HAPPY, NEW, HEALTHY HAIR

Για τον νέο χρόνο ευχόμαστε σε εσάς αλλά και στα μαλλιά σας, πάνω από όλα υγεία. Και επειδή η υγεία είναι ανεκτίμητος πλούτος, φτιάξαμε έναν οδηγό με συμβουλές περιποίησης των μαλλιών για να τον μοιραστείτε με τους πελάτες σας.

Η υγεία των μαλλιών ήταν και συνεχίζει να είναι ένα βασικό ζητούμενο. Χωρίς υγιή μαλλιά, δεν νοείται ένα όμορφο χτένισμα. Η σωστή φροντίδα ξεκινάει από το τριχωτό της κεφαλής και πιο συγκεκριμένα από το πόσο λιπαρό ή ξηρό είναι το κεφάλι των πελατών σου. Αν θες πραγματικά να εκπαιδεύσεις τους πελάτες σου και να τους μάθεις να φροντίζουν για την υγεία των μαλλιών τους, τότε διάβασε παρακάτω και ξεκίνα να τους προτείνεις τις λύσεις που τόσο πολύ έχουν ανάγκη.

 

ΤΟ ΤΡΙΧΩΤΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ

Λιπαρότητα

Η λιπαρότητα εντοπίζεται εύκολα στα μαλλιά και αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για πολλούς άντρες. Συμβούλεψε τους πελάτες σου να αποφεύγουν προϊόντα με τις επιγραφές «ενυδάτωση» (hydrating, moisturizing) και πρότεινε τους επαγγελματικά προϊόντα που είναι σχεδιασμένα για να προσφέρουν ενδυνάμωση και ισορροπία στα μαλλιά. Ακόμη μια συμβουλή που μπορείς να τους δώσεις είναι να μην λούζονται με πολλή δύναμη! Πολλοί άντρες θεωρούν ότι με το έντονο τρίψιμο έχουν βαθύ καθαρισμό. Η πραγματικότητα είναι ότι με αυτόν τον τρόπο διαταράσσεται ακόμα περισσότερο το τριχωτό και καταλήγει να παράγει περισσότερο σμήγμα. Στόχος είναι να αποκατασταθεί η ισορροπία στο τριχωτό. Με ένα σωστό σαμπουάν και ήπιο τρίψιμο το πρόβλημα θα λυθεί.

Ξηρότητα

Η ξηρότητα εμφανίζεται με τη μορφή νιφάδων. Πρότεινε στους πελάτες σου ενυδατικά σαμπουάν και conditioners τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα για να επαναφέρουν ισορροπία στο ξηρό τριχωτό. Ωστόσο, εάν κάποιος πελάτες αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ξηρότητας, τότε πρέπει να επισκεφθεί δερματολόγο.

 

Φυσιολογικό τριχωτό

Για όλους τους υπόλοιπους πελάτες σου χωρίς κάποιο πρόβλημα λιπαρότητας ή ξηρότητας, μπορείς να προτείνεις προϊόντα sulphate free.

 

ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ & ΣΩΣΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙΕΙ

Οι περισσότεροι απολαμβάνουμε τα καυτά μπάνια, ωστόσο αν θέλουμε πιο υγιή μαλλιά τότε το καυτό νερό πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο στο σώμα και όχι στο κεφάλι. Το καυτό νερό έχει την ιδιότητα να αφαιρεί όλα το σμήγμα του κεφαλιού και έτσι τα μαλλιά καταλήγουν να είναι ξηρά και φριζαρισμένα. Από την άλλη, το κρύο νερό κατά κάποιον τρόπο «παγώνει» το τριχωτό και έτσι μειώνεται η κυκλοφορία του αίματος, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε τριχόπτωση. Επομένως η καλύτερη επιλογή είναι το χλιαρό νερό.

