1 ΣΤΟΥΣ 5 ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΘΑ «ΕΚΟΒΕ» ΤΟ ΣΕΞ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΓΕΝΕΙΑΔΑ…

…Και άλλα ενδιαφέροντα αποτελέσματα μιας έρευνας που αποδεικνύει ότι τα γένια ήρθαν για να μείνουν!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΡΕΖΟΠΟΥΛΟΥ

Πολλοί πιστεύουν ότι η αυτοπεποίθηση είναι το κλειδί για την επιτυχία και σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 2.000 Αμερικάνους, έχουν δίκιο. Η έρευνα διεξήχθη από ένα αμερικανικό brand με προϊόντα styling, την Honest Amish. To αποτέλεσμα της φανέρωσε ότι τα γένια αποδεικνύονται σημαντικά για τον μοντέρνο άντρα, αλλά αυτό αποτελεί μόνο την κορυφή από το παγόβουνο των αποτελεσμάτων που θα διαβάσεις παρακάτω.

Ένα από τα ερωτήματα της έρευνας προς τους άντρες ήταν αν θα σταματούσαν το σεξ για ένα χρόνο προκειμένου να αποκτήσουν την τέλεια γενειάδα. Το αποτέλεσμα αποκάλυψε ότι 1 στους 5 άντρες θα το έκανε! Με το 75% των συμμετεχόντων να δηλώνει ότι νιώθει περισσότερη αυτοπεποίθηση με τα γένια, το παραπάνω αποτέλεσμα δεν μας προκαλεί εντύπωση.

Ένα άλλο ερώτημα της έρευνας ήθελε τους άντρες να βαθμολογήσουν από το 1 έως το 10, πόσο χαρούμενοι νιώθουν με την γενειάδα του. Το τελικό αποτέλεσμα αποκάλυψε ότι ο μέσος άντρας κυμαίνεται στο 6 και αυτό συμβαίνει διότι είναι πολλοί εκείνοι που θέλουν να έχουν μια καλύτερη γενειάδα, όμως δεν μπορούν. Για παράδειγμα, περίπου οι μισοί συμμετέχοντες δήλωσαν ότι ενοχλούνται πολύ συχνά από τα κενά στο πρόσωπο τους, στα οποία δεν μεγαλώνουν γένια. Το φαινόμενο γνωστό και «patsy beard» είναι αρκετά διαδεδομένο. Από την άλλη, το 44% των αντρών δήλωσε ότι τους παίρνει πολύ καιρό να μεγαλώνουν την γενειάδα που θέλουν, το 42% παραπονιέται για τα κενά σημεία, ενώ το 31% για την αλλοίωση του χρώματος των τριχών σε διάφορα σημεία.

Εκτός, όμως, από την αποχή από το σεξ για ένα χρόνο, 4 στους 10 συμμετέχοντες δήλωσαν ότι θα περνούσαν μια νύχτα στην φυλακή ή ότι θα σταματούσαν τον καφέ για ένα χρόνο, εάν αυτά τους έδιναν τη δυνατότητα για μια ολοκληρωμένη γενειάδα. Επιπλέον, το 18% δήλωσε ότι θα ξύριζε ακόμα και το κεφάλι του!

Η έρευνα έδειξε και άλλα πράγματα: Το 73% των ανδρών θεωρεί ότι τα γένια τούς κάνουν πιο γοητευτικούς. Τελικά, η πεποίθηση επιβεβαιώθηκε καθώς στην έρευνα συμμετείχαν και γυναίκες οι οποίες στόχο είχαν να απαντήσουν την ίδια ακριβώς ερώτηση. Το 63% των γυναικών, συμφώνησε.

Ένα πράγμα είναι βέβαιο: οι γενειάδες συνεχίζουν να είναι στη μόδα. Και δεν θεωρούνται απλώς μια ακόμα μια τάση αλλά, σύμφωνα με την έρευνα, οι γενειάδες είναι περισσότερο αποδεκτές κοινωνικά σε σχέση με παλαιότερα χρόνια. Αν θυμάστε, κάποτε τα γένια ήταν χαρακτηριστικό σημάδι ότι οι άντρες δεν περιποιούνταν τον εαυτό τους.

Μπορεί οι άντρες να φροντίζουν περισσότερο τα γένια τους και να τα περιποιούνται, αλλά ακόμα δεν το κάνουν στο 100%. Με λίγα λόγια, η ρουτίνα της περιποίησης δεν έχει ενταχθεί πλήρως στις συνήθειες τους, καθώς 6 στις 10 γυναίκες συμφώνησαν ότι ναι μεν οι άντρες φροντίζουν τα γένια τους, αλλά δεν τα περιποιούνται τόσο όσο πρέπει. Πάνω σε αυτό τοποθετήθηκε και η εταρεία Honest Amish, η οποία δήλωσε: «Η σωστή περιποίηση της γενειάδας δεν είναι τίποτα άλλο από μια συνήθεια. Είναι σημαντικό οι άντρες να διατηρούν καθαρά τα γένια τους, όσο εξίσου σημαντικό είναι να λούζουν και τα μαλλιά τους. Μάλιστα, οι μισές περίπου γυναίκες της έρευνας δήλωσαν ότι θα έβγαιναν πιο εύκολα ραντεβού με έναν άντρα ο οποίος έχει μια κομψή εμφάνιση, παρά με έναν φρεσκοξυρισμένο!».

Ποιο είναι όμως, το πιο δημοφιλές στυλ γενειάδας; Στη πρώτη θέση για τις γυναίκες είναι τα κοντά, πυκνά γένια (32%), ενώ το ίδιο στυλ ανέδειξε και το 35% των ανδρών συμμετεχόντων. Στη δεύτερη θέση ακολουθεί μια γενειάδα με μεσαίο μήκος, ενώ στην τελευταία βρίσκονται τα γένια ημερών, αυτά δηλαδή που μεγαλώνουν μετά το ξύρισμα.

Ωστόσο, μια πλούσια γενειάδα δεν είναι αρκετή. Όταν οι άντρες ερωτήθηκαν για το ποια προσόντα τους θεωρούν πιο ελκυστικά, τα αποτελέσματα ανέδειξαν:

  • Το χιούμορ, σε ποσοστό 66%
  • Τη καλοσύνη, σε ποσοστό 65%
  • Και την ευφυΐα, σε ποσοστό 64%

Επομένως παίδες, το όλο πακέτο δεν περιλαμβάνει μόνο εμφάνιση, αλλά και τον σωστό χαρακτήρα. Να τριμάρετε συχνά τα γένια σας, να τα περιποιείστε και όλα τα υπόλοιπα θα βρουν τον δρόμο τους.

Η έρευνα διεξήχθη από την OnePoll.

Written by The B.Mag