MAN WITH PET: Ο Jeremy τρέχει πια στον Λυκαβηττό

Ο Κωνσταντίνος Λυτρίβης, Επιχειρηματίας και MakeUp Artist, είχε πάντα όνειρο να αποκτήσει ένα σκυλάκι. Το ίδιο όνειρο είχε και ο γιος του. Ο μικρός, λευκός και τρυφερός Jeremy, έφτασε στο σπίτι τους και τα όνειρα έγιναν πραγματικότητα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Κωνσταντίνος Λυτρίβης άνοιξε το σπίτι του και την καρδιά του για τον μικρό Jeremy που γεννήθηκε στην Αμφιλοχία από μια μάνα, σκύλα γυριστρούλα. Από τότε, στο σπίτι τους, είναι όλα ακόμα πιο όμορφα. Είναι αλήθεια πως κάτι τέτοιες ιστορίες πολλαπλασιάζουν την αγάπη. Λατρεύουμε να τις ακούμε και να τις διαβάζουμε.

Κωνσταντίνε ποιος είσαι και τι κάνεις σε αυτή την πόλη;

Μένω στην Αθήνα 40 σχεδόν χρόνια με ένα μικρό διάλλειμα για τις σπουδές. Τελείωσα Τηλεπληροφορική και Διοίκηση, πέρασα από τις διαφημιστικές εταιρείες και εν τέλει αποφάσισα να ασχοληθώ με το ηλεκτρονικό εμπόριο, τις εισαγωγές καλλυντικών και τον χώρο της ομορφιάς.

 

Πρόσφατα μπήκε στη ζωή σου ένα κουτάβι. Ήταν δική σου επιθυμία ή του γιού σου;

Ήθελα από μικρός ένα σκυλάκι. Μεγαλώνοντας ο γιος μου, είδα ότι έχει κι αυτός αδυναμία στα ζώα οπότε μετά από συζήτηση με τη σύζυγό μου, το πήραμε απόφαση. Πλέον, η οικογένειά μας είναι τετραμελής και είμαστε πολύ χαρούμενοι.

 

Είχες στο παρελθόν κάποιο ζωάκι; Ήσουν από τα παιδιά που αγαπούσαν τα ζώα και παρακαλούσαν τους γονείς τους να φιλοξενήσουν κάποιο στο σπίτι τους;

Είχαμε πάντα πτηνά στο σπίτι. Επίσης είχα πολλά χρόνια hamsters.  Ήταν ένα όνειρο να αποκτήσω σκυλί!

 

Πως ήταν οι πρώτες μέρες της νέας συγκατοίκησης; Υπήρχε αναστάτωση;

Οι πρώτες μέρες ήταν πολύ τρυφερές, καθώς πήραμε τον Jeremy δυο μηνών. Tον πρώτο μήνα κοιμόμουν μαζί του στο σαλόνι που έχουμε το κρεβατάκι του και σαν να ήταν μωρό, ξυπνούσα κάθε 2-3 ώρες για να δω τι κάνει και πως συμπεριφέρεται. Είμαστε τυχεροί γιατί γιατί έμαθε γρήγορα να μην λερώνει και να μην κάνει ζημιές.

Υιοθέτησες ένα σκυλάκι που δεν είναι κάποιας συγκεκριμένης ράτσας. Το αναζητήσατε σε κάποιο καταφύγιο; Πώς έγινε η διαδικασία;

Η σκυλίτσα ενός συγγενή στην Αμφιλοχία έκανε κασκαρίτσα, έφυγε από τον κήπο κι έζησε μία νύχτα πάθους με ένα μποέμ κοκόνι της περιοχής. Την περίοδο που μάθαμε ότι κυοφορεί ήμασταν ήδη στην διαδικασία να ψάχνουμε. Ήθελα από την αρχή αρσενικό κι o Jeremy ήταν το μόνο αρσενικό. Ήταν καρμικό!

 

Έχεις αλλάζει η ζωή σου με τον σκύλο; Έχεις προσαρμόσει το πρόγραμμά σου στις ανάγκες του;

Όπως ανέφερα παραπάνω, είμαστε τυχεροί γιατί μαθαίνει πολύ γρήγορα. Έχουμε ήδη κάνει δυο ταξίδια εκτός Αθήνας, πηγαίνουμε μαζί στις δραστηριότητες του γιου μου αλλά κάθεται και μόνος του σπίτι. Σαφώς, πλέον, όταν προγραμματίζουμε κάτι σκεφτόμαστε και το νέο μέλος αλλά ευτυχώς στις μέρες μας υπάρχει pet friendly διάθεση από πολλούς οπότε οι τετράποδοι φίλοι μας μπορούν να ακολουθήσουν το πρόγραμμά μας.

 

Θεωρείς ότι τα παιδιά με ένα σκυλάκι μέσα στο σπίτι μαθαίνουν να είναι πιο υπεύθυνα, ίσως και να μοιράζονται κάποιες στιγμές;

Πέρα από τον αρχικό ενθουσιασμό που σίγουρα νιώθει ένα μικρό παιδί όταν βλέπει ένα κουτάβι, τα παιδιά εκφράζουν την αγάπη τους και την τρυφερότητα που έχουν μέσα τους. Επιπλέον, μπαίνουν κι αυτά στη διαδικασία να υπολογίζουν στην καθημερινότητά τους την ύπαρξη ενός ζώου και τις ανάγκες τους. Οπότε θα συμφωνήσω ότι γίνονται πιο υπεύθυνα!

 

Μένεις στο κέντρο. Ποια είναι αγαπημένη σας βόλτα; Δυσκολεύει αυτό τα πράγματα;

Είμαστε τυχεροί γιατί μένουμε κάτω από το λόφο του Λυκαβηττού. Έχει υπέροχα δρομάκια μέσα στο πράσινο σε όλη την περιφέρειά του οπότε τα Σαββατοκύριακα κάνουμε υπέροχες βόλτες εκεί.

Τι πιστεύεις ότι σου μαθαίνει ένα ζώο;

Αγάπη χωρίς όρια!

 

Τι θα συμβούλευες κάποιον που θέλει να αποκτήσει ένα σκυλάκι;

Να σκεφτεί καλά ότι όσα χρόνια ζήσει αυτό το ζωάκι θα υπάρχει μία είδους εξάρτηση, όπως με ένα μωρό, θα προκύψουν υποχρεώσεις. Δεν υιοθετούμε για να το παρατήσουμε μετά. Είναι όμως μία υπέροχη εμπειρία που θα βοηθήσει όλο τον κόσμο να αντιληφθεί διαφορετικά τα συναισθήματα!

Written by The B.Mag