Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το ανδρικό πεντικιούρ

Όσα αποσμητικά ποδιών κι αν δοκιμάσεις, η κακοσμία των ποδιών απομακρύνεται με έναν και μόνο τρόπο. Ήρθε η ώρα να ασπαστείς την ευεργετική, χαλαρωτική τέχνη του ανδρικού πεντικιούρ.

ΑΠΟ ΤΗΝ TRACY ΣΜΥΡΝΑΙΟΥ

 

Καλό το styling των μαλλιών, η περιποίηση του προσώπου και του σώματος καθώς και των χεριών σου. Τι γίνεται όμως, με τα πόδια σου; Με δεδομένο ότι η πλειοψηφία των ανδρών φοράει κλειστά παπούτσια όλο τον χρόνο και ότι η κακοσμία των ποδιών είναι μια από τις πιο ανυπόφορες που κυκλοφορούν εκεί έξω, ξαφνικά έρχεται στο μυαλό σου η φράση «ανδρικό πεντικιούρ». Άστη να τριγυρίσει λίγο στο μυαλό σου, καθώς δεν εγγυάται μόνο καλύτερη εμφάνιση στα πόδια αλλά πάνω από όλα υγεία.

Σίγουρα έχεις βιώσει την κακοσμία των ποδιών, την έχουμε βιώσει όλοι. Όσα αποσμητικά κι αν βάλεις, αν δεν αναλάβεις να διαχειριστείς το θέμα όπως πρέπει, η κακοσμία θα παραμείνει. Το θέμα είναι βαθύτερο και έχει να κάνει με την υγεία των ποδιών. Κλειστά παπούτσια σχεδόν όλο τον χρόνο, παρανυχίδες, ιδρώτας και άλλοι παράγοντες συμβάλλουν στην δημιουργία ενός δυσάρεστου περιβάλλοντος στην περιοχή του ποδιού. Η λύση είναι μια και λέγεται πεντικιούρ. Θα χαρείς να μάθεις ότι το πεντικιούρ αποτελεί την ιδανική περιποίηση, ανεξαρτήτως εποχής, διότι χαρίζει υγεία και καλύτερη εμφάνιση στα πόδια. Επιπλέον, μπορεί να γίνει ιδιαίτερα χαλαρωτικό και είναι βέβαιο ότι οι συνεδρίες πεντικιούρ θα εξαφανίσουν και τους κάλους των ποδιών σου.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που καθάρισες καλά την περιοχή κάτω από τα νύχια σου; Πότε απαλλάχτηκες από σκληρές φτέρνες στην περιοχή της πατούσας; Τα άκρα σου αξίζουν έναν βαθύ καθαρισμό και μια συνέπεια στο φροντίδα τους, όπως ακριβώς και το υπόλοιπο σώμα σου!

 

Τι γίνεται κατά την διάρκεια του πεντικιούρ

Τα νύχια κόβονται και διαμορφώνονται σωστά, ενώ το νεκρό δέρμα στο κάτω μέρος των ποδιών καθαρίζεται μέχρι να φτάσει σε ένα επίπεδο απαλότητας το οποίο πιθανότατα δεν γνώριζες ότι υπήρχε! Κάθε σκλήρυνση που κρύβεται ανάμεσα στα νύχια και το δέρμα αφαιρείται ανώδυνα. Επιπλέον, το μασάζ χαλαρώνει όλο σου το σώμα, ενώ και το δέρμα ενυδατώνεται σε μεγάλο βαθμό.

 

Τα οφέλη του πεντικιούρ

  1. Υγιή νύχια, κομμένα σωστά

Το καλύτερο μέρος του πεντικιούρ είναι η προσοχή που λαμβάνουν τα νύχια. Σκέψου, απλώς, πόσο δύσκολο είναι να κόψεις τα νύχια σου με ασφάλεια, χωρίς αυτά να εισχωρήσουν μέσα στο δέρμα. Η τεχνίτρια νυχιών θα απομακρύνει επίσης όλη την νεκρή επιδερμίδα και θα αφαιρέσει τυχόν παρανυχίδες. Κατά τη διάρκεια του επόμενου μήνα, τα νύχια σου θα μεγαλώσουν ωραία και ομοιόμορφα.

 

  1. Απαλό δέρμα

Το καλύτερο με το πεντικιούρ είναι πως απομακρύνει όλο το ξηρό δέρμα από τα πόδια σου. Οι κάλοι περιποιούνται σωστά και επιπλέον θα λάβεις ένα κρεμικό peeling από βότανα. Δεν θα υπάρχει κανένα τραχύ σημείο στα πόδια σου.

 

  1. Όχι άλλη κακοσμία

Μετά από την αφαίρεση όλων των νεκρών κυττάρων, το δέρμα είναι πολύ μαλακό με μειωμένη πιθανότητα κακοσμίας, καθώς και βακτηριακής και μυκητιακής συσσώρευσης.

 

  1. Αυξημένη κυκλοφορία

Το άλλο μεγάλο πλεονέκτημα του πεντικιούρ είναι το μασάζ και το ζεστό νερό. Ο συνδυασμός τους βελτιώνει την κυκλοφορία στα πόδια σου και διεγείρει τις αισθήσεις.

 

Written by The B.Mag