FOOD: Italiano Vero

Είναι ένα από τα αγαπημένα μας ιταλικά εστιατόρια ή ένα από τα μέρη που πηγαίνουμε όταν θέλουμε να φάμε καλά και να νιώθουμε τόσο άνετα και  φιλόξενα όσο νιώθουμε και στο σπίτι μας ή στο σπίτι φίλων. Το Il Postino και ο Chef του Ανδρέας Σουρές μας υποδέχθηκαν και μας έστρωσαν το τραπέζι. Την επόμενη φορά που θέλεις να φας κάτι αυθεντικό και πεντανόστιμο, να το φέρεις στο μυαλό σου.

Από την Δώρα Μάστορα

 

Γιατί στο Il Postino

Σου λέμε τι θα ευχαριστηθείς στο il Postino μόλις το επισκεφτείς για να μην καθυστερήσεις καθόλου την επίσκεψή σου.

  • Τα όμορφα, καλοστρωμένα τραπεζάκια που σου θυμίζουν τα κυριακάτικα τραπέζια της μάνας σου.
  • Τις καλές τιμές που δεν θα σε κάνουν να κλαις βγαίνοντας από το μαγαζί.
  • Τις αυθεντικές, ιταλικές συνταγές αλλά και τα πιάτα ημέρας που εκμεταλλεύονται τα υλικά της εποχής για να είναι ζωντανά και να μυρίζουν φρεσκάδα.
  • Το λιγκουίνι με τις καραβίδες που είναι απλώς συγκλονιστικό και δε θες να τελειώσει.
  • Την συζήτηση με τον Chef και ιδιοκτήτη του μαγαζιού αλλά και με την σύζυγό του Αλεξάνδρα, που είναι η ψυχή του μέρους.
  • Την spaghetti με μαύρο σκόρδο που, επίσης, δεν θέλεις να τελειώσει.
  • Το Semifreddo που ολοκληρώνει τέλεια το κάθε γεύμα
  • Το prosciutto με πεπόνι όταν είναι η εποχή του και τώρα είναι η εποχή του, τρέξε, όμως, λέμε.

 

Ρωτήσαμε τον chef

Ανδρέα ποιός είσαι και τι κάνεις σε αυτή την πόλη;

Είμαι Έλληνας, Chef ,επιχειρηματίας, σύζυγος, πατέρας και μαγειρεύω για πολύ κόσμο, το οποίο φυσικά το ξέρετε γι’ αυτό και βρίσκεστε εδώ.

Με τι σκεπτικό έφτιαξες το μενού;

Με βάση την ιταλική παράδοση, την απλότητα, την αφαίρεση και τη χρήση φρέσκων, πρώτων υλών τις οποίες επιλέγω με μεγάλη προσοχή. Επίσης, το μενού φτιάχτηκε, έχοντας πάντα στο νου μου ότι το 80% των πελατών μου είναι Έλληνες. Αυτό, ήταν καθοριστικός παράγοντας.

Ποιά πιστεύεις ότι είναι η πιο κλασική, ιταλική μακαρονάδα;

Αναμφίβολα η Aglio e olio peperoncino και η Cacio e pepe. Και τα δυο αυτά πιάτα μυρίζουν πραγματικά Ιταία.

Ποιά νομίζεις ότι είναι η αγαπημένη μακαρονάδα των Ελλήνων; …

Η Carbonara μας, η οποία είναι και best seller του καταστήματος. Την φτιάχνουμε, όμως, υπέροχα. Να τα λέμε και αυτά.

Ποιό είναι το μυστικό για να μη λασπώνει το μακαρόνι;

Να το βράζεις και να το καταναλώνεις επιτόπου. Φυσικά, να προσέχεις να το βγάλεις τη στιγμή που πρέπει για να είναι al dente.

Ελαιόλαδο ή βούτυρο;

Εννοείται, ελαιόλαδο! Είμαστε μεσογειακοί τύπου και κάνουμε μεσογειακή κουζίνα.

Φρέσκια τομάτα ή πελτές;

Φρέσκια τομάτα, φυσικά! Είμαστε υπέρ όλων των φρέσκων υλικών!

Με τι στριμώχνεις τις γαρίδες ή τις καραβίδες στο τηγάνι για να κάνεις μια θαλασσινή μακαρονάδα;

Με σκόρδο, φρέσκο κρεμμυδάκι, πράσο  και κονιάκ. Και τους αρέσει πάρα πολύ να τις στριμώχνω έτσι.

Πώς χυλώνει το ριζότο;

Το δένω με βούτυρο και ανακατεύω συνέχεια όση ώρα το παρασκευάζω για να βγάλει τη γλουτένη του!

Τρούφα με τρέλα ή τρούφα με μέτρο;

Τρούφα με μέτρο!

Είναι το σχοινόπρασσο ο νέος μαϊντανός;

Όχι και ευτυχώς.

Είναι η τομάτα με το σκόρδο και τον βασιλικό ο πιο δυνατός συνδυασμός ή υπάρχουν και πιο δυνατοί;

Ναι είναι…η απλότητα στο μεγαλείο της!

Ποιό ιταλικό πιάτο θα συναγωνιζόταν τον κόκορα κρασάτο με το χοντρό μακαρόνι;

Το Bugattini Amatriciana αν και το κάθε πιάτο έχει την δική του χάρη.

Τι ελληνικό αλλαντικό μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος για να φτιάξει μια ιταλική Amatriciana;

Δεν υπάρχει κάποιο ελληνικό αλλαντικό  που να είναι κοντά, γι αυτό και καλό θα ήταν να μείνει σταθερός στην αυθεντική συνταγή.

Ποιό είναι το σωστό τυρί για κάθε πιάτο και που δε πρέπει να μπει ποτέ τυρί;

Η Parmezana και το pecorino Romano. Και, εννοείται ότι δεν βάζουμε ποτέ, και για κανένα λόγο, τυρί σε πιάτο θαλασσινών!

 

INFO
Il Postino, Γριβαίων 3 &, Σκουφά 64, Αθήνα
Τηλ.: 210 364 1414

Written by The B. Magazine