HAIR TIPS: ΟΤΑΝ Η ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ

Η τριχόπτωση έρχεται από εκεί που δεν το περιμένεις και όταν συμβεί αυτό, απορείς πώς δεν έκανες κάτι για να τη σταματήσεις. Μην ανησυχείς όμως, γιατί σου δίνουμε τις σωστές συμβουλές για να την αντιμετωπίσεις.  

Ένας από τους μεγαλύτερους ανδρικούς φόβους είναι η απώλεια μαλλιών, η οποία όταν υπάρχει κληρονομικότητα είναι σχεδόν αναπόφευκτη. Συνήθως, η φαλάκρα ξεκινάει πάνω από το μέτωπο ααι στην συνέχεια εξαπλώνεται. Άλλες φορές ξεκινάει από το κέντρο του κεφαλιού. Σχεδόν πάντα, χαρακτηρίζεται από σταδιακή αραίωση των μαλλιών και πιστεύεται ότι οφείλεται σε συνδυασμό ορμονικών και γενετικών παραγόντων, αν και η ακριβής αιτία δεν είναι γνωστή. Σε κάθε περίπτωση, εμείς σου δίνουμε ορισμένες συμβουλές για να την αντιμετωπίσεις πρακτικά αλλά και ψυχολογικά.

 1. Αν χάνεις μαλλιά στην κορυφή, σταμάτα να μεγαλώνεις τα πλαϊνά μαλλιά γιατί η απώλεια γίνεται πιο ορατή.
 2. Δεν χρειάζεται να λούζεσαι παραπάνω από τρεις φορές την εβδομάδα εκτός αν έχεις κάποια δραστηριότητα που σε αναγκάζει να λούζεσαι καθημερινά. Σε αντίθετη περίπτωση, το καθημερινό λούσιμο βλάπτει τη φυσική λιπαρότητα της τρίχας. Επίσης, πρόσεξε τι προϊόντα χρησιμοποιείς.
 3. Αν έχεις μαλλιά αλλά υπάρχει αισθητή αραίωση, τότε αξίζει να επενδύσεις σε σαμπουάν και προϊόντα που προσδίδουν όγκο. Δηλαδή πομάδες και σαμπουάν, τα οποία «φουσκώνουν» την τρίχα, ή χαρίζουν ένα πιο πλήρες οπτικό αποτέλεσμα κατά το styling.
 4. Το κούρεμα «με την ψιλή» αποτελεί συνήθως την πιο αποτελεσματική, ασφαλή και εντυπωσιακή λύση ενάντια στην επιθετική φαλάκρα. Επίσης, είναι και στην μόδα, επομένως μην το σκέφτεσαι παραπάνω.
 5. Αν δεν θέλεις να ξυρίσεις τα μαλλιά σου είτε γιατί δε σου πάει το αποτέλεσμα είτε γιατί απλά δεν σου αρέσει το buzz cut, τότε προσπάθησε να κινηθείς με ένα μήκος σε όλο το κεφάλι.
 6. Αν έχεις όλα τα μαλλιά στο κεφάλι σου, όμως έχει ξεκινήσει να αραιώνεις από τα πλάγια, τότε επένδυσε στο πάνω μέρος.
 7. Για καθυστέρηση της απώλειας των μαλλιών καλό θα ήταν να αποφεύγεις τη συνεχή θερμότητα επειδή δημιουργεί ξηρότητα στα μαλλιά και αποδυναμώσει την πρωτεΐνη τους. Επίσης, χρησιμοποίησε μεγάλη χτένα και βούρτσα με μαλακές τρίχες για το χτένισμα.
 8. Αν τίποτα δεν σε ικανοποιεί, τότε η πιο πετυχημένη λύση είναι η μεταμόσχευση μαλλιών. Ουσιαστικά ο χειρούργος παίρνει τα ωοθυλάκια της τρίχας από το πίσω μέρος του κεφαλιού και τα εμφυτεύει στα αραιωμένα σημεία. Με σωστή προσοχή και ακολουθώντας της οδηγίες του ειδικού, θα δεις νέα μαλλιά να μεγαλώνουν μέσα σε 4 μήνες.
 9. Το σημαντικό για την αντιμετώπισή της τριχόπτωσης είναι να αρχίζει νωρίς η θεραπευτική παρέμβαση, δηλαδή πριν υπάρξει σημαντική απώλεια μαλλιών. Αυτό σημαίνει ότι με την πρώτη κιόλας υποψία, πρέπει να τρέξεις στον δερματολόγο.
 10. Η αποδοχή είναι η καλύτερη λύση. Σύμφωνα με μια γερμανική μελέτη, όσοι σταματούν να αγχώνονται για την απώλεια των μαλλιών τους, χάνουν όλο και λιγότερες τρίχες.
 11. Συμβουλέψου τον μπαρμπέρη σου. Στα μπαρμπέρικα υπάρχουν αρκετές υπηρεσίες για το τριχωτό της κεφαλής, όπως θεραπεία ξηροδερμίας, λιπαρότητας, αλλά και τριχόπτωσης. Αξίζει να κάνεις μια δοκιμή για να δεις τα αποτελέσματα της.
Written by The B.Mag