THEBARBERLIST.GR, ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΚΟΥΡΕΙΑ

Ο Χρήστος Παπαγεωργίου, δημιουργός του thebarberlist.gr, μας μιλάει για το πρώτο διαδικτυακό ευρετήριο για κουρεία στην Ελλάδα, το οποίο υπόσχεται να φέρει τους επαγγελματίες barbers και άντρες, λίγο πιο κοντά.

 

Το barbering έχει ξεκινήσει να ανθίζει ραγδαία τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, χάρη στους ανθρώπους που αγαπούν το επάγγελμα και προσπαθούν να το εξελίσσουν με όποιον καινοτόμο τρόπο μπορούν. Ένας από αυτούς τους ανθρώπους είναι ο Χρήστος Παπαγεωργίου, ο ιδρυτής του thebarberlist.gr. Πρόκειται για έναν εξειδικευμένο οδηγό που προσφέρει σε κουρείς και κομμωτές που ασχολούνται με το ανδρικό κούρεμα, την ευκαιρία να καταχωρήσουν το κατάστημα τους στη πλατφόρμα, παρέχοντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το κατάστημα τους. Στη συνέχεια, οι άντρες που ψάχνουν κουρείο μέσω της πλατφόρμας μπορούν να δουν τα διαθέσιμα κουρεία στην περιοχή τους, τις υπηρεσίες, τις τιμές και τις παροχές τους και να επιλέξουν το ιδανικό μέρος για την περιποίηση τους.

Πείτε μας μερικά λόγια για εσάς. Πριν ιδρύσετε το thebarberlist.gr με τί ασχολούσασταν;

Ασχολούμουν και θα συνεχίσω να ασχολούμαι με τη μεγάλη μου αγάπη, να κάνω κουρέματα. Διατηρώ με τη σύζυγο μου κομμωτήριο όπου ασχολούμαι αποκλειστικά με το κούρεμα. Παλιότερα ήμουν πάλι στον κλάδο αλλά στις πωλήσεις και έχω συνεργαστεί με αρκετές γνωστές εταιρίες.

 

Το thebarberlist.gr είναι το πρώτο, ελληνικό ηλεκτρονικό ευρετήριο για κουρεία στην Ελλάδα. Πως αποφασίσατε να το δημιουργήσετε;

Κατ’αρχάς έχω δημιουργήσει από το Φεβρουάριο την ομώνυμη σελίδα στο instagram όπου αναδημοσιεύω δουλειές Ελλήνων barbers. Πήγε από την αρχή πολύ καλά, την αγκάλιασε ο κλάδος και μου έδωσε την αίσθηση ότι την είχε ανάγκη. Εκεί άρχισα να ξεχωρίζω τις δουλειές που αναρτούσα ανά περιοχή κι έτσι γεννήθηκε η ιδέα. Σκέφτηκα ότι ο κλάδος μας δεν εκπροσωπείται από κάτι ανάλογο και πρέπει να δημιουργηθεί μια κοινότητα για όλους τους barbers. Η μια ιδέα έφερε την άλλη κι έτσι έχουμε σήμερα το thebarberlist.gr στη μορφή που το βλέπετε.

 

Υπάρχει απήχηση όσο αφορά στα καταστήματα που έχουν καταχωρηθεί;

Υπάρχει αρκετά μεγάλη απήχηση καθώς όλο και περισσότεροι επαγγελματίες κάνουν την καταχώρηση τους κάθε μέρα και έτσι πρέπει. Όσο περισσότεροι καταχωρηθούν, τόσο πιο λειτουργικό θα είναι και για εμάς που το διαχειριζόμαστε, αλλά και για τον απλό χρήστη που θα μπει στη σελίδα για να βρει τον επόμενο που θα τον κουρέψει.

Εξηγήστε μας τον τρόπο που λειτουργεί. Πως καταχωρεί ένας μπαρμπέρης το κουρείο του; Υπάρχει συνδρομή;

Είναι πάρα πολύ απλό… Δεν έχει κανείς παρά να κάνει εγγραφή σαν owner και μετά να φτιάξει την καταχώρησή του βάζοντας φωτογραφίες του χώρου του και της δουλειάς του, βίντεο, ευκολίες που προσφέρει, υπηρεσίες, τιμοκατάλογο, ωράριο λειτουργίας, περιγραφή του καταστήματος, την τοποθεσία του στο χάρτη, και πολλά άλλα. Παίρνει λίγα λεπτά και μετά μπορεί όποτε θέλει να ξαναμπεί και να αλλάξει ό,τι χρειαστεί. Υπάρχουν αναλυτικά βίντεο με οδηγίες για όποιον τις χρειάζεται στην ενότητα «Υποστήριξη», καθώς και στο instagram tv. Προς το παρόν δεν υπάρχει συνδρομή.

