BARBERSHOP ANATOMY: The bright soul of dandies

Βρίσκεται σε ένα μικρό, στενό και αδιέξοδο δρομάκι, κεντρικά στο Χαλάνδρι, ξεχωρίζοντας από ό,τι άλλο βρίσκεται δίπλα του. Απλό και ευχάριστο στο μάτι, το Blind Dandies, σε κάνει να καταλαβαίνεις από την πρώτη στιγμή ότι η επιτυχία του οφείλεται στους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω του.

Από την Δώρα Μάστορα, επιμέλεια Δημήτρης Δημόπουλος

Λόγω δουλειάς, παρατηρώ όλα τα μπαρμπέρικα που πέφτουν στον δρόμο μου. Σπάνια βλέπω κάποιο σαν το Blind Dandies. Τι εννοώ. Τα περισσότερα μπαρμπέρικα που συναντώ έχουν μια έφεση προς την υπερβολή. Όχι πως είναι άσχημα. Αλλά στην προσπάθεια τους να αποδώσουν καλύτερα τον χαρακτήρα τους, πολλές φορές, παραφορτώνονται. Μπαίνεις μέσα και ζαλίζεσαι από την πληροφορία. Το Blind Dandies δεν είναι έτσι. Λευκό, καθαρό και με ελάχιστα διακοσμητικά στοιχεία, σε προκαλούσε να μπεις στην φάση του, να χαλαρώσεις, να απολαύσεις αποκλειστικά αυτό για το οποίο ήρθες. Και για μένα, αυτό είναι μια επιτυχία. Ή για να είμαι πιο ακριβής, η διαφορετικότητα όταν είναι αυθόρμητη και άνετη είναι πάντα πετυχημένη.

Τι ανακαλύψαμε:

  • Μπορεί το δρομάκι να είναι στενό, μικρό και αδιέξοδο αλλά δεν είναι άγνωστο. Στο σημείο που βρίσκεται σήμερα το Blind Dandies, βρισκόταν το bar Speakeasy. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί ο ιδιοκτήτης του, Πάνος Σαγιάς, να επέλεξε ένα σημείο μη ορατό από τον δρόμο αλλά γνώριζε πως το ήξεραν πολλοί. Και αυτό μέτρησε.
  • Οι επιγραφές με neon κάνουν ωραίο εφέ όταν φοντάρουν σε λευκό και μπορούν να αναπνέουν εύκολα, χωρίς άλλα στοιχεία γύρω τους. Επίσης, είναι καλαίσθητες μέσα στην απλότητά τους. Διακοσμούν χωρίς να φωνάζουν.
  • Άνετα το κάνεις στέκι, περνώντας για ένα ξύρισμα ή κούρεμα, συνδυάζοντάς το με τον καφέ ή το ποτό σου, αφού βρίσκεται στην καρδιά του Χαλανδρίου. Ούτως ή άλλως θα δεις παρέες που το έχουν κάνει meeting point.
  • Διάφορα επιλεγμένα προϊόντα είναι σε διάθεση προς πώληση. Τα ελληνικά λάδια περιποίησης γενειάδας Barbatus, ρούχα, καπέλα και σκούφοι από την We Ride Local αλλά και κάποια έξυπνα αντικείμενα που φτιάχνουν οι Laser Crafters αποκλειστικά για τους Blind Dandies.
  • Η πράσινη διακόσμηση είναι όμορφη και βολική. Εννοώ, πάντα, τα φυτά εσωτερικού χώρου που βρίσκονται στο μαγαζί, ενισχύοντας την φρεσκάδα και την ζωντάνια του.
  • Η μουσική είναι ένα μεγάλο ατού του μαγαζιού. Και του κάθε μαγαζιού. Αλλά σε αυτό το μπαρμπέρικο, η μουσική εναρμονιζόταν τέλεια με τους ανθρώπους του.
  • Η Σώνα Χαριτάτου και ο Βαγγέλης Κωνσταντόπουλος που επίσης κουρεύουν στο μπαρμπέρικο αλλά και ο Μάριος Σαγιάς, που έχει αναλάβει το branding και το marketing της επιχείρησης, αποδεικνύουν πως η δύναμη βρίσκεται στην ομάδα και πως οι άνθρωποι που ταιριάζουν μεταξύ τους δημιουργούν πάντα κάτι όμορφο, που παρασύρει τους καλεσμένους.
  • Είναι πολύ σημαντικό να έχεις την αποδοχή των συναδέρφων σου. Για τον Πάνο Σαγιά έχω ακούσει πολύ καλά λόγια από πάρα πολλούς. Και τα καλά λόγια μετατρέπονται σε ενέργεια.
  • Στα άμεσα σχέδια των Blind Dandies είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου φούρνου, με την ίδια επωνυμία, που θα είναι ανοιχτό καθημερινά μέχρι τις 8:00 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα θα σερβίρει brunch. Πρόκειται να ανοίξει τον Μάρτιο και ανυπομονούμε να το δούμε. Η διάθεση της ομάδας, να αυξήσει την κοινότητα των Blind Dandies αλλά και να την υποστηρίζει με κάθε τρόπο, είναι ξεκάθαρη. Ίσως, γι’ αυτό, σκέφτομαι να ανοίξουν ένα ακόμα μπαρμπέρικο στο κέντρο της Αθήνας. Για να μπορούν όλοι να είναι ευχαριστημένοι.

 

Blind Danties
Αγ. Παρασκευής 31, Χαλάνδρι,
2111111737
Written by The B.Mag