GENTS AND THE CITY

Γνωριμία και συνέντευξη με την δυναμική επιχειρηματία Λίτσα Λιβανού, ιδιοκτήτρια του πολυτελούς Gents Barber Club στο Κερατσίνι. 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΟ ΜΠΟΜΠΟΛΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΥΛΑΚΟΣ

Εδώ και αρκετά χρόνια είστε η ιδιοκτήτρια του κομμωτηρίου B&L στο Κερατσίνι. Πως αποφασίσατε να ανοίξετε το Gents Barber Club, το οποίο μάλιστα βρίσκεται απέναντι από το B&L;

Οι ανάγκες της εποχής έχουν αλλάξει. Ολοένα και αυξάνεται η επιθυμία των ανδρών για έναν αποκλειστικά δικό τους χώρο, στον οποίο όχι μόνο θα περιποιούνται τα μαλλιά και το μούσι τους, αλλά θα συζητούν και για θέματα που τους αφορούν. Με αυτό κατά νου, αποφάσισα να διαχωρίσω τη γυναικεία από την ανδρική περιποίηση. Και κάπως έτσι γεννήθηκε το Gents Barber Club.

 

Λένε ότι η γυναικεία κομμωτική είναι μια τέχνη. Το ανδρικό grooming είναι και αυτό τέχνη;

Φυσικά ο χώρος της περιποίησης, ανδρών αλλά και γυναικών, απαιτεί συνδυασμό, γνώση, φαντασία και δημιουργία. Επομένως, ναι, το ανδρικό grooming αποτελεί μια μορφή τέχνης.

 

Πόσα χρόνια λειτουργίας μετράει το Gents Barber Club; Για ποιον λόγο πιστεύετε ότι οι άντρες απέκτησαν την ανάγκη για έναν δικό τους χώρο; 

Το Gents Barber Club έκλεισε τον Μάιο που μας πέρασε τέσσερα χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας. Η εμπειρία μας από τα χρόνια αυτά μας δίδαξε ότι οι άντρες έχουν ξεπεράσει τα ταμπού των προηγούμενων δεκαετιών και πλέον φροντίζουν τον εαυτό τους και ενδιαφέρονται πολύ για την εξωτερική τους εμφάνιση.

 

Ποια είναι η φιλοσοφία του Gents Barber Club; Πρόκειται για ένα club αυστηρά για άντρες;

Ναι, όπως και τα περισσότερα barber-κουρεία έτσι και το Gents Barber Club απευθύνεται αυστηρά και μόνο σε άντρες. Η φιλοσοφία μας πηγάζει από την πεποίθηση ότι ο σύγχρονος άντρας πρέπει να διαθέτει έναν δικό του ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στον οποίο θα απολαμβάνει όλες τις πολυτελείς υπηρεσίες καλλωπισμού που μπορούμε να του προσφέρουμε.

Ποιες είναι οι υπηρεσίες που απολαμβάνουν οι πελάτες του Gents Barber Club;

Οι υπηρεσίες που παρέχουμε είναι πολλές και όλες περιστρέφονται γύρω από την εξατομικευμένη περιποίηση. Μερικές από αυτές είναι: prive κούρεμα σε διαμορφωμένο χώρο αποκλειστικά για τις ανάγκες του πελάτη, παραδοσιακό ξύρισμα, μανικιούρ-πεντικιούρ, περιποίηση φρυδιών, αλλά και πολλές ακόμη…

 

Πείτε μου περισσότερα για τις prive υπηρεσίες που παρέχετε. Κάπου άκουσα ότι διοργανώνετε και bachelor parties…

Οι prive υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα το κούρεμα ή το ξύρισμα, δημιουργήθηκαν για τους άντρες που θέλουν να απολαύσουν την περιποίηση τους σε έναν πιο προσωπικό χώρο. Ακόμη μια υπηρεσία, την οποία προτιμούν ιδιαίτερα οι άνδρες-πελάτες μας, είναι τα bachelor parties. Πρόκειται για parties που διοργανώνονται στον prive χώρο του Gent’s, όπου εκεί ο γαμπρός και οι φίλοι του απολαμβάνουν στιγμές ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης, σε ένα φιλικό περιβάλλον, χωρίς ενοχλήσεις από το εξωτερικό περιβάλλον.

Μαθαίνουμε ότι προσφέρετε και κοκτέιλ; Πως θέλετε να κάνετε τους πελάτες σας να νιώθουν όταν σας επισκέπτονται;

Η φιλοξενία για εμάς, αποτελεί αρχή του επαγγέλματος μας! Μέσα στο Gents Barber Club έχουμε ένα μικρό μπαρ και μπορούμε να σερβίρουμε υψηλής ποιότητας ποτά και κοκτέιλ σε όσους το επιθυμούν.

