TATTOO ARTIST: Ο Cuervo χτυπά και ξαναχτυπά

Ο Στέφανος Κόρακας, aka Cuervo, είναι ένας νέος tattoo artist, που ξέρει να κάνει μικρά και σίγουρα βήματα. Εξάλλου, τόσο στο graffiti, απ’ όπου ξεκίνησε όσο και στην δερματοστιξία, οφείλεις να υπηρετείς την τέχνη σου με αφοσίωση και ησυχία.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Απολαμβάνουμε, πάντα, τις συζητήσεις με νέους καλλιτέχνες που έχουν κατασταλαγμένη άποψη. Η ορμή τους απογειώνει και την δική μας ορμή και η αγάπη τους γι’ αυτό που κάνουν, μας υπενθυμίζει πως όταν αγαπάς αυτό που κάνεις, περνάς μια πιο όμορφη ζωή.

Στέφανε, ποιός είσαι και τί κάνεις σ αυτή την πόλη;

Είμαι ο “Cuervo”, είμαι 24 χρόνων και είμαι tattoo artist.

 

Πώς ξεκίνησε η ασχολία σου με το τατού;

Από μικρός, και πάλι καλά, η μητέρα μου, μού μάθαινε πως να ζωγραφίζω και το διασκέδαζα ακόμα και τότε. Μετά στην εφηβεία μου πέρασα από μια φάση που ασχολήθηκα με το graffiti. Όλοι μου οι κοντινοί άνθρωποι με παρότρυναν να ασχοληθώ με το κομμάτι του tattoo. Κάποια στιγμή, λοιπόν, είδα τις προοπτικές και την όλη διαδικασία που ακολουθείς σαν tattoo artist κι έτσι πήρα την τελική μου απόφαση.

 

Στην εποχή μας το τατου είναι πολύ διαδεδομένο. Έχεις μείνει πιστός σε κάποιο συγκεκριμένο είδος ή πειραματίζεσαι με νέες τεχνικές και σχέδια;

Ναι συμφωνώ, εγώ προσπαθώ σαν άνθρωπος να έχω εξέλιξη, αργή η γρήγορη. Πάντα ψάχνω καινούργιους  τρόπους να κάνω κάτι καλύτερα ή και διαφορετικά. Παρ’ όλ’ αυτά, πάντα ήμουν, και θα είμαι περισσότερο από πιστός στο στυλ που κάνω, που είναι το custom lettering.

 

Φαντάζομαι ότι κάνεις αρχικά κάποια σχέδια και μετά προχωράς στην υλοποίησή τους. Τι σε εμπνέει;

Ναι σωστά, με εμπνέει το lifestyle μου και ο κόσμος σε γενικότερη βάση. Η μουσική που ακούω παίζει μεγάλο ρόλο αλλά ίσως το πιο σημαντικό για εμένα είναι η, κυρίως Μεξικάνικη, η Los Angeles κουλτούρα, που είναι πίσω από το στυλ που ασχολούμαι.

 

Πιστεύεις ότι κάποια στιγμή θα ξεπεραστεί η μόδα αυτή ή τα τατού ήρθαν για να μείνουν;

Όπως είπες, θεωρώ πως το tattoo είναι μόδα αυτή την στιγμή. Επίσης, θεωρώ πως στο τέλος θα μείνουν αυτοί που είναι πιστοί στο tattoo και στην ιδεολογία, όταν φύγει από την μόδα.

Έχεις αρνηθεί να κάνεις κάποιο σχέδιο; Γενικά, ακολουθεί ο κόσμος τις συμβουλές σου, έχεις περιθώρια να κάνεις αυτό που σε εκφράζει περισσότερο;

Αρνούμαι να κάνω tattoo τα οποία στοχεύουν αρνητικά κάποια κοινωνική ομάδα για παράδειγμα. Τις περισσότερες φορές ο κόσμος ακολουθεί τις συμβουλές μου. Άλλωστε γι’ αυτό πάει κάποιος σε έναν tattoo artist ή και σε οποιοδήποτε άλλον επαγγελματία. Οι περισσότεροι θα έλεγα ότι από την στιγμή που με έχουν επιλέξει να κάνω κάτι μόνιμο πάνω τους, με αφήνουν να κάνω αυτό που με εμπνέει περισσότερο. Αυτό για μένα είναι εμπιστοσύνη και το εκτιμώ ιδιαίτερα.

Τα δικά σου τατού που τα χτυπάς; έχεις ξεχωρίσει κάποιον Έλληνα καλλιτέχνη;

Οι tattoo artist που εκτιμάω είναι αρκετοί και δυστυχώς δεν μπορώ να τους αναφέρω όλους εδώ αλλά σίγουρα ξέρουν για ποιους μιλάω. Πάντα θα ξεχωρίζω τους ανθρώπους που μου μαθαίνανε, τον Διονύση Ασημάκη και τον Ηλία Καλλιώρα. Τώρα όσο αφορά στα tattoo μου, έχω πάνω μου tattoo από κάποιον φίλο μου που βρέθηκα στο δωμάτιο του, μέχρι και tattoo από τον αγαπημένο μου tattoo artist στο convention του Λονδίνου. Επομένως, δεν έχω tattoo πάνω μου από κάποιον συγκεκριμένο καλλιτέχνη μόνο.

 

Επισκέπτεσαι μπαρμπέρικα; Σου αρέσει αυτή η νέα τάση που αφορά κατά αποκλειστικότητα τον άντρα;

Πλέον έχει γίνει ρουτίνα μου δυο φορές τον μήνα να επισκέπτομαι το μπαρμπέρικο που προτιμάω, μου αρέσει αρκετά αυτή η τάση γιατί, στην τελική, είναι το μόνο πράγμα που κάνουμε οι άντρες ως «καλλωπισμό» μας.

 

Πως σου φαίνεται η ιδέα ενός tattoo artist μέσα στον χώρο ενός μπαρμπέρικου;

Δεν μου φαίνεται κάτι που δεν είναι εφικτό αν και εφόσον τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής που πρέπει να υπάρχουν σε ένα μαγαζί tattoo.

 

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σου;

Η αλήθεια είναι ότι δεν θέλω να μιλήσω για τα πράγματα που σκέφτομαι μελλοντικά γιατί τίποτα δεν είναι σίγουρο μέχρι να γίνει. Θα πω μόνο πως έχω πολύ όρεξη και ενέργεια που θέλω να βάλω στην δουλειά μου, ώστε να εξελίξω αυτό που αγαπώ.

 

INFO

Instagram @cuervo.letters

Written by The B.Mag