Barber music: Behind the Decks με τον Τάσσο

Η μουσική ξεκουράζει, ταξιδεύει, διασκεδάζει, αποκαλύπτει, επιβάλλει, μαθαίνει, γιορτάζει και απογειώνει όλα τα συναισθήματα. Βρίσκουμε τους dj της πόλης και τους ζητάμε να μας μιλήσουν για το δικό τους μουσικό ταξίδι.

Από την Δώρα Μάστορα

Ο Τάσσος είναι ξεκάθαρα Rock ‘n Roll και απ’ αυτούς τους εξωστρεφείς τύπους που αγαπούν να μοιράζονται όσα αγαπάνε. Αυτά τα δύο αρκούν για να θέλεις να βρίσκεσαι μπροστά του όταν παίζει μουσική ή να ακούς τις λίστες του που φτιάχνει στις ιντερνετικές εκπομπές του.

 

Τάσσο ποιός είσαι και τι κάνεις σε αυτή την πόλη;

Υπέροχη ερώτηση, και εγώ το ίδιο ακριβώς αναρωτιέμαι μερικές φορές. Η αλήθεια είναι ότι προσπαθώ να βρω πως χτίστηκε όλο αυτό το χάος που έχω στο μυαλό μου, μουσικό και μη, στα πλαίσια μιας ερωτικής μετανάστευσης, που με έφερε σε αυτή την πόλη, με αφετηρία την γενέτειρα μου, μια μικρή επαρχιακή πόλη της Πελοποννήσου, την Καλαμάτα, και με σταθμούς από Πάτρα μέχρι το Ηράκλειο Κρήτης και.

Πώς ξεκίνησε όλο αυτό το μουσικό ταξίδι; Πώς ξεκίνησες να παίζεις μουσική;

Πρέπει να ήταν στα μέσα της δεκαετίας του ’90, στην αρχή της εφηβείας μου η στιγμή που ξεκίνησα να παίζω μουσική, δειλά –δειλά, σε ένα μπαράκι, ονόματι Lemon, στην Καλαμάτα. Θυμάμαι να κουβαλάω κιβώτια από παπούτσια γεμάτα με τα CD μου, κάνοντας αλλαγές με κασέτες. Σπουδαίες, ρομαντικές και μαγικές στιγμές που με στιγμάτισαν σαν άνθρωπο.

Θεωρείς τον εαυτό σου dj, ραδιοφωνικό παραγωγό ή κάτι άλλο;

Τίποτα από όλα τα πιο πάνω σίγουρα. Θεωρώ τον εαυτό μου ένα τύπο που αγαπάει πολύ την μουσική και προσπαθεί να το μοιράζεται αυτό όποτε και με όποιο μέσο μπορεί. Η αλήθεια βέβαια είναι πως λατρεύω το ραδιόφωνο και τα μπαρ το ίδιο, άρα προσπαθώ να βρίσκομαι πάντα κάπως μέσα σε αυτά. Θα με βρεις μέσα από τις μουσικές αποδράσεις μου, Getaway Stories, στον innersound radio ενώ, παράλληλα, θα σου σερβίρω ποτά και μουσική στο ΠάΡοτ Bar στο Παγκράτι.

Τι μουσική ακριβώς παίζεις; Είσαι σταθερός  σε κάποιο είδος ή προσαρμόζεσαι με το ύφος του μαγαζιού και το κοινό που έχεις;

Θεωρώ πολύ σημαντικό το να μπορείς να προσαρμόζεις τον εαυτό σου στον εκάστοτε χώρο που θα σε φιλοξενήσει. Η προσωπικότητα που κουβαλάς και ο τρόπος που μπορείς ευγενικά να απλώσεις τους ήχους σου σε συνδυασμό με μια δόση σεβασμού και σωστής αντίληψης του χώρου και του κόσμου είναι νομίζω η σωστή φόρμουλα ή τουλάχιστον αυτή που εφαρμόζω εγώ.

Πιστεύεις ότι οι μουσικές επιλογές επηρεάζουν και το στυλ που έχει ο καθένας;

Είναι το μόνο σίγουρο για εμένα τουλάχιστον, αν και με τις εκάστοτε μόδες το χάσαμε λίγο. Βλέπεις ανθρώπους να φοράνε το Unknown Pleasures και να μην ξέρουν καν τι είναι. Αλλά σε γενικές γραμμές, για να μου κάνει η φάτσα σου να μιλήσουμε, σημαίνει ότι έχεις μια ενέργεια μουσική που με κέρδισε και πηγάζει από τον τρόπο που ντύνεσαι και φέρεσαι.

