.λπ., πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση για να διεκδικήσουν τα χρήματα που δικαιούνται.

Το τελικό κόστος των μέτρων που λαμβάνονται δεν μπορεί να εκτιμηθεί ακόμη καθώς η κατάσταση βρίσκεται σε εξέλιξη, το μόνο βέβαιο είναι ότι οι αριθμοί «φουσκώνουν» μέρα με τη μέρα καθώς εντείνονται τα περιοριστικά μέτρα.

Με πληροφορίες από το www.ethnos.gr

Written by The B.Mag