INTERVIEW: THE BARBAGIANNIS – ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΖΑΝΗΣ

Ο επιχειρηματίας, εκπαιδευτής και κουρέας Γιάννης Τζανής, αγάπησε την κομμωτική από την πρώτη στιγμή. Σήμερα ο ίδιος απολαμβάνει τους καρπούς της αφοσίωσης του, καθώς είναι ιδιοκτήτης δυο πετυχημένων μαγαζιών στην Χαλκίδα.

Μπορεί να ξεκίνησε την πορεία του ακολουθώντας την τέχνη της κομμωτικής, στη συνέχεια όμως αγάπησε και το barbering. Ο λόγος για τον Γιάννη Τζανή, ο οποίος διαθέτει δυο πετυχημένες επιχειρήσεις στην περιοχή της Χαλκίδας, το κουρείο Barbagianni και το κομμωτήριο Giannis Tzanis Color Expert. Το κουρείο του είναι ο απόλυτος προορισμός για τον ανδρικό πληθυσμό της περιοχής, καθώς εκτός από τις κλασικές υπηρεσίες, οι άντρες μπορούν να απολαύσουν και υπηρεσίες colorist από τα εξειδικευμένα χέρια του Γιάννη Τζανή αλλά και να απολαύσουν ένα ποτό στο μπαρ του κουρείου. Ο αφοσιωμένος επαγγελματίας μας μιλάει τις πλούσιες υπηρεσίες του κουρείου, τους μοναδικούς «ιπτάμενους» θαυμαστές του κουρείου του, τους Red Arrows, αλλά και για το μεγάλο πάθος του για την εκπαίδευση.

Πως ξεκίνησε η ενασχόληση με το επάγγελμα της κομμωτικής;

Το όραμα και το πάθος για την κομμωτική ξεκίνησε σε πολύ μικρή ηλικία περίπου στα 16 μου χρόνια. Παράλληλα με την τελευταία τάξη του λυκείου πήγαινα σε σχολή κομμωτικής. Το 1996 έπιασα δουλειά σε μια μεγάλη αλυσίδα κομμωτηρίων στην Αθήνα, το 2000 άνοιξα το πρώτο μου κομμωτήριο στην πόλη της Χαλκίδας, το οποίο ήταν franchise της μεγάλης αλυσίδας που εργαζόμουν. Το 2015 άνοιξα ένα δεύτερο χώρο αποκλειστικά για άντρες. Σήμερα εν έτη 2019, υπάρχει ένας χώρος αποκλειστικά για άντρες, 10 θέσεων με 11 συνεργάτες και ένας δεύτερος χώρος αποκλειστικά για γυναίκες με 8 θέσεις και 9 συνεργάτες.

Διατηρείτε 2 καταστήματα στη Χαλκίδα, το κουρείο BarbaGianni και το κομμωτήριο Giannis Tzanis Color Expert. Ποιο πάθος ήρθε πρώτο, η κομμωτική ή το barbering;

Το πρώτο πάθος ήταν ένας unisex χώρος αλλά στην πορεία με κέρδισε ο χώρος του άντρα, χωρίς φυσικά να αρνηθώ το γυναίκειο κομμάτι το οποίο με ανέδειξε στον χώρο της κομμωτικής.

 

Εφόσον είστε colorist, προσφέρετε παρόμοιες υπηρεσίες και στο κουρείο BarbaGianni; Έχουν γίνει κάτι σύνηθες οι υπηρεσίες χρώματος στα μάτια του ανδρικού κοινού;

Βεβαίως και οι άντρες πλέον στην σύγχρονη εποχή περιποιούνται τον εαυτό τους και υπάρχουν αρκετές τεχνικές χρώματος και για αυτούς, ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες τους.

 

Τι τεχνικές χρώματος μπορεί να δοκιμάσει ένας άντρας;

Αυτό που μπορεί να δοκιμάσει ένας άντρας είναι από ένα φυσικό μακιγιάζ των λευκών μαλλιών έως και την ολική κάλυψη των λευκών μαλλιών. Η φιλοσοφία μας είναι οι αποχρώσεις να είναι πάντα στα φυσικά χρώματα του πελάτη και όλα αυτά μόνο όταν η αλλαγή χρώματος είναι και δική του επιθυμία.

Σε ποιες υπηρεσίες grooming ειδικεύεστε; Έχετε ξεχωρίσει κάποια ως την αγαπημένη σας;

Ειδικεύομαι σε όλες τις υπηρεσίες του κουρείου, γιατί ένας σωστός επιχειρηματίας-κομμωτής, πρέπει να γνωρίζει σε τέλειο βαθμό όλες τις υπηρεσίες του χώρου του. Οι αγαπημένες μου υπηρεσίες είναι το κούρεμα και η περιποίηση γενειάδας.

Εκτός από τις κλασικές υπηρεσίες grooming, ποιες άλλες υπηρεσίες προσφέρει το κουρείο BarbaGianni;

Οι επιπλέον υπηρεσίες που παρέχει το BARBAGIANNI είναι η απολέπιση προσώπου, ο  καθαρισμός αυτιών με φωτιά, ο καθαρισμός προσώπου με μαύρη μάσκα, μανικιούρ, πεντικιούρ και μασάζ σώματος. Επίσης, παρέχουμε όλων των ειδών τις θεραπείες για το τριχωτό της κεφάλης.

 

Τι είναι η υπηρεσία καθαρισμού των αυτιών με φωτιά; Πως γίνεται;

Υπάρχουν ειδικά stick (σε σχήμα σωλήνα) τα οποία μπαίνουν στο τύμπανο του αυτιού. Στη συνέχεια βάζουμε φωτιά στην άκρη, αυτό καίγεται σαν κερί και τραβάει από το βάθος του τυμπάνου όλο το κερί.