Τι συμβαίνει στην Ελλάδα μουσικά; Υπάρχει κάτι που ξυπνάει τα τελευταία χρόνια;

Πάντα στη Ελλάδα θεωρώ πως κάτι ξυπνάει, από τον Χατζιδάκι μέχρι τους Stereo Nova, υπάρχει το κατάλληλο κλίμα για πρωτοποριακά πράγματα και όχι μόνο μουσικά. Θεωρώ, χωρίς να θέλω να κατονομάσω μπάντες και καλλιτέχνες, πως το τελευταίο μεγάλο πράγμα που συμβαίνει γύρω μας αφορά την ψυχεδέλεια με ροκ καταβολές πάντα.

Τα σύγχρονα μπαρμπέρικα είναι μια διεθνής τάση. Αν έπαιζες μουσική σε έναν ανάλογο χώρο, τι θα προτιμούσες;

Μα φυσικά Rock ‘n Roll, γι’ αυτό και οι φαβορίτες μου! Το μπαρμπέρικο είναι ένας ιδιαίτερος  χώρος και άμα παίζει και ξύρισμα με φαλτσέτα, το attitude μόνο Rock ‘n Roll μπορεί να είναι. Το ίδιο και η μουσική. Και για να μην παρεξηγηθώ, μιλάμε για ήχους χωρίς ταμπέλα. Αυτό είναι και το καθαρό Rock ‘n Roll. Φυσικά, δεν είναι τυχαίο ότι το πρώτο συνθετικό του μπαρμπέρικου είναι το μπαρ.

Ποια μουσική δεν θα την πρότεινες ποτέ σε ένα μαγαζί που θέλει τους θαμώνες χαλαρούς και ήρεμους και για ποιο λόγο;

Εδώ μου βάζεις δύσκολα. Η ηρεμία δεν είναι το ατού μου, αν και έχει χρειαστεί να συνεργαστώ με χώρους που ήθελαν κάτι αντίστοιχο. Η μουσική που δεν θα πρότεινα ποτέ και για κανένα λόγω σε κανέναν είναι ότι έχει να κάνει με τα λεγόμενα λαϊκά κομμάτια της χώρας μας που μόνο λαϊκά δεν είναι και μόνο ηρεμία δεν μπορούν να σου προσφέρουν.

Θα έβλεπες ένα σύγχρονο χώρο που συνδυάζει barbering, ποτό και μουσική;

Φυσικά και αυτό είναι κάτι το οποίο θα ταίριαζε άψογα στο πως βλέπω τα πράγματα ή μάλλον πως επιλέγω κουρέα. Η μουσική, το design και τα ποτά ενός μπαρμπέρικου είναι το καλύτερο κίνητρο για να περάσω τον χρόνο μου εκεί συζητώντας δημιουργικά πράγματα και φυσικά και για τη μουσική. Άλλωστε τα μπαρ με τα μπαρμπέρικα έχουν μια τεράστια συγγένεια. Στο ένα χτίζεις αυτό που θα πουλήσεις στο άλλο.

Πες μας τα δυο αγαπημένα σου κομμάτια που δεν λείπουν ποτέ από το πρόγραμμά σου.

Μπορώ να σου πω τουλάχιστον 10! Τα αγαπημένα μου κομμάτια είναι αλήθεια πάρα πολλά σε βαθμό που με κοροϊδεύουν οι φίλοι μου όταν λέω θα βάλω  το αγαπημένο μου. Το μόνο σίγουρο ποτέ δεν λείπει από τα set μου o αγαπημένος μου crooner ο Mark Lanegan και το Don’t forget me από τα Field Songs του. Ίσως, η πιο δυνατή αρσενική φωνή που υπάρχει εκεί έξω. Επίσης, επειδή παρέα με το grunge, με μεγάλωσε και to brit pop θα επέλεγα και το Death II από Pulp.

Ποια συναυλία δεν θα έχανες φέτος για κανένα λόγο;

Μα φυσικά την επανεμφάνιση(δεν θυμάμαι καν ποια θα είναι σε αριθμό) του Mark Lanegan στη χώρα μας στα τέλη Νοεμβρίου.Τ α λόγια είναι περιττά, απλά σφηνάκια και Lanegan.

 

INFO 
fb: https://www.facebook.com/soulicao.soulisiesto

fb page: https://www.facebook.com/getawaymusicstories

mixcloud:https://www.mixcloud.com/soulicaosoulisiesto/
Written by The B.Mag