Tattoo Artist: (dr)INK TO THAT!

Σίγουρα, δεν αρκεί ένα καλό χέρι για να δημιουργήσει ένα όμορφο tattoo. Η τέχνη της δερματοστιξίας απαιτεί να έχεις καλλιέργεια, προσωπικότητα και άποψη. Το χέρι κινείται από το μυαλό και το σχέδιο αποκαλύπτει πολλά περισσότερα απ’ όσα θα διακρίνεις με μια γρήγορη ματιά. Ο Κώστας Φλέσσας φαίνεται να το έχει μέσα του.

Από την Δώρα Μάστορα

Ειδικός Συνεργάτης Δημήτρης Δημόπουλος

Ο Κώστας Φλέσσας θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι από εκείνους τους τύπους που θέλεις να έχεις φίλο σου. Το καλό μαζί του είναι ότι χτυπάει πολύ καλά tattoo, οπότε σου δίνει την ευκαιρία να αναπτύξεις ακόμα πιο στενή σχέση μαζί του. Μέχρι να συμβεί αυτό, ακολούθησέ τον στο instagram, fleshart, όπου θα βρεις και πολλά δείγματα της δουλειάς του.

Κώστα ποιος είσαι και τι κάνεις σε αυτή την πόλη;

Είμαι ο Κώστας και μένω στην Αθήνα όταν δεν ταξιδεύω. Όντας Αθηναίος έμαθα να ζω και να εμπνέομαι από τις αντιφάσεις αυτής της πόλης και να ανακαλύπτω την μαγεία της καθημερινά. Μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ και πάντα θα βρεις κάτι να κάνεις.

Πόσο καιρό ασχολείσαι με την τέχνη της δερματοστιξίας και πως μπήκες στην φάση; Είχες κάποια σχέση με την ζωγραφική ή την γραφιστική;

Με το tattoo ασχολήθηκα από την εφηβεία κάτι που είναι φυσικό επακόλουθο αφού ζωγραφίζω από παιδί. Μου άρεσε πάντα το διαφορετικό και το tattoo ήταν μια μορφή αντίδρασης ειδικά πριν από 12 χρόνια που ξεκίνησα να ασχολούμαι.

Ασχολείσαι με κάποιο συγκεκριμένο είδος του tattooing ή πειραματίζεσαι με διάφορα είδη;

Γενικά πειραματίζομαι και δεν μου αρέσει ότι κάνω να είναι μονοδιάστατο και στατικό.

Φαντάζομαι ότι φτιάχνεις δικά σου σχέδια. Από πού αντλείς την έμπνευσή σου; Έχεις στο συρτάρι σου κάποια σχέδια που περιμένεις τον κατάλληλο για να τα προτείνεις και να τα χτυπήσεις;

Εμπνέομαι από την μουσική από τον κινηματογράφο και σίγουρα από άλλους καλλιτέχνες. Έχω κάποια σχέδια που περιμένουν να βρουν τον κατάλληλο άνθρωπο, αλλά γενικά προτιμώ να σχεδιάζω για τον καθένα ξεχωριστά ώστε να συμβαδίζει το σχέδιο με την αισθητική του.

Ποιοι καλλιτέχνες έχουν επηρεάσει την δουλειά σου ή ποιοι καλλιτέχνες έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον σου;

Είναι πάρα πολλοί οι καλλιτέχνες που με εμπνέουν και ανακαλύπτω νέους καθημερινά. Νομίζω θα χρειαζόμασταν μια σελίδα να τους αναφέρω όλους και σίγουρα θα ξέχναγα κάποιους.

Στην Ελλάδα τα tattoo έχουν γίνει ένα είδος trend. Πιστεύεις ότι είναι καλό αυτό ή ότι μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι κακό και το tattooing να ξεφουσκώσει σαν μπαλόνι;

Δεν θα έλεγα ότι είναι trend. Απλά αργήσαμε να το αποδεχτούμε και να το αποποινικοποιήσουμε. Είναι μια μορφή τέχνης που υπάρχει παράλληλα με την ιστορία του ανθρώπου. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα ξεφουσκώσει, ίσως κάποια στιγμή να μην έχει τόση προβολή όσο σήμερα. Αλλά όσο υπάρχουν δέρματα θα ζει μαζί τους σε φανερά η απόκρυφα σημεία.

Σου έχει ζητηθεί ποτέ να χτυπήσεις ένα σχέδιο που δεν σου άρεσε; Το έκανες ή αρνήθηκες και πρότεινες κάτι που να ταιριάζει περισσότερο στο δικό σου ύφος;

Ναι, αρνούμαι να κάνω ρατσιστικά η φασιστικά σχέδια γιατί είναι ενάντια στην ιδεολογία μου και στον τρόπο ζωής μου.

Το tattooing είναι μια τέχνη που εξελίσσεται;

Ναι, εξελίσσεται σε τεχνικό αλλά και σχεδιαστικό επίπεδο. Βλέπω κάθε μέρα ανθρώπους που συμβάλλουν στην εξέλιξη του και αυτό είναι μαγικό.

Τι πιστεύεις για τα μπαρμπέρικα της πόλης; Θεωρείς ότι μπορεί να δημιουργηθεί ένας χώρος που να συνδυάζει barbering, tattoo και, ίσως, ποτό ή μουσική;

Γενικά μου αρέσει η περιποίηση που προσφέρουν τα μπαρμπέρικα και ότι μου φτιάχνουν σωστά το μουστάκι. Κάθε φορά που θα το κόψω μόνος απλά καταλήγω να το ξυρίζω. Απορώ πως ακόμα δεν έχει υπάρξει ένας τέτοιος πολυχώρος, κάτι που είναι αρκετά συνηθισμένο στο εξωτερικό. Ποιος δεν θα ήθελε να κουρευτεί, να βαρέσει ένα tattoo και να πιεί και ένα ποτό για το σβήσιμο;

Τι πιστεύεις για τα ελληνικά convention; Τα επισκέπτεσαι; Βρίσκεις να έχουν ενδιαφέρον;

Θεωρώ ότι τα ελληνικά convention είναι σε ένα πολύ καλό επίπεδο και δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα με εκείνα του εξωτερικού. Το μόνο που θα ήθελα, είναι να έδιναν λίγο περισσότερη βάση στη μουσική σκηνή που τα πλαισιώνει.

Instagram: FLESHART

Written by The B. Magazine