INTERVIEW: Better than ever

Η αυτοβελτίωση δεν αφορά μόνο τον ψυχισμό μας και την πνευματική μας εξέλιξη. Είναι ωραίο να ζεις με την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου και αυτό συμπεριλαμβάνει και την αγάπη για το πρόσωπο και το σώμα σου. Δες πόσο απλό είναι να καταφέρεις τα καλύτερα για σένα μέσα από τα λόγια του ειδικού.

Από την Δώρα Μάστορα

Συναντήσαμε τον Βασίλη Γενίτσαρη, που διατηρεί ένα υπερσύγχρονο κέντρο ιατρικής AURUM, και μάθαμε όλα εκείνα που θα μπορούσες να κάνεις για να δώσεις τέλος σε προβλήματα που σε απασχολούν, να ανακτήσεις την αυτοπεποίθησή σου και να αρχίσεις να ζεις μια καλύτερη και πιο όμορφη πραγματικότητα.

 

Ποιος είστε και τι κάνετε σε αυτή την πόλη;

Ονομάζομαι Γενίτσαρης Βασίλης, είμαι Στρατιωτικός Ιατρός και προσπαθώ να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα στην ωραιότερη πρωτεύουσα του κόσμου. Με αίσθημα ευθύνης και αντίληψη των πραγματικών αναγκών του ανθρώπου, συνδυάζουμε σε ένα χώρο, όλη την γκάμα των θεραπειών της αισθητικής ιατρικής και όχι μόνο. Η κλασσική ιατρική ολοένα και εξειδικεύεται. Με γνώμονα, λοιπόν, αυτό και τον άνθρωπο στοχεύουμε στην πρόληψη, την θεραπεία αλλά κυρίαρχα στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής. Τον βοηθάμε να γνωρίσει τον τρόπο που μπορεί να προσεγγίσει την ευτυχία και την ευεξία! Και αναφέρομαι σε πολυδιάστατη και συνδυαστική προσέγγιση. Όπλα μας η πλαστική χειρουργική, η Δερματολογία, τα λέιζερ, η Διατροφολογία, η συμβουλευτική ψυχοθεραπεία και πολλά αλλά …

 

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άντρες κάνουν αισθητικές επεμβάσεις; Γιατί νομίζετε ότι συνέβη αυτό; Απελευθερώθηκαν; Ξεπέρασαν τα ταμπού τους;

Δεν θεωρώ ότι είναι μόνο θέμα ταμπού. Η απάντηση είναι απλή και σχετίζεται με την γνώση. Αυτή είναι η μεγαλύτερη δύναμη που τον οδηγεί προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Ποιά είναι η καλύτερη περίοδος, μέσα στον χρόνο, για να κάνει κάποιος μια επέμβαση;

Κυρίως φθινόπωρο αλλά και η άνοιξη.

 

Ποια είναι η πιο συχνή επέμβαση που ζητούν οι άντρες;

Παλιότερα η λιποαναρρόφησή στην κοιλιά αλλά πλέον είναι οι αντιγηραντικές θεραπείες προσώπου, με σκοπό να βελτιώσουν την ποιότητα του δέρματος τους .

 

Σε ποιό βαθμό μπορούν να διορθωθούν τα σημάδια της ακμής; Πώς γίνεται αυτό;

Σε αρκετά μεγάλο βαθμό, έως και να εξαλειφθούν. Αυτό επιτυγχάνεται με συνδυασμό αναπλαστικών διαδικασιών –θεραπειών. Fractional Co2- fractional erbium glass, χημικά πήλιγκ, αυτόλογη και ετερόλογη μεσοθεραπεία, λιπομεταφορά, φωτοθεραπεία και υαλουρονικο είναι τα βασικά εφόδια που έχουμε στα χέρια μας. Η σειρά εφαρμογής και ο σωστός συνδυασμός τους επιτυγχάνει, μέσα σε μερικούς μήνες ή έως και 2 χρόνια, την πλήρη εξάλειψη των ούλων της ακμής όπως και άλλων βλαβών του δέρματος όπως ραγάδες κ.α.

 

Οι παλιές ουλές είναι δυνατόν να εξαφανιστούν;

Να βελτιωθούν σίγουρα αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουμε έως την εξάλειψη τους.

 

Υπάρχουν πολλοί άντρες που υποφέρουν από γυναικομαστία. Πόσο εύκολο είναι να απαλλαγούν απ’ αυτή; Είναι μόνιμα τα αποτελέσματα μιας επέμβασης;

Προϋπόθεση της θεραπεία είναι η εξέταση του ασθενούς και η αιτιολογία της νόσου καθώς και η γενικότερη διερεύνηση του ορμονολογικού προφίλ και της κατάστασης της υγείας του. Σε πολλές περιπτώσεις ενδείκνυται η χειρουργική αποκατάσταση με μόνιμα αποτελέσματα.

