Tattoo Artist: Go Mental

Ο Κυριάκος Μπαλάσκας, ιδιοκτήτης του Darkside Tattoo Society, είναι σίγουρα ένας από τους πιο γνωστούς tattoo artists της πόλης και όχι μόνο. Το πρώτο που θα καταλάβεις, όταν διαβάσεις όσα μας απάντησε, είναι ότι αυτό δεν έγινε τυχαία. Υπάρχει συνέπεια στη πορεία του και διάθεση να πετύχει τους στόχους του. Ίσως, γι’ αυτό  να βρίσκει χρόνο τόσο για την τέχνη του όσο και για ό,τι άλλο αγαπάει στη ζωή του.

Από την Δώρα Μάστορα

Έχει τύχει πολλές φορές να θαυμάσω ένα tattoo και να μου πουν ότι εκείνος που το καλλιτέχνησε είναι ο Κυριάκος. Συνήθως, προσθέτουν και πολλά κολακευτικά λόγια για τον χαρακτήρα του, το χιούμορ του, τον Frankie το Mastiff του αλλά και τη μεγάλη συμβολή στην επιτυχία του Athens Tattoo Convention αφού είναι ένας από τους περήφανους διοργανωτές του. Μιλήσαμε μαζί του.

Κυριάκο ποιος είσαι και τι κάνεις σε αυτή την πόλη;

Είμαι αυτός ο τύπος ο κολλημένος με το tattoo και το Star Wars που ύστερα από χρόνια ενασχόλησης και με τα δύο, άνοιξα το Darkside Tattoo Society στο Κολωνάκι και το Χαλάνδρι.

Πώς ξεκίνησε η ενασχόληση σου με τα tattoo; Ήθελες να ασχοληθείς με το αντικείμενο αυτό από πάντα ή προέκυψε από την αγάπη σου για την ζωγραφική και την δερματοστιξία;

Δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ με το tattoo, με πίεσαν οι γονείς μου. Πέρα από την πλάκα, τόσο η ζωγραφική όσο και το tattoo είναι κάτι με το οποίο ασχολήθηκα από πολύ μικρός και ενώ στην αρχή ήταν μόνο διασκέδαση κατέληξε να γίνει η ζωή μου.

Με ποιο είδος ασχολείσαι κατά κύριο λόγο; Φαντάζομαι ότι χτυπάς πολλά χρόνια. Θα έβλεπες τον εαυτό σου να ασχολείται με κάποιο άλλο είδος στο μέλλον;Γενικότερα ασχολούμαι με τα γραφιστικά σχέδια, ενώ στο παρελθόν είχα βρει και αναπτύξει την τεχνική του watercolor tattoo. Αυτή την περίοδο ασχολούμαι με τα “stickers” tattoo, δηλαδή tattoo τα οποία μοιάζουν σαν αυτοκόλλητα πάνω στο δέρμα- μια τεχνική που όσο απλή φαίνεται τόσο απαιτητική είναι

 

Υπάρχουν περίοδοι που δεν θέλεις να χτυπάς tattoo; Παθαίνεις black out;

Από τα tattoo όχι, αλλά επειδή έχω πολλές ακόμη επαγγελματικές υποχρεώσεις, χτυπάω μόνο 3 φορές την εβδομάδα, έτσι ώστε να απολαμβάνω αυτές τις στιγμές.

Έχεις εκνευριστεί ποτέ με πελάτη; Υπάρχουν σχέδια που δεν τα χτύπαγες για κανένα λόγο;

Ευτυχώς για εμάς, ο καθένας στο στούντιο έχει το δικό του στιλ οπότε δεν χρειάζεται να κάνω tattoo που δεν είναι του στιλ μου. Όσες φορές έχει προκύψει το θέμα “δύσκολος πελάτης”, πάντα προσπαθώ να του εξηγήσω ποιο είναι το καλύτερο για το tattoo του.

 

Πιστεύεις ότι το tattooing είναι μια τέχνη που εξελίσσεται;

Ναι, εννοείται, καθημερινά, παγκοσμίως δεν έχει σταματήσει καθόλου. Όσοι δεν προλαβαίνουν, μένουν πίσω. Είναι πολύ σημαντικό να παρακολουθείς την εξέλιξή του.

 

Τα tattoo είναι ένας τρόπος να ορίζει κάποιος το στυλ του;  

Δεν νομίζω, το tattoo είναι τέχνη.

 

Σου αρέσουν τα μπαρμπέρικα της πόλης; Τα επισκέπτεσαι; Θα έβλεπες ένα χώρο που να συνδυάζει το ποτό, το tattoo και το barbering;

Δεν ξέρω, πάντως σίγουρα θέλει προσοχή γιατί μεθυσμένος δεν μπορείς ούτε να κουρέψεις ούτε να κάνεις tattoo! Πάντως τα μπαρμπέρικα της πόλης έχουν ανέβει πολύ, έχουν αποκτήσει προσωπικότητα, στιλ και φανατικό κοινό. Γι’ αυτό και στο φετινό 4o Athens Tattoo Expo θα έχουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και το 1ο Barber Expo!

 

Μεγαλώνεις ένα παιδί. Ποιά νομίζεις ότι είναι η σωστή ηλικία για να κάνει κάποιος το πρώτο του tattoo;

Όταν το μυαλό του θα είναι αρκετά ισορροπημένο ώστε να επιλέξει ένα σχέδιο που θα αξίζει να το έχει για πάντα. Σίγουρα 18 και πάνω.

Τι είναι αυτό που κάνει το Dark Side να ξεχωρίζει;

Η ομάδα του. Όλοι οι artists μας είναι υψηλού επιπέδου καλλιτέχνες, αναγνωρισμένοι σε Ελλάδα και εξωτερικό, ο καθένας στο δικό του στιλ.

 

Αν δεν ήσουν σε αυτή την πόλη πού θα ήθελες να ζεις και να δημιουργείς;

Στο Βιετνάμ.

Written by The B.Mag