ΤΟ SOUNDTRACK ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΕΡΙΚΟΥ

Ένα ενημερωμένο μπαρμπέρικο πρέπει να προσφέρει και ενημερωμένη μουσική. Αφήστε στην άκρη το YouTube και τις random επιλογές του και ακούστε τις ολόφρεσκες ηχητικές προτάσεις του The B.Mag.

Από τον Πάνο Μπόμπολα

LANA DEL RAY – Norman Fucking Rockwell!

Εντυπωσιακή στροφή στην καριέρα της κάνει η γλυκυτάτη Lana, παρουσιάζοντας ένα μουσικό πόνημα μεστό, ώριμο, πολιτικοποιημένο και βαθιά ερωτικό. Τα τραγούδια του 5ου της άλμπουμ συνδυάζουν τη μυστηριακή γοητεία των Mazzy Star και των Portishead με την αυθεντική φρεσκάδα ενός κοριτσιού που αρνείται να το παίξει χαζοχαρούμενη. Το “Norman Fucking Rockwell!” είναι το αριστούργημα της Lana Del Rey, μια απόδειξη ότι ακόμα κι αν δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τον εαυτό μας, μπορούμε να βελτιωθούμε.

 

OH SEES – Face Stabber

Προφανώς και δεν είναι η πιο γνωστή rock μπάντα του πλανήτη, αλλά πώς θα σου φαινόταν εάν σου έλεγα ότι είναι μία από τις καλύτερες; Με περισσότερα από 20 άλμπουμ στην 15ετή πορεία τους, οι Oh Sees αποτελούν “τέκνο” του εργασιομανή John Dwyer, ενός χαρισματικού μουσικού που καταφέρνει να συνδυάσει το τεχνικό με το ψυχεδελικό και το ωμό με το συναισθηματικό. Κομμάτια όπως το “Snickersnee” ή το “Poisoned Stones” αποτελούν ηχηρή απάντηση σε αυτούς που λένε ότι “δεν βγαινει στις μέρες μας καλή rock μουσική”.

 

TOOL – Fear Inoculum

Δεν θα μπλέξω με τα οπαδικά. Ως μη μεταλλάς δεν θέλω να κρίνω κάτι που δεν ανήκει στα καθημερινά ακούσματά μου. Όμως, είμαι υποχρεωμένος να εντάξω σε αυτήν τη στήλη τον πιο συζητημένο και διχαστικό δίσκο της χρονιάς, Οι χούλιγκανς των Tool δεν μπορούν να δεχτούν ότι αυτό το album πιθανώς και να είναι μέτριο. Από την άλλη βρίσκονται οι ελιτιστές που θεωρούν ότι νέες μπάντες ξεπέρασαν τους προπάτορες του alternative metal. Η αλήθεια που βρίσκεται; Κάπου στη μέση, ως συνήθως. Ακούστε το και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

 

ΚΑΙ ΜΙΑ ΛΙΣΤΑ ΔΩΡΟ!
240 λεπτά μιξαρισμένης μουσικής, επιλεγμένης κομμάτι-κομμάτι, ένα μικρό rock αφιέρωμα για σένα και τους φίλους/πελάτες/καλεσμένους σου!

Link: www.mixcloud.com/panos-bobolas/panos-bbl-and-his-friends/

Written by The B.Mag