 

Είστε ειδικός σε ζητήματα παχυσαρκίας. Παρατηρούμε, ότι παρόλο που υπάρχει έντονη ενημέρωση για τα προβλήματα που προκαλεί στον οργανισμό η παχυσαρκία, πολλοί γύρω μας εξακολουθούν να τρέφονται άτσαλα και να μη γυμνάζονται. Θα προτείνατε σε έναν άντρα μια επέμβαση λιποαναρρόφησης ή θα προσπαθούσατε να τον πείσετε να ακολουθήσει ένα πρόγραμμα διατροφής και να απαλλαγεί σιγά-σιγά από το περιττό βάρος;

Συμφώνως των οδηγιών του Π.Ο.Υ. οι επεμβάσεις παχυσαρκίας γίνονται σε παχύσαρκους που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια. Επίσης, προϋπόθεση είναι ο γιατρός να συνεργάζεται τόσο με διατροφολόγο  όσο και με κάποιον ψυχολόγο και έναν γυμναστή, ίσως και με άλλες ειδικότητες για να έχουμε αποτυχία στο αποτέλεσμα. Ο Ιατρός υποχρεούται να αντιληφθεί την παχυσαρκία ως νόσο και τον παχύσαρκο ως ασθενή. Να τον εξετάσει ολιστικά σε συνεργασία με άλλες ειδικότητες διερευνώντας την κατάσταση της υγείας του. Να τον βοηθήσει σε όλα τα επίπεδα (ιατρικό-διατροφικό-ψυχολογικό-θέματα άσκησης κ.α.) και σταδιακά να τον θεραπεύσει έχοντας τον συνολικό έλεγχο της κατάστασης του.

 

Ποιες επεμβάσεις στο πρόσωπο είναι πιο δημοφιλείς στους άντρες; Θέλουν να απαλλαγούν και αυτοί όπως οι γυναίκες από τις ρυτίδες ή εξακολουθούν να τις αντιμετωπίζουν σα γοητεία;

Η δημοφιλέστερη παρέμβαση στους άντρες είναι τα λέιζερ ανάπλασης και σύσφιξης δέρματος σε συνδυασμό με τη μεσοθεραπεία ενυδάτωσης και θρέψης όπου βελτιώνονται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του δέρματος, χωρίς να γίνονται ορατά άμεσα αντιληπτές οι μεταβολές.

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια επιτυχημένη και μόνιμη επέμβαση; Μπορεί ένας άντρας με μεγάλη απώλεια μαλλιών να έχει αποτέλεσμα;

Στο μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων επιτυγχάνεται μια επέμβαση με μόνιμη αποτελέσματα χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες. Η ποσότητα των προς μεταμόσχευση τριχών (μέθοδος fue) θα εξαρτηθεί κυρίως απ’ τον αριθμό τριχοθυλακίων της δότριας περιοχής.

 

Τι πρέπει να κάνει κάποιος που θέλει να νικήσει την μάχη με τον χρόνο, εκτός από μια αισθητική επέμβαση; Ποια οφείλει να είναι η καθημερινή ρουτίνα περιποίησής του; Η διατροφή παίζει ρόλο στη νεότητα;

Ένα μεγάλο ποσοστό της γήρανσης οφείλεται στο γονιδιακό μας προφίλ. Το υπόλοιπο ποσοστό μπορούμε να το επηρεάσουμε πολυπαραγοντικά, Εκτός απ’ την ιατρική παρέμβαση με στόχο την επιβράδυνση του ρυθμού γήρανσης, καθοριστικό ρόλο παίζει:

  • Η διατροφή μας (πρόσληψη μικροθρεπτικών συστατικών καθώς και η καθαρότητα του νερού που πίνουμε).
  • Η ξεκούραση
  • Ο τρόπος σκέψης μας (λιγότερο άγχος)
  • Το περιβάλλον που ζούμε
  • Η έκθεση μας στον ήλιο
  • Η συστηματική άσκηση

Παρ’όλα αυτά η μάχη με τον χρόνο είναι βέβαιο ότι θα χαθεί. Είναι δυνατός αντίπαλος. Δεν παλεύουμε με τον χρόνο. Μπορεί ο χρόνος να είναι και κατασκεύασμα του ανθρώπου. Στόχος μας κάθε στιγμή είναι η πρόληψη έτσι ώστε στον μέλλοντα χρόνο να φαινόμαστε φυσικοί με λιγότερα φθορές και motto μας είναι πάντα: «Βελτιώνεις την ποιότητα της ζωής σου όταν ζεις την στιγμή.»

Written by The B.Mag