 

Το κουρείο λοιπόν, καταχωρείται στο thebarberlist.gr. Στη συνέχεια πως επωφελείται ο κουρέας;

Η καταχώρηση στο thebarberlist.gr έχει σκοπό να δώσει στον υποψήφιο πελάτη μια ιδέα από την ατμόσφαιρα του καταστήματος πριν το επιλέξει. Δεν είναι το ίδιο με το να πληκτρολογήσει κάποιος «κουρείο» σε μια μηχανή αναζήτησης και να δει μια λίστα με απρόσωπα ονόματα και τηλέφωνα που θα τον μπερδέψουν. Από εκεί και πέρα, ο κάθε επαγγελματίας θα μπορεί να κοινοποιεί την καταχώρηση του στα social media, να δίνει κίνητρα στους πελάτες του να την κοινοποιούν κι εκείνοι αλλά και να συγκεντρώνει κριτικές που θα βοηθήσουν νέους υποψήφιους πελάτες να τον επιλέξουν.

 

Αν το κοιτάξουμε και από την πλευρά του άντρα πελάτη, για ποιους λόγους αξίζει να ψάξει κουρείο μέσω της πλατφόρμας σας;

Υπάρχουν πολλοί άντρες που ταξιδεύουν, μετακομίζουν συχνά ή απλά ψάχνονται. Υπάρχει στατιστικά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ανδρών που δεν έχει βρει ένα σταθερό μέρος για το κούρεμα του και το thebarberlist.gr του δίνει τη δυνατότητα να δει ένα κατάστημα και αυτά που του προσφέρει, πριν ακόμα περάσει το κατώφλι του. Επίσης, θα μπορεί να μπει στην ενότητα «offers», να δει πακέτα προσφορών που θα αναρτούν οι επαγγελματίες και να βρει κάποιο κοντά στην περιοχή του που θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί.

 

Όταν κάποιος επιλέγει ένα κουρείο από την λίστα, στη συνέχεια του εμφανίζονται και διάφορες πληροφορίες για το κατάστημα, όπως για παράδειγμα οι τιμές, αν είναι φιλικό προς τα κατοικίδια, αν είναι κοντά σε ΜΜΜ, κ.α. Έχετε σκεφτεί την προώθηση και σε τουριστικό επίπεδο;

Φυσικά και είναι στα πλάνα μας, μιας και η πλατφόρμα μπορεί να αντλήσει μεγάλο κοινό από τον τουρισμό. Προέχει βέβαια να τελειοποιηθούν κάποιες λεπτομέρειες που θα πάρουν κάποιο χρόνο, αλλά το 2020 θα είμαστε έτοιμοι να κινηθούμε σε αυτή την κατεύθυνση. Μην ξεχνάτε πως ο αντικειμενικός σκοπός αυτής της πλατφόρμας είναι να φέρει πελάτες στους barbers.

 

Τι επιπλέον λειτουργίες προσφέρει το thebarberlist.gr στους χρήστες του;

Θεωρούσα πάντα την εκπαίδευση βασικό πυλώνα της καριέρας ενός barber, οπότε έχω κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση. Θα υπάρχει ενότητα στην πλατφόρμα που θα τους κατευθύνει σε διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες και σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης θα μπορεί, όπως είπα και πριν, κάποιος να προωθεί ολιγοήμερα πακέτα προσφορών του καταστήματος του, και τέλος θα υπάρχει forum όπου όλοι οι έλληνες barbers θα μπορούν να ανταλλάσουν απόψεις. Όλα αυτά έχουν αποφασιστεί, λειτουργούν ή δοκιμάζονται. Υπάρχουν και κάποιες άλλες ιδέες στα σκαριά που δεν θα αποκαλύψω ακόμα…

Ο λογαριασμός σας στο Instagram έχει αρκετούς ακόλουθους. Πως το χρησιμοποιείτε για να προωθήσετε την πλατφόρμα;

Ο λογαριασμός στο instagram πάει χέρι-χέρι με την πλατφόρμα! Τον ακολουθεί η πλειοψηφία των Ελλήνων barbers και από εκεί τους ανακοινώνονται όλα τα νέα και αλληλεπιδρούμε. Να αναφέρω επίσης, ότι μέσω του instagram έχουν διοργανωθεί από εμένα 2 διαγωνισμοί κουρεμάτων με πολλές συμμετοχές και πλούσια δώρα, καθώς και μια σειρά σεμιναρίων φωτογραφίας που θα βοηθήσει τους barbers να φωτογραφίζουν και να εκθέτουν καλύτερα τη δουλειά τους στα social media.

 

Τι μελλοντικά σχέδια ανάπτυξης έχετε για το thebarberlist.gr;

Άμεση προτεραιότητα είναι να μπουν με καταχώρηση όσο το δυνατόν περισσότερα καταστήματα στην πλατφόρμα και να είναι άψογη σε λειτουργικό επίπεδο, γιατί έτσι πρέπει να είναι η κοινότητά μας. Από εκεί και πέρα είμαστε κοντά στο να προσθέσουμε ένα πλήρως λειτουργικό σύστημα για ραντεβού, αλλά και να επεκταθούμε μέσα στο 2020 σε εφαρμογή για κινητά. Επιπλέον θα οριστικοποιηθούν νέες ημερομηνίες για σεμινάρια φωτογραφίας για barbers σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

 

INFO
www.thebarberlist.gr
Facebook & Instagram: thebarberlist.gr
Written by The B.Mag