Οι άντρες επιλέγουν τις παραπάνω υπηρεσίες σήμερα; Περιποιούνται την εμφάνιση τους;

Όλοι οι άντρες πλέον περιποιούνται τον εαυτό τους ειδικά η νέα γενιά, πάντα με την σωστή ενημέρωση των συνεργατών.

 

Οι πελάτες σας ζητούν συμβουλές; Τους βοηθάτε να υιοθετήσουν μια ρουτίνα περιποίησης;

Στο BARBAGIANNI υπάρχει η εξής φιλοσοφία: Δεν είμαστε εκτελεστικά όργανα, αλλά σύμβουλοι κομμωτές, οπότε είναι υποχρέωση μας να συμβουλεύουμε τους πελάτες μας.

Τι προϊόντα θα βρουν οι πελάτες σας στο κουρείο σας; Υπάρχει κάποιο brand που ξεχωρίζετε;

Υπάρχουν όλων των ειδών προϊόντα περιποίησης, από σαμπουάν εξειδικευμένα για όλες τις παθήσεις του δέρματος, προϊόντα styling για όλους τους τύπους μαλλιών, λαδάκι για τις γενειάδες, σαμπουάν και σαπούνια για τις γενειάδες, αφροί ξυρίσματος, κολόνιες και διαφορά αξεσουάρ για την περιποίηση μαλλιών και γενειάδας.

Το brand που ξεχωρίζει στην επιχείρηση μας, είναι η εταιρία του κ. Γιώτη Θοδωρή, Clarite Professional (NAK, SLUW, DETOX, TOPTEN).

Θεωρείτε ότι η διακόσμηση και η μουσική παίζουν ρόλο στο να νιώσει ένας πελάτης άνετα; Πως είναι το περιβάλλον του BarbaGianni;

Ναι, παίζει μεγάλο ρόλο μέσα σε ένα χώρο περιποίησης. Ο πελάτης πρέπει να νιώθει από την υποδοχή στον χώρο αναμονής και κατά την διάρκεια της περιποίησης του ότι δεν βρίσκεται σε ένα κλασσικό κουρείο, αλλά σε ένα ευχάριστο, άνετο και χαλαρωτικό περιβάλλον για αυτόν. Μπαίνοντας κανείς μέσα στο BARBAGIANNI συναντάει μια υπέροχη και όμορφη υποδοχή, στην συνέχεια ο χώρος αναμονής είναι ένα μοντέρνο καφέ-μπαρ στο οποίο ο πελάτης μπορεί να απολαύσει από καφέ, ή ρόφημα, μέχρι και ένα ποτό της αρεσκείας του, παρακολουθώντας παράλληλα σε μια γιγαντοοθόνη έναν ποδοσφαιρικό αγώνα ή κάποιο ντοκιμαντέρ.

Είναι αλήθεια ότι το κουρείο σας αναλαμβάνει και την περιποίηση των Red Arrows, του ακροβατικού αεροπορικού σμήνους της Βασιλικής Βρετανικής αεροπορίας;

Τα τελευταία 5 χρόνια όλοι οι Red Arrows, από τα στελέχη, τους μηχανικούς και τους πιλότους, μας επισκέπτονται κάθε Μάϊο για να τους περιποιηθούμε, εκφράζοντας μας την ευχαρίστηση και την απόλαυση τους. Αυτό για εμάς είναι μεγάλη τιμή.

Παράλληλα, είστε και εκπαιδευτής καθώς παραδίδετε σεμινάρια πάνω στο barbering. Τι διδάσκετε και σε ποιους απευθύνεστε;

Η εκπαίδευση είναι το πάθος μου, αυτό που θέλω να μεταδώσω είναι η τεχνική, η φιλοσοφία και η αγάπη για αυτό που κάνω. Απευθύνομαι σε κομμωτές για μετεκπαίδευση για παρουσίαση νέων τεχνικών και γραμμικών κουρεμάτων. Επίσης, από τον Σεπτέμβριο θα υπάρξουν και τμήματα αρχάριων.

 

Ποια είναι η φιλοσοφία σας πάνω στην εκπαίδευση; Για να γίνει κανείς καλός κουρέας αρκεί μόνο η γνώση, ή χρειάζεται και ταλέντο;

Η φιλοσοφία μου πάνω στην εκπαίδευση είναι να μεταδώσω το 100% των τεχνικών μου και των γνώσεων μου, χωρίς να αποκρύψω τίποτα από αυτά. Χρειάζεται γνώση, ταλέντο αλλά πάνω από όλα αγάπη για αυτό που κάνεις.

 

Ποιες είναι οι καινούργιες τάσεις στο ανδρικό κούρεμα για φέτος;

Οι καινούριες τάσεις που έρχονται για το αντρικό κούρεμα είναι τα πιο ημίμακρα μαλλιά χωρίς μηχανή πάρα μόνο με ψαλίδι και πολλές τεχνικές αραιώματος. Να θυμάστε ότι η μόδα δεν εφαρμόζεται αλλά προσαρμόζεται στον κάθε άντρα ξεχωριστά.

 

Είστε και περήφανος μπαμπάς. Θα θέλατε το παιδί σας να ακολουθήσει την ίδια καριέρα;

Θα ήταν η απόλυτη επιτυχία μου να συνεχίσει το παιδί μου το όραμα μου!

 

INFO

Barbagianni
Αγγελή Γοβίου 16, Χαλκίδα
2221060030
barbagiannisspa@hotmail.com
Facebook: BarbaGianni

Giannis Tzanis Color Expert
Φαρμακίδου 2, Χαλκίδα
2221600800 & 2221600900
gia.tzanis@gmail.com
Facebook: Giannis Tzanis Color Expert

 

Written by The B. Magazine