MAY THE HAIR BE WITH YOU

Με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας “The Rise of Skywalker” μέσα στον Δεκέμβριο, επιλέξαμε 8 χαρακτήρες του Star Wars σύμπαντος που ξεχωρίζουν για τις κομμωτικές τους επιλογές…

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΜΠΟΜΠΟΛΑ

 

Princess Leia

H αγαπημένη Leia, που ενσαρκώθηκε από την αείμνηστη Carrie Fischer, λειτούργησε ως το απόλυτο “girl power” πρότυπο στον κόσμο του Star Wars και είναι αυτή που κατάφερε περισσότερα από τον Luke Skywalker ή τον Han Solo χωρίς, μάλιστα, τη χρήση βίας. Μένει στην ιστορία για τα περίφημα “cinnamon buns”, τους κότσους στο ύψος των αυτιών, αλλά και για την καυτή της εμφάνιση με μεταλλικό μπικίνι και αριστοκρατική αλογοουρά στο «Return of the Jedi» του 1983.

 

Chewbacca


Ένας από τους συμπαθέστερους χαρακτήρες της Star Wars εποποιίας έχει σοβαρό θέμα τριχοφυΐας. Ντεγκραντέ, σαντρέ -πες το όπως θες- αλλά με αυτό το ολόσωμο μαλλί δεν κάνεις πουθενά καριέρα, εκτός, φυσικά, αν είσαι ο συγκυβερνήτης του Millennium Falcon. Μόνο αγάπη για τον Chewie, ο οποίος μας έρχεται από τον πλανήτη Kashyyyk και είναι ικανός να βουλώσει τον λουτήρα του μπαρμπέρικου σε δευτερόλεπτα. Τουλάχιστον δεν μιλάει πολύ…

 

Padmé Amidala


H υψηλοτάτη βασίλισσα του πλανήτη Naboo ενσαρκώνεται από την υπεροχοτάτη Natalie Portman και από το 1999 που πρωτοεμφανίστηκε στην ταινία «The Phantom Menace» μαγεύει τα πλήθη όχι μόνο με τον αποφασιστικό της χαρακτήρα, αλλά και με το «νικήσαμε τη βαρύτητα» μαλλί της. Στις casual εμφανίσεις της υιοθετεί και αυτή τα περίφημα cinnamon buns (υπενθυμίζω ότι είναι η βιολογική μητέρα της  Princess Leia), όμως η κόμμωση-πυλωτή είναι ό,τι καλύτερο έχουμε δει.

 

Qui-Gon Jinn


Ο επιβλητικός Liam Neeson κλέβει την παράσταση στο «The Phantom Menace» όχι μόνο με την παρουσία του ως Jedi master, αλλά και με το έξαλλο αυτό μαλλί που παραπέμπει σε τραγουδιστή grunge μπάντας από τις αρχές των 90s. Σήμερα, μια τέτοιου είδους κόμμωση θα ήταν για γέλια, αλλά φαντάζομαι ότι εάν ο φορέας της κυκλοφορούσε με φωτόσπαθο δεν θα σήκωνε και πολλή πλακίτσα.

 

Yoda


Ο πιο συμπαθής χαρακτήρας των Star Wars, είναι και ο πιο σοφός. Μπορεί η σύνταξη στον λόγο του να είναι κάπως αλλόκοτη, μπορεί το μαλλί του να θυμίζει συγκέντρωση του μλ-κκε στα Προπύλαια, αλλά τον αγαπάμε για τις διδασκαλίες του και τις λύσεις που δίνει στις δύσκολες ώρες. Αν και απεβίωσε σε ηλικία 900 ετών στην ταινία «Return of the Jedi» έχουμε την τιμή να παρουσιάζουμε μια εικόνα από τα νιάτα του!

 

Ray


Πρωτοεμφανίστηκε στο «The Force Awakens» (2015) και μας έχει κλέψει την καρδιά. Ξεκίνησε την καριέρα της ως ρακοσυλλέκτρια στον πλανήτη Jakku αλλά σύντομα αναρριχήθηκε στην ιεραρχία της Αντίστασης λόγω του ταλέντου της στην εξολόθρευση αντιπαθητικών stormtroopers. Λατρεύουμε την κομψή αλογοουρά με τους τρεις κότσους (!), την οποία ήδη δοκιμάζουν εδώ δίπλα μας οι συντάκτριες του περιοδικού My Extension.

 

 

Obi-Wan Kenobi

Δεν πέρασε και λίγα στη ζωή του ο Obi: Πέθανε, αναστήθηκε, πολέμησε, διδάχτηκε, δίδαξε, έζησε ως ερημίτης για 20 χρόνια στον πλανήτη Tatooine και παρόλα αυτά διατηρεί το α λα Jesus χτενισματάκι και μούσι. Δόξα και τιμή στον Sir Alec Guinness που ενσάρκωσε τον χαρακτήρα στις πρώτες ταινίες της σειράς, αλλά δεθήκαμε με τον Ewan McGregor που απογείωσε τον ρόλο στην prequel τριλογία.

 

Han Solo

Άλλος ένας από τους «καλούς» χαρακτήρες του Star Wars σύμπαντος, ο Han είναι αυτός που μαρτυρά, περισσότερο από όλους, την 70s αισθητική της σειράς. Αυτή η χωρίστρα στη μέση και η φαβορίτα που παχαίνει κατεβαίνοντας, είναι στυλιστικές επιλογές μιας εποχής που ταιριάζει με καμάκι σε ντισκοτέκ και όχι με τη διακυβέρνηση του αστρόπλοιου Millennium Falcon. Cool τύπος, πάντως, τον γουστάρουμε…

Written by The B.Mag