 

ΤΑ SULFATE-FREE ΣΑΜΠΟΥΑΝ

Τα περισσότερα σαμπουάν του σούπερ-μάρκετ περιέχουν το χημικό lauryl sulfate και η δουλειά του είναι να παράγει περισσότερο αφρό. Έτσι, όταν λουζόμαστε με αυτό, νομίζουμε ότι ο πλούσιος αφρός που παράγεται κάνει καλή δουλειά και καθαρίζει σε βάθος. Είναι όλα ένα ψέμα! Κάμερα σε εμάς.

Τα sulphate-free σαμπουάν έχουν γίνει γνωστά για τον λόγο ότι δεν περιέχουν αυτό το χημικό, για αυτό είναι πιο απαλά με την τρίχα και την καθαρίζουν σε βάθος, δίχως να αφαιρούν τα ευεργετικά έλαια του τριχωτού. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ενημερώσεις τους πελάτες σου για τα επιβλαβή χημικά και να τους προτείνεις επαγγελματικά, sulphate-free προϊόντα τα οποία θα καθαρίζουν σε βάθος και ταυτόχρονα θα περιποιούνται τα μαλλιά τους.

 

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΛΟΥΣΙΜΟ

Πολλοί άντρες έχουν την συνήθεια να λούζονται καθημερινά, κάτι που δεν είναι και πολύ ωφέλιμο για τα μαλλιά. Ακόμη και το καθημερινό λούσιμο με sulphate-free σαμπουάν μπορεί να προκαλέσει κακό. Το καθημερινό λούσιμο μπορεί να οδηγήσει σε ξηρότητα διότι πολύ απλά το τριχωτό δεν προλαβαίνει να παράγει το ευεργετικό σμήγμα που χρειάζονται τα μαλλιά. Πρότεινε στους πελάτες σου να λούζονται 3 φορές την εβδομάδα και συνόδεψε την πρόταση σου με αντίστοιχα προϊόντα styling τα οποία είναι υδατοδιαλυτά.

 

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ CONDITIONER

Το conditioner είναι άκρως ευεργετικό και πρέπει να χρησιμοποιείται σε κάθε λούσιμο. Η δουλειά του είναι να ενυδατώνει, να προστατεύει και παράλληλα να κάνει τα μαλλιά πιο απαλά και διαχειρίσιμα στο styling. Πρότεινε το οπωσδήποτε στους άντρες με μεσαία, μακριά, σγουρά ή και με τάση να φριζάρουν, μαλλιά. Θα δεις ότι μετά θα σε ευχαριστούν.

ΤΟ ΗΠΙΟ ΣΤΕΓΝΩΜΑ

Οι περισσότεροι άντρες στεγνώνουν τα μαλλιά τους με βιαστικές κινήσεις της πετσέτας, μια συνήθεια όχι και τόσο ωφέλιμη για την τρίχα. Οι βιαστικές, «άγριες» κινήσεις οδηγούν σε σπάσιμο, ενώ η τριβή με την πετσέτα διαταράσσει τους θύλακες της τρίχας. Το στέγνωμα με ήπιες και μαλακές κινήσεις είναι η σωστή τακτική που αξίζει να γίνει συνήθεια των πελατών σου.

 

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΥΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

Πρότεινε στους πελάτες να μειώνουν την θερμότητα από το πιστολάκι, καθώς αυτή προκαλεί ξηρότητα και σπάσιμο της τρίχας. Αν θέλουν οι άντρες να προσδώσουν όγκο στο χτένισμα τους, δείξε τους τον τρόπο να χρησιμοποιούν την μεσαία σκάλα θερμότητας και δείξε τους και τις κατάλληλες τεχνικές για να επιτυγχάνουν το χτένισμα στο σπίτι. Η πιο υγιής μέθοδος στεγνώματος των μαλλιών είναι το φυσικό στέγνωμα.

 

STYLING ΜΕ ΟΡΙΟ

Οι μεγάλες ποσότητες προϊόντων επιβαρύνουν πολύ την τρίχα. Πολλή λακ, μεγάλη ποσότητα κεριού, πομάδες που δεν ξεβγάζονται, μπορούν να προκαλέσουν λιπαρότητα στο τριχωτό, ακόμα και τριχόπτωση, ειδικά αν αυτά είναι λεπτά. Μάθε στους πελάτες σου τους κανόνες του ρεβιθιού, δηλαδή την μικρή ποσότητα προϊόντος και τον τρόπο να την εκμεταλλεύονται σωστά.

