Style: Dress for a purpose

Ρίχνουμε μια ματιά στις τάσεις της νέας σεζόν και αποφασίζουμε τι θα κρατήσουμε και τι θα πετάξουμε, όπως κάνουμε πάντα κάθε τέτοια εποχή. Πριν μπούμε στην διαδικασία, σκεφτόμαστε ότι σε κάθε περίπτωση σημασία έχει να διαφυλάξουμε το στυλ μας.

Από την Δώρα Μάστορα

Αν είχαμε να πούμε ένα πράγμα για την φετινή μόδα αυτό θα ήταν πως είναι πλουραλιστική. Αν δεις τα catwalk με μια γρήγορη ματιά, έχεις την εντύπωση ότι κάποιος σου κάνει πλάκα και έχει σκοπό να προκαλέσει το κοινό αίσθημα. Βέβαια, αυτός είναι και ο σκοπός της μόδας. Να ταράξει τα νερά, να δώσει με υπερβολή ένα χαρακτήρα, να φυλακίσει τα βλέμματα και να βάλει τους πάντες στο τριπάκι να την ακολουθήσουν.

Θα ήταν ανώφελο, λοιπόν, να αναφέρουμε με λεπτομέρειες όλα εκείνα που προτείνει η μόδα και οι τοποθετήσεις που έγιναν από τους διάσημους οίκους και θα προσπαθήσουμε να επικεντρωθούμε στα σημεία που σε ενδιαφέρουν και αφορούν την καθημερινότητά σου. Έτσι, για το φθινόπωρο και τον χειμώνα που έχουμε μπροστά μας:

  • Έχουμε την θεαματική επιστροφή του μαύρου κοστουμιού. Εκείνου του κοστουμιού που δεν αφήνει κανένα περιθώριο για αμφισβήτηση και θυμίζει γιορτινά καλέσματα και επίσημα events. Είδαμε, όμως, τους σχεδιαστές να το διασκεδάζουν φορώντας το με απλά T-shirt ή απλά, λεπτά πουλόβερ και καταλάβαμε πως η διάθεση του δεν είναι αυστηρή, απλώς καθώς πρέπει.
  • Στο αντίποδα του μαύρου κουστομιού, υπάρχει η ηλεκτρική ατμόσφαιρα της acid fashion με τα ψυχεδελικά patterns που θα τα βρεις σε διάφορες εκδοχές, από κοστούμι μέχρι τζάκετ, και θα τα προτιμήσεις για να κάνεις την φάση σου, αλλά μόνο αυτό, μην προσδοκάς κάτι άλλο μαζί τους.
  • Μεγάλη τάση είναι και το αλπικό look, αυτό που είναι σα να γυρίζεις από σκι, από το οποίο μπορείς να ξεκλέψεις δυο- τρεις λεπτομέρειες αλλά σε καμιά περίπτωση μη διανοηθείς να τριγυρνάς έτσι στους δρόμους της πόλης. Εξάλλου, πόσο συχνά βλέπουν οι πόλεις μας χιόνι;
  • Τα oversized πουλόβερ με τα μεγάλα logo και τις ρεαλιστικές αποδόσεις εικόνων είναι επίσης ένα trend. Κράτα ότι είναι της μόδας τα πουλόβερ και άσε όλο το άλλο για τα fashion freaks. Δεν είναι όλα για όλους.
  • Τάση που θα αγαπήσεις και θα σε σώσει από πολλά δεινά είναι αυτή με τα δερμάτινα τζάκετ. Παίρνεις ένα καλοραμμένο, που στέκει στους ώμους σωστά και δεν κρεμάει στα μανίκια και βγάζεις περήφανα όλο το καλοκαίρι.
  • Επίσης, μέσα στις προτεινόμενες τάσεις είναι τα τεράστια μπουφάν, τα ακόμα πιο τεράστια παλτό, τα μακριά, μάλλινα κασκόλ της γιαγιάς και τα αδιάβροχα παρκά που φτάνουν μέχρι το γόνατο. Η μόδα σε θέλει ζεστό και προστατευμένο.
  • Τώρα, από τις υπόλοιπες τάσεις όπως είναι το ροζ κουστούμι, η πληθωρική, ψεύτικη πάντα, γούνα, τα see through πουκάμισα που φόραγε στις ελληνικές ταινίες ο Κωνσταντάρας, τα animal print, οι μεγάλες βάτες στα κουστούμια, και τα βελούδινα ρομπάκια πάνω από τα πουκάμισα είναι ΟΛΕΣ προς αμφισβήτηση και θα θέλαμε να είστε πολύ προσεχτικοί στην υιοθέτησή τους, μη βγείτε ντυμένοι Απόκριες στους δρόμους Νοέμβρη μήνα και τρέχουν όλοι να σας μαζέψουν.
Written by The B.Mag