 

Οι άντρες ψάχνονται περισσότερο με το στυλ τους τα τελευταία χρόνια. Τους καθοδηγείτε, τους παροτρύνετε να δοκιμάζουν νέα πράγματα;

Όπως οι πελάτες μας, πλέον, είναι συνεχώς ενημερωμένοι, έτσι και εμείς, δηλαδή η ομάδα του Gents, οφείλουμε πάντα να είμαστε έτοιμοι να προτείνουμε νέες τάσεις και διαφορετικό στυλ για το ξεχωριστό προφίλ του κάθε άντρα. Εξάλλου, η σημασία στη λεπτομέρεια και η εξατομικευμένη φροντίδα είναι βασικοί πυλώνες της δουλειάς μας.

 

Παρακολουθείτε τις τάσεις στο ανδρικό κούρεμα; Τι κουρέματα και τεχνικές παίζουν αυτό τον καιρό;

Φροντίζουμε συνεχώς να ενημερωνόμαστε με σεμινάρια. Όλοι οι τύποι των fades (light, medium, low, tapered) συνεχίζουν να κυριαρχούν. Από την άλλη, τα old school κουρέματα είναι πάντα διαχρονικά και έχουν το πιστό τους κοινό.

 

Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι άντρες με την εμφάνιση τους και πως τους βοηθάτε να το λύσουν;

Από τα πιο συχνά θέματα προς συζήτηση είναι η τριχόπτωση και η ξηροδερμία, τα οποία προτείνουμε να αντιμετωπίζονται με εξειδικευμένα σαμπουάν και ειδικές αγωγές πρόληψης. Όσον αφορά στο styling διαθέτουμε μια μεγάλη γκάμα προϊόντων, οι οποίες ικανοποιούν όλες τις ανάγκες και τα στυλ. Από ‘κει και πέρα έχουμε αρκετή εμπειρία για να προτείνουμε ποια επιλογή ταιριάζει και ποια όχι στον πελάτη μας…

 

Κρίνοντας από το εσωτερικό του, το Gents Barber Club είναι ένας ιδιαίτερα κομψός χώρος. Όταν στήνατε το μαγαζί τι είδους επιλογές κάνατε στη διακόσμηση;

Οι έμπειροι συνεργάτες μας δημιούργησαν έναν ζεστό, απέριττο και φιλόξενο χώρο, ώστε να μπορεί να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες του άντρα. Η διακόσμηση συνδυάζει πετυχημένα το μοντέρνο με το old school στυλ, ενώ οι συνδυασμοί των αποχρώσεων του χώρου βοηθούν κάθε πελάτη να χαλαρώσει και να αφεθεί.

Πολλά κουρεία διαθέτουν μπιλιάρδα, ακόμη και παιχνιδοκονσόλες. Θα σκεφτόσασταν να κάνετε μια τέτοια προσθήκη;

Δεν αποκλείουμε τίποτα, αλλά τη δεδομένη στιγμή δεν βρίσκεται στα άμεσα σχέδια μας. Είμαστε προσηλωμένοι μέχρι λεπτομέρειας στην τέχνη μας και δεν θέλουμε να αποσπάται η προσοχή μας!

 

Είστε από τους επιχειρηματίες/κομμωτές που έχουν καταφέρει να ανοίξουν δυο μαγαζιά. Τι δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι Έλληνες επιχειρηματίες;

Οι δυσκολίες για τους Έλληνες επιχειρηματίες είναι πολλές και δυστυχώς αυξάνονται διαρκώς. Η πολυετής εμπειρία, όμως, στον χώρο, μας βοηθάει να ξεπερνάμε κάθε δυσκολία και να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

 

Αν βάζαμε το επιχειρηματικό ταλέντο και το καλλιτεχνικό σε μια ζυγαριά, ποιο θα αποδεικνύονταν πιο σημαντικό;

Η ζυγαριά πρέπει να βρίσκεται σε πλήρη ισορροπία. Τόσο το καλλιτεχνικό, όσο και το επιχειρηματικό ταλέντο, μπορούν να εξασφαλίσουν την πλήρη επιτυχία. Όσο καλός και να είναι κάποιος με το ψαλίδι στα χέρια, πρέπει να ξέρει να παίρνει και τις σωστές επιχειρηματικές αποφάσεις.

 

Written by The B.Mag