8 PICKS: ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Το καλοκαίρι μπορεί να τελειώνει τον Αύγουστο, όμως πολλές από τις δραστηριότητες του μπορούν να μετατραπούν σε ευχάριστες συνήθειες για όλο τον χρόνο.

ΠΗΓΑΙΝΕ ΓΙΑ ΚΟΛΥΜΠΙ

Αν είσαι λάτρης της κολύμβησης τότε δεν υπάρχει λόγος να νιώθεις νοσταλγία τώρα που το καλοκαίρι έχει φτάσει στο τέλος του. Το καλοκαίρι σε βρίσκει να κολυμπάς σε γαλαζοπράσινα νερά και δροσερά ποτάμια. Το φθινόπωρο όμως, η κολύμβηση αλλάζει σκηνικό: από κολυμβητήρια, μέχρι και βόλτες σε παραλίες για χειμερινά μπάνια. Η κολύμβηση δεν είναι απλά μια καλοκαιρινή δραστηριότητα, αλλά τρόπος ζωής.

 

ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Οι διακοπές μπορούν να εξελιχθούν σε μια ωραία συνήθεια. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι χρόνος και ένα καλό budget. Αν παρόλα αυτά, το φθινόπωρο σε βρίσκει οικονομικά αδύναμο, τότε μπορείς να σχεδιάσεις επόμενα ταξίδια σε πόλεις που φημίζονται για το χαμηλό τους budget όπως η Βαρσοβία στη Πολωνία ή το Βερολίνο.

 

ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΣΙΝΕΜΑ

Αν όλο το καλοκαίρι το θερινό σινεμά ήταν μια από τις πιο απολαυστικές εξορμήσεις σου, τότε αξίζει να γνωρίζεις πως μπορείς να φέρεις το θερινό σινεμά στο σπίτι σου. Βρες έναν μεγάλο τοίχο στο σπίτι και αγόρασε έναν προτζέκτορα. Μόνος, ή με παρέα, θα μπορείς να προβάλεις ταινίες, σειρές και αγώνες από την άνεση του σπιτιού σου.

 

ΣΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΔΙΑΘΕΣΗ

Η καλοκαιρινή διάθεση χαρακτηρίζεται κυρίως από όρεξη για νέα πράγματα και ευδιαθεσία. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις για να περνάς όμορφα όλο τον χρόνο, ανεξαρτήτως εποχής, είναι να ζεις τη ζωή σου με ενέργεια, να απολαμβάνεις την κάθε στιγμή και να δοκιμάζεις καινούργια πράγματα που σε εξιτάρουν και σου προσφέρουν όμορφες αναμνήσεις.

 

ΤΡΑΠΕΖΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ

Μπορεί να περιμένεις τις Κυριακές το πρωί, που ο ήλιος ζεσταίνει ακόμη και έχεις μπόλικο χρόνο να τον απολαύσεις ή μπορείς να βρίσκεις μικρές ευκαιρίες για διάλειμμα ακόμα και τις καθημερινές για να κατηφορίζεις στην Πλάκα ή σε άλλα σημεία που θυμίζουν παλιά Αθήνα ή παλιά Ελλάδα. Τραπεζάκια έξω, ψάθινες καρέκλες, ελληνικός καφές και γλυκό του κουταλιού, θα σε μεταφέρουν νοητά σε πλατείες χωριών και θα σε βοηθήσουν να μην αποχωριστείς γρήγορα το καλοκαίρι.

 

ΒΙΒΛΙΑ, ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ

Πολλοί περιμένουν τον Αύγουστο για να διαβάσουν, να χαλαρώσουν, να κάνουν μασάζ ή ακόμα και να δουν τους φίλους τους αλλά ό,τι και να γίνει ποτέ ένας Αύγουστος δεν φτάνει για όλα αυτά και είναι κρίμα να μην αφιερώνει κάποιος χρόνο για τον εαυτό του και τους υπόλοιπους μήνες. Με σωστό προγραμματισμό, όλα γίνονται. Ξεκίνα από σήμερα κιόλας, να δημιουργείς χρόνο για τις προσωπικές σου ανάγκες. Ακόμα και αν εξασφαλίσεις μίση ώρα την ημέρα, όφελος θα είναι.

 

ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κάτι ακόμα που πολλοί χαίρονται μόνο στις διακοπές είναι το καλό, υγιεινό φαγητό. Γιατί, όμως, να τρως σωστά μόνο μερικές μέρες τον χρόνο και το υπόλοιπο διάστημα να σαβουρώνεις ό,τι junk βρεθεί μπροστά σου; Άλλαξε ρότα και προσπάθησε να φτιάξεις την διατροφή σου. Αγόραζε φρούτα και λαχανικά, μάθε να παίρνεις ταπεράκι στην δουλειά και προτίμησε ξηρούς καρπούς και μπάρες με δημητριακά αντί άθλιες τυρόπιτες που βρίσκεις στα καφενεία. Έτσι, θα δεις πως θα έχεις την καλοκαιρινή σου ενέργεια ακόμα και μέσα στο καταχείμωνο.

 

ΠΑΡΕ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ

Υπάρχουν δεκάδες ποδηλατικοί σύλλογοι, ιππικοί όμιλοι και σύλλογοι ιστιοπλοΐας σε όλη την Ελλάδα και σκοπό έχουν να μας σηκώσουν όλους από τους καναπέδες μας και να μας ρίξουν στα ψηλά ή στα βαθιά. Μήπως ήρθε η στιγμή για να ξεκινήσεις κάτι ανάλογο; Εκτός από κορμί, θα φτιάξεις και καλές δημόσιες σχέσεις, θα γνωρίσεις νέα πράγματα και θα επισκεφτείς καινούρια μέρη. Με λίγα λόγια, θα γίνεις ακόμα πιο ενδιαφέρον τύπος. Λίγο το έχεις;

 

 

Written by The B.Mag