BE BRAVE ON BAR: Φέρσου σαν Gentleman

Οι πιο καλές γνωριμίες είναι αυτές που γίνονται πρόσωπο με πρόσωπο. Τα μηνύματα στα social που είναι η νέα τάξη των πραγμάτων στην προσέγγιση μετράνε μεγάλα ποσοστά αποτυχίας. Βέβαια και η γνωριμία σε ένα bar δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Εκεί, όμως, παίζεις 100% με τον εαυτό σου και μπορούν να συμβούν μόνο δύο πράγματα, ή να κερδίσεις το παιχνίδι ή να το χάσεις.

Από την Δώρα Μάστορα

 

Οι περισσότεροι γύρω μας ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει φλερτ πια στα μαγαζιά. Οι θαμώνες κάθονται με την παρέα τους, πίνουν το ποτό τους, ακούν την μουσική που τους αρέσει και αποχωρούν. Το λεγόμενο «παιχνίδι» δεν φαίνεται να έχει ρέντα. Η αλήθεια είναι ότι ο ερωτισμός στη χώρα έχει πέσει αισθητά. Υπάρχουν, όμως, κάποιοι που επιμένουν να είναι ρομαντικοί και ελπίζουν πάντα στην τυχαίο και απρόσμενο έρωτα ή στον έρωτα που θα προκύψει από το πέσιμο της μιας νύχτας. Και εμείς το πιστεύουμε αυτό. Εξάλλου, όλοι διψούν για επικοινωνία. Αν, λοιπόν, την επιδιώξουν με τον σωστό τρόπο, έχουν μεγάλες πιθανότητες να βγάλουν λαβράκι.

  • Η προσέγγιση οφείλει να γίνει με απαλά βήματα. Αν πας με ορμή και αγωνία ή θα τρομάξεις τον άλλον ή θα τον κάνεις να πιστέψει πως βρίσκεσαι σε απόγνωση. Στην περίπτωση που όντως βρίσκεσαι σε απόγνωση, δεν υπάρχει λόγος να το ξέρουν όλοι. Η ψυχραιμία κερδίζει.
  • Όταν φτάσεις στο κορίτσι, καλύτερα να είσαι άμεσος, ειλικρινής και απλός. Δείξε κατευθείαν τις προθέσεις σου. Οι εξυπνάδες και τα κρύα αστεία δε θα σε κάνουν να δείχνεις γόης αλλά φοβισμένος. Η αυτοπεποίθηση κερδίζει ακόμα πιο πολλά.
  • Αν η κοπέλα ανταποκριθεί και δείξει ότι κολακεύεται, συνέχισε την συζήτηση. Αν φανερά σε αποστρέφεται και φαίνεται πως προτιμά την παρέα της, φύγε με ελαφριά πηδηματάκια. Η αξιοπρέπεια είναι, επίσης, μια μεγάλη νίκη.
  • Το κέρασμα δεν είναι ευτελές ούτε κακό όταν γίνεται με ευγένεια και με τρόπο. Φυσικά, δε θα κεράσεις σφηνάκια στην αρχή της γνωριμίας εκτός και αν είσαι 18 και έχετε βγει τσούρμο για να το κάψετε. Σε όποια άλλη περίπτωση, ρώτησε τι πίνει το κορίτσι, πήγαινε στο μπαρ και γύρισε με ένα ποτό. Θα το εκτιμήσει.
  • Κάνε την διαφορά και μη ζητήσεις λογαριασμούς facebook ή Instagram. Γίνε λίγο πιο παραδοσιακός και δώσε εσύ το τηλέφωνο σου. Έτσι, θα της δώσεις την ευκαιρία να επιλέξει εκείνη αν θα επικοινωνήσει μαζί σου και θα νιώσει εγκλωβισμένη.
  • Ακόμα και αν τα βρίσκετε μεταξύ σας και το βράδυ κυλάει θαυμάσια, μη την μονοπωλήσεις από την παρέα της γιατί σίγουρα θα βρεθεί κάποιος κακοθελητής που θα το παρατηρήσεις. Προσπάθησε να είσαι πολύ διακριτικός αλλά ρίχνε της ματιές από μακριά για να της υπενθυμίζεις το ενδιαφέρον σου.
  • Στο τέλος της βραδιάς, θα καταλάβεις αν θέλει να κάτσει μαζί σου λίγο παραπάνω ή προτιμά να φύγει με τους φίλους της. Πριν αποχαιρετιστείτε, ρώτησέ την αν θέλει να την συνοδέψεις στο σπίτι της. Οι gentlemen, κερδίζουν πάντα. Μην το ξεχνάς ποτέ αυτό.
Written by The B.Mag