 

Ο ΠΙΟ ΒΑΣΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ

Τα μαλλιά γενικώς είναι πολύ ευαίσθητα, ιδιαίτερα όταν είναι βρεγμένα. Ο χρυσός και πιο βασικός κανόνας είναι ότι δεν πρέπει ποτέ να χτενίζονται όταν είναι βρεγμένα, καθώς με το χτένισμα πέφτουν πολύ πιο εύκολα από το κεφάλι. Μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζει και το εργαλείο: oι χτένες είναι για το styling, ενώ οι βούρτσες χρησιμοποιούνται στο χτένισμα των μαλλιών. Ο καλύτερος τρόπος χτενίσματος των μαλλιών όταν αυτά είναι βρεγμένα είναι τα χέρια ή μια χτένα με μεγάλα, αραιά δόντια.

 

ΤΟ ΣΥΧΝΟ ΚΟΥΡΕΜΑ

Το συχνό κούρεμα είναι ζωτικής σημασίας για τον άντρα που θέλει υγιή μαλλιά. Οι περισσότεροι μπαρμπέρηδες συμβουλεύουν τους πελάτες τους να κουρεύονται κάθε 4 με 6 εβδομάδες, δηλαδή περίπου κάθε 1,5 μήνα. Το συχνό κούρεμα φρεσκάρει τις άκρες και σε συνδυασμό με μια προσεγμένη ρουτίνα περιποίησης χαρίζει υγεία και όμορφη εμφάνιση στα μαλλιά.

 

ΑΓΧΟΣ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

Τα υγιή μαλλιά σχετίζονται άρρηκτα με τον τρόπο που ζούμε. Η διατροφή μας επηρεάζει από την κορυφή έως και τα νύχια ενώ το ίδιο ισχύει και για την ψυχολογία. Είναι γνωστό ότι το άγχος προκαλεί πολλά ψυχοσωματικά προβλήματα και ένα από αυτά είναι η τριχόπτωση. Σίγουρα, το να σου λέει κάποιος «σταμάτα να αγχώνεσαι» δεν είναι απλό. Το άγχος δεν είναι κουμπί το οποίο μπορείς απλώς να το κλείσεις. Ωστόσο, υπάρχουν μέθοδοι και τρόποι αντιμετώπισης του άγχους οι οποίοι δεν εξασφαλίζουν μόνο την καλύτερη εμφάνιση στα μαλλιά μας, αλλά και το ευ ζην. Η διατροφή παίζει και εκείνη εξαιρετικά σημαντικό ρόλο. Η έκφραση «είμαστε ό,τι τρώμε» είναι αληθινή. Το σώμα μας είναι μια μηχανή και όσο καταναλώνουμε τρόφιμα από όλες τις ομάδες, τόσο αυτή συνεχίζει να δουλεύει χωρίς ελαττώματα. Ο ύπνος είναι ευεργετικός, ενώ το ίδιο ισχύει και για την άσκηση. Το μυστικό για όμορφα και πάνω από όλα υγιή μαλλιά δεν βρίσκεται μόνο στην ρουτίνα περιποίησης, αλλά θα μπορούσαμε να πούμε ότι ξεκινάει από τον τρόπο ζωής μας. Όσο φροντίζεις το σώμα σου, θα σε φροντίζει και αυτό.

 

SEB MAN THE BOSS

Σαμπουάν για αύξηση της πυκνότητας και αναζωογόνηση για κάθε τύπο μαλλιών. Ιδανικό για άντρες με λεπτή τρίχα, κάνει τα μαλλιά αισθητά πιο πλούσια και με περισσότερο όγκο.

 

TED’S GROOMING ROOM HAIR MUD

Για έντονο κράτημα και ματ φινίρισμα, με σύνθεση που περιέχει ελαιόλαδο και ενισχύει την υγεία της τρίχας.

 

 

Written by The B.Mag